روش های جدید ارایه معارف دینی باید مبتنی بر اصول علمی و دینی باشد

مسئول دبیرخانه هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی، با بیان اینکه تکنولوژی و دنیای ارتباطات روز به روز در حال پیشرفت است، گفت: روش های جدید ارایه معارف دینی باید مبتنی بر اصول علمی و دینی باشد.

مسئول دبیرخانه هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار شبستان شناخت از هنر و رشته ها و شاخه های مختلف هنری را حداقل انتظار از کسانی عنوان کرد که به عنوان مربی استاد و مدرس در جریان انتقال مفاهیم دینی مشغول به فعالیت هستند.

 

محمد هادی نیا در ادامه با اشاره به رسالت فعالان دینی در انتقال هنرمندانه مبانی دینی، گفت: موضوعاتی از مفاهیم و آموزه های دینی هستند که ارایه مناسب آنها نیازمند تخصص و اطلاعات کافی از رشته خاصی است.

 

وی با بیان اینکه تکنولوژی و دنیای ارتباطات روز به روز در حال پیشرفت است، تاکید کرد: تولید محتوای قابل ارایه از طریق تلفن همراه، فضای اینترنت و در قالب های مسابقه ای جذاب، بازی های رایانه ای و قابل استفاده در تلفن های همراه به شرط دقت در کیفیت ارایه آن که موجب آسیب رسیدن به اصل و محتوای دینی نباشد از روش های مناسب روز برای ترویج معارف دینی است.


هادی نیا استفاده از تجهیزات سمعی و بصری، استفاده از فیلم و انیمیشن های مرتبط به صورت ترکیبی با روش های سنتی که در برخی کشورهای جهان نیز تجربه شده است را در آموزش و ترویج احکام دینی و فراگیری آن موثر دانست.


مسئول دبیرخانه هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در ادامه بر ضرورت شیوه های نوین تدریس تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: با توجه به رشد فزاینده و سریع ابزارها و فرمت های اطلاع رسانی و حضور رسانه های مختلف با ترفندها و پیچیدگی های خاص خود و از طرفی غیر علمی و ناکارآمد بودن برخی از شیوه های متداول، ضروری است جهت رساندن پیام منطقی و فطری و علمی معارف دینی از ابزارهای کارآمد و علمی و با لحاظ آیتم های روانشناختی، جامعه شناختی و تربیتی از شیوه های جدید خلاقانه و به روز استفاده شود.

 

وی یادآور شد: نظام آموزشی کشور به عنوان گسترده ترین مرکز ضمن لحاظ حساسیت های ملی و دینی و همچنین پیشرفت و پویایی روش های ارایه مطالب و به دور از فضای آزمون و خطا ضرورت دارد در این حوزه سرمایه گذاری کرده و با حوصله و به صورت علمی و متقن در این حوزه قدم بردارد، چراکه ظرفیت محتوای معارف دینی ابزار بروز، منطقی و فاخر و موثر در ارایه محتوای متعالی قالب و شیوه  را می طلبد.

 

مسئول دبیرخانه هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان ابراز خرسندی کرد: موسسات ومراکز فرهنگی، قرآنی و آموزشی بخش خصوصی در کشور و همچنین در جهان اسلام تجربه های خوبی داشته اند ولی باید این تجربه ها سازمان یافته و مدون و علمی باشد تا به صورت شیوه کار رسمی بعد از طی مراحل قانونی خود، کاربردی و عملی شود.


وی سرعت انجام کار، امکان برنامه ریزی الکترونیک، کم کردن فاصله ها و امکان دسترسی آسان همگان، امکان ترجمه آسان به زبان های مختلف دنیا، استفاده همزمان از صدا و تصویر را بخشی از خصوصیات تکنولوژی عنوان کرد و گفت: علم و تکنولوژی هزاران هزار کارکرد مثبت دیگری علاوه بر موارد ذکر شده دارد که باید توجه شود تا نقاط قوت در روش های سنتی و متداول در اجرای شیوه ها جدید حفظ و تقویت شوند.


هادی نیا تصریح کرد: در ارایه روش جدید ترویج احکام دینی و فراگیری آن می توان با حذف پیرایه ها و موانع و همچنین مسایل موجود اضافه شده غیرضروری و غیر مفید در جریان آموزشی و انتقال و استفاده از میانبرهای فنی و ابزاری باعث انتقال اساس و جان مطلب و همچنین افزایش ضریب تاثیرگذاری و انتقال مناسب درست و مفید مفاهیم شود.


هادی نیا پرهیز از دخالت در اصول اساسی و اصلی و شاکله مفاهیم دینی را از ضروریات توجه متولیان در ارایه روش های نو برای انتقال مفاهیم دینی دانست و با اشاره به تاثیرات غیرقابل انکار ترویج ارزش های اسلامی در قالب های هنری، افزود: استفاده از ابزارهای هنری موجب ماندگاری بیشتر مفاهیم و آثار آنها در طول زمان و در درون انسان ها و جامعه و همچنین تاثیر گذاری بیشتر است.

 

وی اظهار کرد: تقویت ارتباط با حوزه های تخصصی مربوط به موضوع هر جشنواره و همچنین ارتباط عملی و موثر با مخاطبان جشنواره های مسجدی در توسعه کیفی این جشنوره های مثمرثمر است.

 

مسئول دبیرخانه هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی وظیفه رسانه های مختلف از جمله رسانه های دینی در گسترش افکار مسجدی را پرداختن به اصل مفاهیم دینی به عنوان اصول در مرحله اول و مقایسه و مطابق در پیروی جوانان مسجدی از این مفاهیم در مرحله و اولویت دوم عنوان کرد و گفت: شناساندن افکار سالم و هماهنگ با اصول اساسی و تشویق جوانان فعال و الگو در این حوزه نقش موثری در شناساندن جوانان متعهد در عرصه های عمومی و اجتماعی خواهد داشت.


پایان پیام/
 

کد خبر 52007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha