به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کردستان، فرهاد عزيزي، مديركل دفتر امور پايگاههاي ميراث جهاني كشور در جلسه شوراي راهبردي پايگاههاي زيويه و كرفتو كه در سالن كنفرانس اداره كل ميراث فرهنگي استان كردستان برگزار شد، اظهار کرد: جلسه شوراي راهبردي زيويه و كرفتو متشكل از يك تيم از كارشناسان ميراث فرهنگي، باستان شناسان، معماران و كاوشگران هستند كه در گذشته در حوزه ميراث فرهنگي كردستان كار كرده اند و اين مي تواند نقطه قوتي براي ايجاد تحول و تغييرات در دو پايگاه زيويه و كرفتو كردستان باشد.
وي در ادامه افزود: منطقه كردستان به لحاظ ميراث فرهنگي و قدمت تاريخي داراي اهميت ويژه اي است و بنده به عنوان عضو اين تيم مي توانم بخشي از اطلاعات و داده هاي اين پايگاه را ارائه دهم تا بتوانيم اين اطلاعات را جمع آوري و مستند سازي کنیم چرا كه دغدغه جز توسعه استان كردستان و معرفي ارزشهاي تاريخي و ميراث فرهنگي كردستان و عرضه آن به مردم را نداريم.
وي در ادامه تصريح كرد: اميدواريم با جمع آوري اطلاعات زيويه و كرفتو بتوانيم اين دو منطقه تاريخي و كهن را به مردم كشور و جهان معرفي کنیم.
هژبري مسئول پايگاههاي زيويه و كرفتو نیز در ادامه اين جلسه به ارائه گزارشي از فعاليت ها و پيشنهادات در زيويه و كرفتو پرداخت و گفت: فعاليت هايي در قلعه باستاني زيويه انجام شده كه شامل برگزاري جلسات شوراي اداري شهرستان سقز و معرفي اهميت ميراث فرهنگي و پايگاه زيويه، تخصيص 200 ميليون تومان توسط فرماندار براي توسعه پايگاه زيويه، رونمايي از كتاب عاج هاي زيويه در پايگاه زيويه، حفاظت و مرمت پيماني شامل مرمت و حفاظت بخشي از سازه ها خشتي زيويه در مصطبه اول است.
وی ادامه داد: مرمت و حافظت 70 متر از سازه خشتي زيويه در مصطبه چهارم و مشاهده خشت هاي مثلثي در اين قسمت، كاوش اضطراري نجات بخشي در گورستان تاريخي كاني زيرين علي آباد زيويه، برگزاري نشست علمي در دانشگاه واحد سقز، پيشنهاد ايجاد نمايشگاه يافته هاي حاصل از كاوش هاي باستان شناسي كاني زيرين با همكاري شوراي شهر و پايگاه زيويه، پيشنهاد ايجاد سايت موزه كاني زيرين، همكاري با دانشگاه اصفهان جهت بررسي مواد غذايي نگهداري شده در داخل ظروف مكشوف از كاني زيرين كه در فصل اول كاوش هايي انجام شده است، تجهيز و راه اندازي آزمايشگاه در زيويه در ارديبهشت 95، برگزاري نمايشگاه يافته هاي باستان شناسي گورستان چنگبار زيويه در بهمن ماه با همكاري موزه ملي و پايگاه ميراث فرهنگي، ساماندهي تعداد 35 هزار قطعه سفال كه در حال انجام است، اسپانسر برگزاري همايش بين المللي باستان شناسان جوان در دانشگاه تهران، كاوش گورستان ملامچه،برگزاري نشست هاي تخصصي علمي زيويه، تعيين حريم و عرصه زيويه و كرفتو تشكيل انجمن ميراث فرهنگي شهر باستاني سقز و... مي باشد كه اميد است با برگزاري جلسات شوراي راهبردي شاهد تحول در دو پايگاه زيويه و كرفتو باشيم.
فرماندار سنندج نیز در اين جلسه گفت: در حال حاضر فرصت هاي قابل توجهي براي استان در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري در راستاي حفظ و نگهداري و حراست از ميراث فرهنگي و توسعه گردشگري فراهم شده است.
ابراهيم زارعي افزود: يكي از اين فرصت هاي قابل توجه برگزاري جلسات تخصصي ميراث فرهنگي و توجه ويژه به زيويه وكرفتو مي باشد ،كه زمينه هاي خوبي براي برگزاري اين جلسات در استان كردستان فراهم است.
وي بهترين راه براي حفاظت و نگهداري از ميراث فرهنگي گذشتگان را شناساندن آن به مردم و نوشتن در مورد آن عنوان کرد و گفت: بهترين راه براي حراست و نگهداري ميراث فرهنگي كردستان شناسايي آن و نوشتن اطلاعات و تاريخچه آثار تاريخي است كه مي تواند در حفظ و حراست از آن موثر واقع شود.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان نیز در ادامه جلسه گفت: اولين جلسه شوراي راهبردي پايگاههاي زيويه و كرفتو با هدف بررسي مشكلات و كاستي هاي اين دو پايگاه و با حضور اساتيد مرمت كار و باستان شناس و معمار در استان كردستان و شهر سنندج برگزار شده است.
سيد محسن علوي افزود: كرفتو يكي از مهمترين بناهاي تاريخي دستكند است كه از نظر معماري بسيار مهم و حائز اهميت است و زيويه نيز يكي از قلعه هاي تاريخي و منحصر به فردي است كه داراي قدمتي مربوط به دوره هاي ماد و مانا مي باشد.
وي در ادامه افزود: متاسفانه اطلاعات در خصوص زيويه و كرفتو بسيار كم است كه اميدواريم با برگزاري جلسات شوراي راهبردي بتوانيم تحول عظيمي در بحث باستان شناسي و تاريخ اين دو منطقه ايجاد نماييم و شاهد تحولات و ارائه اطلاعات بيشتري از اين دو مكان تاريخي كه نماد فرهنگ و اصالت كردستان است باشيم.
در ادامه كارشناسان و اساتيد باستان شناس و مرمت كار به ارائه نكته نظرات خود در خصوص موانع و مشكلات اين دو پايگاه پرداختند.
نظر شما