به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمد امجدی، معاون پژوهش وبرنامه ریزی آموزش و پرورش گیلان امروز(14 بهمن ) در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر این اداره کل که در سالن اجتماعات بانک صادرات رشت برگزار شد اظهار کرد: پژوهشگران با اندیشه و توانایی خود میتوانند مشکلات و موانع پیش روی آموزش و پرورش را حل کنند.
وی با بیان اینکه تحقیق و پژوهش نیازمند آموزش مطلوب است گفت: پژوهش یک فن و روش علمی است، روشهای منظم فقط با آموزشهای علمی حل خواهد شد.
امجدی اذعان کرد: متاسفانه تحقیق و پژوهش در کشور ما نهادینه نشده است با نهادینه شدن پژوهش و عملی شدن تحقیقات صورت گرفته بخشی از مشکلات جامعه حل خواهد شد.
معاون پرورش برنامه ریزی آموزش و پرورش گیلان تصریح کرد: در جامعه ما حتی در بخشهای پژوهشی و نهادهای که خود متولی انجام پژوهش هستند اعتقادی به پژوهش و تحقیق ندارند.
وی خاطرنشان کرد: در دانشگاهها پژوهش امری غیر ضروری و در درجه دوم قرار دارد.
امجدی گفت: آمارها در ایران نشان میدهد به ازای هر یک میلیون نفر، 300 پژوهش و تحقیق وجود دارد در صورتی که در کشورهای پیشرفته به ازای هر یک میلیون نفر سه تا پنج هزار تحقیق وجود دارد.
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش گیلان افزود: در کشور فقط ۳۰ صدم اعتبارات به تحقیق و پزوهش اختصاص دارد در حالی که در کشورهای پیشرفته ۳ تا ۵ درصد در آمد ناخالص ملی برای تحقیق هزینه می شود.
امجدی اذعان کرد: آموزش و پرورش پایگاه رسمی تحقیق و پژوهش است و در این راستا دانش آموزان بخش عظیمی از این بخش را تشکیل میدهند که تاکنون متاسفانه پژوهش های دانش آموزی مطلوب نبوده است.
وی گفت: در دانشگاهها و مدارس تحقیقهای محول شده توسط استاد به دانشجو ، بیشتر کپی برداری بوده و خود به دنبال پژوهش نمی روند.
معاون پژوهش، برنامه ریزی آموزش و پرورش گیلان تصریح کرد: در حال حاضر ۱۶ پژوهش سراهای دانش آموزی در گیلان فعالیت می کند.
نظر شما