نگاه نو به «مبلمان شهری» از دید هنرمندان جا افتاده است

خبرگزاری شبستان:آرش اهر پور عضو کمیته علمی دومین جشنواره «دایره خلاق» معتقد است؛ تجربیاتی که از دور اول برگزاری جشنواره به دست آمد این بود که زاویه‌هایی مثل خلاقیت و نگاه نو به مبلمان شهری از دید طراحان و هنرمندان جا افتاده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان زیباسازی شهر تهران؛ آرش اهر پور عضو کمیته علمی دومین جشنواره «دایره خلاق» با اشاره تفاوت‌های این رویداد در دومین دوره برپایی خود گفت: کاربری بودن آثار جایش در فراخوان اولین دوره این جشنواره خالی بود . برای همین در این دوره بر این موضوع تاکید شد. بحث این بود که جدای از خلاقیت و خلق نمونه‌های خاص و هنری احتمال کاربردی بودن اثر باید بیشتر شود. در واقع عملگرا با یک طرح مبلمان شهری باید برخورد کنیم.

وی با تاکید بر این نکته که طرح‌ها علاوه بر خلاقانه بودن باید عمل‌گرا باشند گفت: آثار اولین دوره جشنواره «دایره خلاق» نمونه‌های خوبی بودند اما عملا در حد یک نمایشگاه در برج میلاد باقی مانده اند که برای دیدن خوب است اما امکان اجرا نداشتند.

وی در ادامه گفت: گرچه خلاقیت حرف اول را در این جشنواره می‌زند اما طبیعی است که وقتی بحث تولید انبوه در میان است، متریال، هزینه و قابلیت استفاده در هر نقطه شهر مهم می‌شود. نکته دوم هم اینکه در این دوره ما مکان مشخصی را برای طراحان شهری انتخاب کردیم چون این موضوع از دو زاویه برای ما اهمیت داشت. نخست اینکه طرح‌های هنرمندان با محیط هم‌خوانی داشته باشد و دیگر اینکه بیشتر از یک جزء داشته باشد و یک ست شهری باشد.

وی در ادامه با اشاره به در دسترس بودن موارد مطالعاتی برای شرکت‌کنندگان برای طراحی گفت: شخصا اگر قرار بود در این فراخوان شرکت کنم ابتدا می‌رفتم و حتما منطقه 12 که منطقه مورد نظرمان است را بررسی می‌کردم. حتی به رفتار مردم دقت می‌کردم و اینکه جای چه چیزهایی در آن فضا خالی است. برای کسانی که این دسترسی برایشان مقدور نیست البته بروشورها و موارد مطالعاتی زیادی در اختیار گذاشتیم که بسییار راهبردی است.

اهرپور ادامه داد: نکته دیگر در فرآیند این مسابقه این است که ما به سمت طراحی ست شهری دوستان را تشویق کردیم تا فقط محدود به مواردی مثل ایستگاه اتوبوس و صندلی و سطل زباله نشویم و با توجه به دنیای امروز که دنیای تکنولوژی است و نیازهای شهروندان هم مدام در حال تغییر است دست به ابتکار بزنیم. مثلا ایستگاه‌های شارژ موبایل طی سال‌های اخیر به مبحث مبلمان شهری اضافه شده؛ یا شما الان می‌بینید در دنیا مثلا روی ورودی‌های مترو کارهای خلاقانه‌ای صورت می‌گیرد مثل اینکه پله‌های مترو را شبیه پیانو طراحی می‌کنند و... همه اینها موارد مورد بحث ما در این مسابقه است.

این عضو کمیته علمی دومین دوره جشنواره «دایره خلاق» همچنین معتقد است در تهران وحدت رویه در طراحی مبلمان شهری وجود ندارد و برای همین هویتی در شهر نمی‌بینیم. وی در این باره گفت: در حال حاضر تهران را می‌شود به یک پتوی چهل تکه تعبیر کرد؛ در حالی که شهرها با همین عناصر مبلمان شهری می‌توانند هویت‌دار شوند. مبلمان شهری باید زنده و پویا باشد. مثلا در بحث کف‌سازی‌ها کوچه و خیابان‌ها؛ استارت این کار را شهرداری زد ولی بعد دیگر مردم خودشان اقدام به این کار کردند و امروز کف‌خیابان‌ها و کوچه‌های عوض شده است. شهرداری تنها کافی است یک الگوی خوب معرفی کند بعد بدون هزینه می‌تواند ثمره این حرکت را ببیند.

گفتنی است مراسم اختتامیه جشنواره دایره خلاق با موضوع مبلمان شهری برای منطقه تاریخی 12 شهر تهران در 28 و 29 بهمن ماه برگزار می شود

کد خبر 520069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha