اساسی ترین اصول تربیتی انبیا دعوت به تعقل است

آیت الله مصباح یزدی در دیدار دانشجویان بسیجی سراسر کشور شرکت‌کننده در شانزدهمین طرح ولایت در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اساسی ترین اصول تربیتی انبیا دعوت به تعقل است.

به گزارش خبرنگار شبستان از مشهد، آیت‌الله مصباح یزدی روز گذشته (21 تیر) در دیدار دانشجویان بسیجی سراسر کشور شرکت‌کننده در شانزدهمین طرح ولایت گفت: بهترین راه برای جلوگیری از اختلافات بین انسان ها با نگرش و تفکرات متفاوت استفاده ازراههای مبتنی بر عقلانیت است.


وی با بیان اینکه اگربرنامه زندگی انسان بر اساس عقل و تفکر باشد، بسیاری از مشکلات و خرافه ها برطرف می شود، اذعان داشت: تفکر بهترین راه برای جلوگیری از اختلافات بین انسان ها است و به همین دلیل اساسی ترین اصل تربیتی انبیا(ع) دعوت به تفکر و تعقل است.


مدیر موسسه امام خمینی(ره) با اشاره به این مطلب که گاهی ریشه بروز اختلافات در بین انسان ها عدم شناخت صحیح از مسائل پیرامون است، اظهار داشت: عقل، وحی و استفاده از بیانات انبیا(ع) از جمله منابع مورد استفاده برای رسیدن به شناخت معرفتی و دینی است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اگر ریشه اختلافات نظری باشد مشکلی در جامعه پیش نخواهد آمد، تصریح کرد: متاسفانه ریشه بسیاری از اختلافات که دامن گیر جامعه بشری گشته است بر اساس عدم شناخت صحیح دینی و اعتقادی در مسائل پیرامون است و همین مسئله منجر به ایجاد تفرقه در اجتماع و به وجود آمدن جنگ های جهانی اول و دوم و یا بروز جنگ جهانی سوم در عصر حاضر خواهد شد.


درک عقلانی انسان وجه تمایز او با حیوان

 


آیت الله مصباح یزدی با اشاره به این مطلب که در بسیاری از آیات قرآن کریم انسان تشبیه به حیوان شده است، ادامه داد: اگر انسان نسبت به مسائل پیرامون خویش شناخت کافی نداشته باشد تفاوتی با حیوان نخواهد داشت چرا که یکی از ویژگی های انسان درک عقلانی است.


وی با بیان اینکه پشتوانه و نتیجه تربیت مبانی فکری و اعتقادی جوانان، ارتقا و رشد فکری ومعنوی جوانان است، خاطر نشان ساخت: رفتار انسانی مبتنی بر ادراک، شناخت، فهم و معرفت از جمله ویژگی های اساسی رفتار انسانی است چرا که فرق انسان با حیوان همین آگاه بودن است.


تجلی رفتارهای انسان باید مبتنی بر درک عقلانی باشد


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: انسان نسبت به حیوانات دارای درک آگاهانه است که به این درک، درک عقلانی گویند و رفتارهای انسان بر اساس همین آگاهی و درک صورت می گیرد.


آیت‌الله مصباح یزدی با بیان این نکته که برای رسیدن به کمال عقلانیت شناخت و معرفت کافی نیست، خاطرنشان کرد: وقتی که به شناخت و معرفت رسیدیم سؤال این است که باید چکار کنیم، از این سئوال بخش دیگر معارفی شکل می‌گیرد که حکمت عملی و رفتار عملی است و مهم‌ترین مسئله حکمت عملی این است که چگونه در این عصر جامعه را اداره کنیم و جواب این سؤال این است که باید از فردیت شروع شود و سپس به رأی جامعه برسد که در این بخش اصل ولایت فقیه را می‌‌‌شود تعریف کرد و ولایت فقیه است که باید در رأس جامعه قرار داشته باشد.


وی هدف اصلی طرح ولایت را روشن ساختن جوانان از تمام ابعاد عقلانیت برشمرد و اذعان داشت: هدف اصلی طرح ولایت که از معرفت آغاز می‌شود و به مرحله ولایت فقیه ختم می‌شود این است که جوانان بخش‌های گوناگون و عمیق را بشناسند و خودشان با همت خود باید تلاش کنند در ابعاد مختلف به آن دست یابند و هدف این طرح در طول این 20 روز همین روشن ساختن جوانب مختلف است.


محمد عزیزی، معاون طرح ولایت سازمان مرکزی بسیج دانشجویی نیز در ادامه از حضور 3 هزار نفر از دانشجویان بسیج سراسر کشور در دو سطح مقدماتی و تکمیلی در طرح ولایت خبر داد و گفت: امسال با استفاده از کارگروه در دو مرحله دروس توسط اساتید ارائه می‌شود و فوق‌برنامه‌‌هایی نیز ترتیب داده شده است.


وی افزود: محفل انس با قرآن، شبی با شهدا، جلسات مباحث، حضور در حرم مطهر امام رضا علیه السّلام به صورت جمعی، آگاهی‌بخشی از مسایل روز و بحث مشاوره از جمله برنامه های دیگر است که این توفیق را داریم که در حوزه تفکر و اندیشه ناب اسلامی کار و فعالیت می‌کنیم زیرا هدف ما پیاده‌سازی این تفکر و اندیشه در دانشگاه برای دفاع از مقدسات جمهوری اسلامی است.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 52038

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha