به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، روز گذشته خبری مبنی بر احتمال حضور علی اکبر صالحی در میان کاندیداهای جایزه صلح نوبل ۲۰۱۶ منتشر شد.
رییس موسسه تحقیقات صلح نوبل مستقر در اسلو روز گذشته اعلام کرد که ناظران این موسسه پیش بینی می کنند که اسامی مذاکره کنندگان پرونده برنامه هسته ای ایران از جمله علی اکبر صالحی نیز امسال (2016) در لیست نامزد های دریافت این جایزه بین المللی باشند.
وی در اسلو پایتخت نروژ به رویترز گفت: امسال علاوه بر نام ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، مذاکره کنندگان صلح با شورشیان فارک در کلمبیا، مبارزان راه دمکراسی در تونس و ناجیان پناهجویان سوری در یونان، اسامی مذاکره کنندگان هسته ای ایران و گروه 5+1 از جمله ارنست مونیس و علی اکبر صالحی، مسئولان سازمان های انرِی اتمی امریکا و ایران نیز در این لیست قرار دارند.
وی در این خصوص گفت: از آنجایی امروز دوشنبه آخرین مهلت برای نام نویسی فردی و یا نامزد کردن افراد از سوی ناظران این موسسه است، آخرین بررسی نشان دادن که اسنودن در صدر لیست و بعد از وی ارنست مونیز و علی اکبر صالحی در ردیف دوم و مذاکره کنندگان کلمبیایی در رده سوم لیست نامزدهای این جایزه قرار دارند.
این در حالی است که طارق رئوف مدیر برنامه خلع سلاح و منع گسترش هسته ای این موسسه بین المللی تحقیقات صلح مستقر در استکهلم در سوئد نیز در 24 تیر امسال به نقل از رییس این موسسه (خانم هارپ ویکن)، جواد ظریف و جان کری وزیران خارجه ایران و آمریکا را نیز به دلیل آنچه که «نقش آفرینی در انعقاد توافق تاریخی هسته ای» خواند بود، به عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل سال 2016 معرفی کرد.
وی این اظهارات را در موسسه مذکور پس از دستیابی به جمع بندی نهایی بین ایران و کشورهای گروه 1+5 در وین اتریش بیان کرده بود.
رئوف که پیشتر رییس اداره هماهنگی سیاست های راستی آزمایی و امنیتی آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده، یادآور شده بود که نتیجه مذاکرات وین اعطای جایزه صلح نوبل 2016 را به جان کری و محمد جواد ظریف مسلم می کند.
اما علاوه در سال های گذشته نیز خبرهایی مبنی بر جای گرفتن روحانی و ظریف در لیست کاندیداهای جایزه صلح نوبل منتشر شده بود.
در سال ۲۰۱۳، در صدر نظرسنجی گاردین درباره نامزدهای دریافت جایزه صلح نوبل حسن روحانی قرار گرفت.
همچنین روزنامه انگلیسی زبان هندوستان تایمز سال گذشته در مقاله ای به قلم را دبلیو.پی.اس.سیدهو (W.P.S. Sidhu) نوشته: تلاش های محمدجواد ظریف و جان کری وزرای خارجه ایران و امریکا سبب شده این افراد برای کسب جایزه صلح نوبل 2015 بین دیگر افراد شانس بیشتری داشته باشند.
به گزارش شبستان، پیش از علی اکبر صالحی،حسن روحانی و محمد جواد ظریف هیچ یک از دولتمردان ایرانی نتوانسته بود در میان لیست کاندیداهای جایزه صلح نوبل قرار بگیرد.
گفتنی است، جایزه صلح نوبل یکی از پنج جایزه نوبل است که توسط آلفرد نوبل صنعتگر و مخترع سوئدی وقف شده است. این جایزه برای اولین بار در سال ۱۹۰۱ اعطا شد.
آلفرد نوبل در وصیتنامه خود گفته است که این جایزه باید «به کسی داده شود که بهترین یا بیشترین کوشش را در راه برادری ملل، انحلال یا کاهش ارتشها یا تشکیل و ترغیب کنفرانسهای صلح کرده باشد.»
جایزه نوبل صلح تنها جایزه نوبل است که در استکهلم داده نمیشود. این جایزه هر ساله در اسلو پایتخت نروژ اهدا میشود.
تا سال ۲۰۱۴، جایزه صلح نوبل به ۱۰۳ نفر و ۲۲ سازمان تعلق گرفته است.
پانزده زن موفق به کسب جایزه صلح نوبل شدند، که این رقم بیشتر از هر جایزهٔ نوبل دیگری است.
تنها دو دریافتکننده کمیته بینالمللی صلیب سرخ و کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان به ترتیب سه بار (سالهای ۱۹۱۷ (میلادی)، ۱۹۴۴ (میلادی)، و ۱۹۶۳ (میلادی)) و دو بار (سالهای ۱۹۵۴ (میلادی) و ۱۹۸۱ (میلادی)) موفق به کسب جوایز متعددی شدند.
نظر شما