ایران و چین بدنبال احیای جاده ابریشم

خبرگزاری شبستان:احیای جاده ابریشم در دستور کار مشترک ایران و چین قرار گرفته است و اخیرا وزیر راه و شهرسازی از احیای جاده ابریشم با مرکزیت ایران خبر داده و گفته تهران را به مرکز ثقل صنعت هوایی تبدیل می‌کنیم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جاده ابریشم یا راه ابریشم شبکه راه‌های به‌هم‌پیوسته‌ای با هدف بازرگانی در آسیا بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند می‌داد؛ مسیری که تا سده پانزدهم میلادی به‌مدت ۱۷۰۰ سال، بزرگ‌ترین شبکه بازرگانی دنیا بود. احیای جاده ابریشم در دستور کار مشترک ایران و چین قرار گرفته است و اخیرا وزیر راه و شهرسازی از احیای جاده ابریشم با مرکزیت ایران خبر داده و گفته تهران را به مرکز ثقل صنعت هوایی تبدیل می‌کنیم.

 

بنابراین گزارش، مهر به نقل از عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی  اعلام کرده است که: "اینکه در گذشته جاده ابریشم از ایران عبور می‌کرد، تصادفی نبوده است بلکه نشانگر موقعیت تمدن و استراتژیک ایران بود. ما در حال حاضر به دنبال بازخوانی جاده ابریشم نوین هستیم که یکی از موارد آن، بخش هوایی است که قصد داریم تهران را به عنوان مرکز هوایی منطقه دوباره احیاء کنیم. آغوش مهر ایران به تمام ملت‌های منطقه باز است و همه قدرت‌ها قبول دارند که امنیت ایران به تمام امنیت ملت‌های منطقه گره خورده است بنابراین ایران برای تمام ملت‌های منطقه موجب امنیت منطقه‌ای خواهد بود و یک رابطه برد برد است، ضمن اینکه پیروزی و توسعه ایران برای هیچ ملتی در منطقه تهدید نیست."

 

این گزارش می افزاید: چندی پیش گمرک ایران نوشته بود که: "وزیر گمرکات چین و رئیس کل گمرک ایران با یکدیگر دیداری داشتند و در این دیدار هر دو مقام مسئول بر احیای جاده ابریشم تاکید داشتند و در این دیدار در خصوص جزئیات سند راهبردی گمرکات دو کشور، راهکارهای اجرایی و احیای جاده ابریشم با محوریت گمرکات ایران و چین بحث و تبادل نظر کردند. بر اساس این سند که از سوی علی طیب نیا وزیر اموراقتصادی و دارایی ایران و یوگوانجو وزیر گمرک چین در تهران امضا شد، همکاری های گمرکی دو کشور در سه بخش تبادل اطلاعات گمرکی، به رسمیت شناختن فعالان مجاز اقتصادی (AEO) و ظرفیت سازی و آموزش توسعه خواهد یافت. یوگوانجو، وزیر گمرک چین در این دیدار با اشاره به مذاکرات انجام شده بین مقامات چینی و مسئولان کشورمان از جمله دیدار روسای جمهوری دو کشور به حجم مبادلات تجاری ایران و چین در سال 2015 که نزدیک به 52 میلیارد دلار بوده است اشاره کرد و گفته بود که: "با توجه به کاهش شدید قیمت نفت، توسعه تجارت غیر نفتی بین دو کشور حائز اهمیت است. همکاری دوجانبه در چارچوب حمل و نقل جاده ای با توجه به اجرای طرح های الکترونیکی در گمرک ایران مانند تیرالکترونیک می تواند از سوی دو طرف آغاز و توسعه یابد. اجرای سند راهبردی مشارکت چین و ایران می تواند کمک موثری به گسترش همکاری فی ما بین باشد و فصل تازه ای را در روابط اقتصادی دو کشور بگشاید."

کد خبر 520459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha