اتصال ۹ بانک ایرانی به سوئیفت/ امضای ۷ سند همکاری کشاورزی میان ایران و فرانسه

خبرگزاری شبستان:وزارت اقتصاد رکن اصلی در تحول سلامت اداری، اتصال ۹ بانک ایرانی به سوئیفت، امضای ۷ سند همکاری کشاورزی میان ایران و فرانسه، استقبال اکوادر از حضور شرکتهای ایرانی از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه اقتصاد در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، وزارت اقتصاد رکن اصلی در تحول سلامت اداری، اتصال 9 بانک ایرانی به سوئیفت، امضای 7 سند همکاری کشاورزی میان ایران و فرانسه، استقبال اکوادر از حضور شرکتهای ایرانی از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه اقتصاد در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

وزیر جهاد کشاورزی واردات گندم در سال 1395 را ممنوع اعلام کرد

وزیر جهاد کشاورزی در نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، واردات گندم در سال 1395 را ممنوع اعلام کرد. در نامه محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی به محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت آمده است: «پیرو مذاکره و با تشکر از همکاری‌های فی‌مابین با توجه به وضعیت تولید گندم در داخل و واردات انجام شده تاکنون خواهشمند است ترتیبی اتخاذ فرمایید:

1 ــ در سال 1395 نیازی به واردات گندم نمی‌باشد و از انجام ثبت سفارش جدید از این تاریخ برای گندم خودداری گردد.

2 ــ واحد‌هایی که نیاز به واردات گندم دوروم دارند می‌توانند به‌ترتیبی که شورای اقتصاد مقرر می‌دارد؛ از شرکت بازرگانی دولتی ایران خریداری نمایند و چنانچه علاقه‌مند به واردات باشند با ارز آزاد وارد نمایند.

3 ــ کارخانجات آرد به‌شرط صادرات می‌توانند:

الف ــ معادل آن گندم وارد نمایند (در قالب ورود موقت)

ب ــ دولت مابه‌التفاوت خرید گندم داخل و خارج آن را با تصویب شورای اقتصاد تقبل نماید.

در ادامه این نامه آمده است:ضمناً پیرو نامه شماره 020/25119 مورخ 26 آبان ماه امسال لطفاً ترتیبی اتخاذ فرمایید که کلیه ثبت سفارش کالاهای اساسی (گندم، برنج، شکر خام و روغن خام) با مدت سه ماه انجام شود و حداکثر برای مدت یک ماه قابل تمدید باشد.

عقد قراردادهای خرید هواپیما پذیرش ثبات در ایران است

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مراسم گرامیداشت بازگشت حضرت امام خمینی (ره) در 12 بهمن سال 1357 به کشور گفت: امضای این قراردادها تنها یک قرارداد تجاری نیست بلکه علامتی است که جهان پایداری انقلاب اسلامی ایران را که حضرت امام خمینی (ره) بنیان گذاشت ، به رسمیت شناخته است.

وی خرید 118 فروند هواپیما با تامین مالی شرکت اروپایی عرضه کننده در مدت 16 سال و امضای قرارداد توسعه فرودگاه حضرت امام (ره) در مدت 20 سال را حاکی از آن دانست که طرف های خارجی ما به ثبات و پایداری بلند مدت ایران ایمان آورده اند.

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: همزمان با سالروز ورود حضرت امام (ره) به کشور بار دیگر دوره شکوفایی تمدن ایران شهری با انقلاب اسلامی ایران آغاز شد و آن چیزی که در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) اتفاق افتاد، این بود که قدرت های جهانی ایران را به عنوان مرکز ثقل مهمی در خاورمیانه به رسمیت شناختند.

به گفته آخوندی با اجرای برجام ایران به جایگاه تعادل در منطقه خاورمیانه بازگشت و این اتفاق بزرگی است که نماد تمدن ایران شهری را بار دیگر در این منطقه جغرافیایی نشان داد.

وی گفت: ایران در عرصه های جهانی در حال بازآفرینی جاده ابریشم در روزگار نوین است و در این راستا درصددیم حمل و نقل هوایی، دریایی، زمینی و ریلی و جاده ای خود را بازسازی کنیم تا بتواند بار دیگر انقلاب اسلامی و تمدن ایران شهری را در جهان بازآفرینی کند.

وی گفت: آبادانی و سرافرازی ایران نوید بخش ثبات و پایداری منطقه است و ما در این راستا به مسئولیت های منطقه ای خود واقف هستیم زیرا آبادانی ایران به توسعه تمام منطقه منجر خواهد شد.

آخوندی با تاکید بر اینکه برقراری امنیت منطقه ای توسط ایران یک معامله برد- برد است که تمام ملت های منطقه از سرافرازی آن سود خواهند برد، در پایان، دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی را به ملت بزرگ ایران تبریک گفت و افزود: بازگشت حضرت امام (ره) به کشور یک خیزش مجدد در شکل گیری تمدن ایرانی و اسلامی به وجود آورد و یک دوره جدیدی در تاریخ ایران آغاز شد.

وی گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی بدخواهان و استکبار جهانی بلافاصله جنگ تحمیلی را بر علیه ایران آغاز کردند اما ملت بزرگ ایران از این جنگ سرافراز بیرون آمد و باوجود گرفتاری های زیاد دوران سازندگی را برای آبادانی ایران آغاز کرد.

سرمایه گذاری و تامین منابع مالی خارجی یک ضرورت است

محمد خزاعی معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران در نشست خبری که به مناسبت سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب برگزار شد، سرمایه گذاری و تامین منابع مالی خارجی را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: در حال حاضر سرمایه و تامین منابع مالی اعم از داخلی و خارجی، یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است و همه دستگاه ها در این راستا تلاش می کنند.

وی گفت: با فرض قیمت هر بشکه نفت معادل 120 دلار، هر یک میلیون سرمایه گذاری در کشور مساوی با فروش 8 هزار بشکه نفت می باشد که در حال حاضر با نفت 25 دلاری این میزان سرمایه گذاری نیازمند فروش 35 هزار بشکه نفت است.

خزاعی در ادامه با بیان اینکه سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران یک سازمان حاکمیتی است وظایف این سازمان را شامل مسئولیت کمیسیون مشترک اقتصادی، پیگیری مطالبات ایران از کشورهای خارجی، تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی و صدور ضمانت نامه هایی برای فاینانس، مذاکره با صندوق های ضمانت صادرات و تامین منابع مالی خارجی برای کشور در چارچوب تشریفات خاص خود برشمرد.

رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران با اشاره به کاهش حجم روابط در دوران تحریم تصریح کرد: تنها یک بعد روابط مالی بین المللی و تامین منابع مالی رفع نیازها است در حالیکه این امر بعنوان یک اهرم سیاسی و اقتصادی در دنیا مطرح است.

وی تاکید کرد: کلیه اسناد بالادستی اعم از سند چشم انداز، احکام برنامه توسعه و نیز مواد اقتصاد مقاومتی از الزامات برنامه اقتصادی دولت محسوب می شود.

رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران در ادامه سخنان خود با اشاره به الزام سرمایه گذاری و تامین مالی، اولویت سرمایه گذاری را شامل سرمایه گذاری داخلی و تقویت بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: باید اول فرش قرمز را برای سرمایه گذاران داخلی پهن کنیم.

9 بانک ایرانی از فردا به سوئیفت متصل می شوند

ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: 9 بانکی که پیش از این تحریم شده بودند فردا(دوشنبه) به سوئیفت متصل می شوند. همانطور که پیش از سفر به ایتالیا اعلام شده بود سوئیفت تا امروز(یکشنبه) می تواند برقرار شود، اعلام می کنم که اتصال سوئیفت از فردا حاصل می شود؛ البته بانک ها یکی دو روز برای نصب نرم افزار آن زمان نیاز دارند.

وی گفت: 9 بانک سوئیفت نداشت که فردا وصل می شوند اما بانک های غیرتحریمی ما سوئیفت داشتند و از روز اجرای برجام از آن استفاده می کردند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با توجه به وضع سوئیفت هیچ بانک ایرانی در گشایش ال سی مشکلی ندارد.

وی گفت: البته برخی می گفتند چگونه در روز یکشنبه که در اروپا تعطیل است ال سی ها انجام شده که باید گفت: در روز یکشنبه ال.سی های ما در بانک های منطقه حاشیه خلیج فارس که باز هستند انجام شد و بخشی از ال.سی ها نیز فردای آن روز در بانک های کشورهای اروپایی دریافت شد.

سیف درباره سفر به دو کشور ایتالیا و فرانسه گفت: در این سفر یک مسئولیت و ماموریت خاص را پیگیری می کردم.

وی افزود: حل و فصل مسائل بدهی بانک های ایرانی و موسسه های بیمه صادراتی این دو کشور، اصلی ترین موضوع این ماموریت بود.

وی گفت: با توجه به شرایط پس از برجام و رفع تحریم ها و شروع عملیات بازرگانی و بانکی با کشورهای اروپایی، باید تکلیف بدهی های بانک های ایرانی با شرکت های بیمه صادراتی ساچه ایتالیا و کوفاس فرانسه تعیین تکلیف و رفع ابهام می شد.

سیف افزود: در تماس با این دو موسسه، بدهی های بانک های ایرانی رفع مغایرت و تفاهم نامه تسویه حساب آنها نهایی شد.

وی با بیان اینکه در مذاکرات خود با این دو شرکت بیمه ای آنها اصرار داشتند که به دلیل دیرکرد بازپرداخت بدهی های بانک های ایران و اقساط معوق، بهره و سود دریافت شود، گفت: طرف ایرانی به هیچ وجه قبول نمی کرد که سود بدهی ها محاسبه شود زیرا عدم پرداخت مطالبات آنها به دلیل تحریم ها بود، نه قصور بدهکار.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: باوجود فشار طرف مقابل، آنها مجاب شدند که هیچ نوع سودی محاسبه نشود و از زمان سررسید تا زمان بازپرداخت که قرار است در سال 2016 در سه قسط پرداخت شود، هیچ سودی به بدهی های معوق بانک های ایرانی تعلق نگیرد. با این اقدام فضا برای انجام قراردادهای جدید فراهم است.

سیف افزود : بعد از این اقدام امیدواریم در جلسه فوریه(بهمن و اسفند) که موسسه های بیمه صادراتی دنیا در آن گردهم می آیند و معروف به کمیته «برن» است، رتبه جدید ایران مشخص شود.

تنوع بخشی پیوندهای اقتصادی ایران و عمان در گرو توسعه سرمایه گذاری های مشترک است

مجتبی خسروتاج  قائم مقام وزیر صنعت،‌معدن و تجارت در امور تجارت پس از بازگشت از سفر سه روزه خود از عمان افزود: مردم این کشور، مردمی مهمان دوست و علاقمند به توسعه همکاری با ایران هستندو رفتار و خصوصیات و خلقیات عمانی ها قابل تمجید و مصاحبت و همکاری با آنها لذت بخش و امیدوار کننده است.

وی با بیا اینکه این کشور کوچک عربی که اقتصاد متکی به نفت دارد در صدد توسعه ظرفیت های اقتصای خود و خروج از اقتصاد تک محصولی است تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل ظرفیت های تولیدی خود که در سالهای پس از انقلاب در بخش های مختلف صنعتی و کشاورزی ایجاد کرده است، می تواند شریک خوبی برای عمانی ها در ظرفیت سازی و تولید و گسترش علایق و همکاری ها در همه زمینه ها باشد.

به گفته خسروتاج ؛‌ نگاهی بر لیست شرکت ها و پروژه های خدمات فنی  و مهندسی ایران در کشور عمان در طی ده سال گذشته، بیانگر مشارکت خوب ایرانی ها در اجرای پروژه های مرتبط با صنعت برق، تابلوهای برق، سیستم های صنعت آب و فاضلاب، کمپرسورها، پانل های الکتریکی، صنعت ساختمان، جاده، باند فرودگاه، خودرویی، خدمات مشاوره ای نیروگاه برق، بندرگاه، ماهیگیری، طراحی و ساخت نیروگاه گازی و پالایشگاهی و غیره است.

وی ادامه داد:  چنانچه ارتباط منسجم و متکی بر تبادل اطلاعات در بخش های شناسایی پروژه ها و تطبیق ظرفیت بنگاه های دوطرف برای اجرای این پروژه ها صورت گیرد می توان امیدوار بود که شاهد حضور بیشتر ایرانی ها در اجرای پروژه های مورد نظر عمانی ها باشیم.

قائم مقام وزیر صنعت،‌معدن و تجارت در ادامه با اشاره به اینکه در مذاکرات با وزیر تجارت عمان مقرر و موافقت شد  تا در بخش اطلاع رسانی از نیازها و پروژه ها ، فرصت های بیشتری را برای شرکت های خصوصی فراهم آوریم افزود:  عمانی ها به بخش خصوصی و نقش آنها در توسعه روابط اقتصادی خیلی تاکید دارند و ماهم امیدواریم این فرصت ها را بیشتر از گذشته برای بخش خصوصی ایرانی فراهم آوریم.

وی یادآور شد:‌ دراین سفر موافقت شد تا صندوق سرمایه گذاری عمان در یک سرمایه گذاری مشترک با ایران خودرو در خصوص مونتاژ و تولید قطعات، چند مدل خودرو سواری با ایران خودرو همکاری کند و در سایر زمینه ها ،‌مذاکرات با شرکتهای ایرانی ادامه دارد.

خسروتاج اضافه کرد:‌ این موضوع  بهانه ای شد تا در نشست مشترک با اعضای هیات مدیره این صندوق که مسئولیتی مشابه صندوق توسعه ملی ایران دارند و از محل درصدی از درآمد های نفتی عمان شکل گرفته اند به سایر پروژه ها و زمینه های همکاری همچون محصولات کشاورزی عمان، توریسم مورد نظر کشور و در حوزه های نفتی، گازی و پتروشیمی و غیره بپردازیم.

به گفته قائم مقام وزیر صنعت،‌معدن و تجارت در امور تجارت ؛‌ در نهایت توافق شد که کارگروهی متشکل از مسئولین این صندوق و طرف های ایرانی، پروژه های قابل عرضه برای سرمایه گذاری در عمان و ایران را  ارایه کنند.

وی خاطرنشان کرد:‌ مقامات این صندوق ظرف ده روز آینده( احتمال 8 فوریه ) به ایران خواهند آمد که این فرصت مناسبی خواهد بود تا در جلسه ای  با حضور علاقمندان و صاحبنظران،‌طرح های مشترک سرمایه گذاری برای استفاده از ظرفیت های مالی این صندوق به بحث و جمع بندی گذاشته شود.

خسروتاج در ادامه اظهار کرد: بنابراین  محور دوم از تنوع بخشی پیوندهای اقتصادی با کشورهای همسایه در گرو توسعه سرمایه گذاری های مشترک برای پایداری و رقابت بیشتر روابط در بلندمدت می باشد.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر بخشی از امور اجرایی فعالیت های عمرانی، فنی و مهندسی و خدماتی در عمان توسط سایر ملیتها  همچون هندی ها پاکستانی ها، بنگلادشی ها، فلیپینی ها و لبنانی و مصری و غیره انجام می شود.

ایران و فرانسه 7 سند همکاری کشاورزی امضا کردند

در سفر رئیس جمهوری ایران و هیات همراه به فرانسه، دو یادداشت تفاهم همکاری در بخش تحقیقات کشاورزی و احداث گلخانه های جدید در حوزه کشاورزی، دو توافقنامه همکاری قرنطینه دامی و گیاهی و سه توافقنامه در زمینه تسهیل تجارت محصولات کشاورزی ، تولید مشترک اتو واکسن و پروژه تولید مشترک تخم ماهی چشم زده به امضای دو کشور رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی این وزارتخانه، در سفر دکتر حسن روحانی رییس جمهوری و هیات همراه وی به پاریس در مراسم امضای اسناد در کاخ الیزه و در حضور روسای جمهور دو کشور ، 20 قرارداد و سند همکاری به امضا رسید که یک سند آن در زمینه تفاهم همکاری در بخش تحقیقات کشاورزی توسط مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و استفان لوفل همتای فرانسوی اش و یک سند دیگر در زمینه احداث گلخانه های جدید توسط بخش خصوصی منعقد شد.

براساس این گزارش،تفاهمنامه همکاری در بخش تحقیقات کشاورزی در راستای ایجاد روابط علمی ، فنی ، آموزشی در حوزه کشاورزی همچون بخش های بهره وری و مدیریت آب ، بهنژادی و تولید بذر ، تکنولوژی های مدیریت آفات و بیماری های گیاهی ، تحقیقات و تولید واکسن و سرم ، بیماری های دامی و دامپروری ، مدیریت و سیاستگذاری منابع ژنتیکی ، بیوتکنولوژی کشاورزی ، آبزی پروری ، تحقیقات جنگل ، فن آوری مواد غذایی و تجهیزات کشاورزی امضا شده است.

این گزارش می افزاید:سند دوم نیز قرار داد احداث گلخانه مدرن برای کشت سبزی و صیفی است که میان گروه سرمایه گذاری کشاورزی کوثر و طرف فرانسوی گروه گلدن کلوپ و گروه راشل امضا شد.

براساس این قرار داد در فاز نخست ، مجموعه ای از گلخانه ها با آخرین تکنولوژی روز به مساحت 25 هکتار در کرمانشاه ظرف دو سال برای تولید گوجه فرنگی احداث می شود و طرف فرانسوی، صادرات بخشی از تولیدات این گلخانه ها را به سایر کشورها تضمین کرده است.

ارزش اجرای این قرار داد در فاز نخست ، 20 میلیون یورو برآورد می شود.

در فاز دوم نیز مساحت این گلخانه ها از 25 هکتار به 50 هکتار به منظور تولید محصولات گوجه فرنگی ، خیار ، فلفل ، کدو و سایر محصولات صیفی افزایش می یابد.

بنابر این گزارش، در جریان این سفر ، مهندس حجتی وزیر جهاد کشاورزی با استفان لوفول وزیر کشاورزی ، غذا و جنگل فرانسه که سخنگوی دولت این کشور نیز می باشد ، دیدار کرد که حاصل این دیدار امضای دو سند تفاهم همکاری قرنطینه دامی و گیاهی و سه سند همکاری میان بخش خصوصی دو کشور بود.

در ادامه این گزارش آمده است:سند همکاری قرنطینه دامپزشکی که در یک دهه اخیر ، نخستین سند دامپزشکی ایران با یک کشور اروپایی محسوب می شود ،به امضای وزیران کشاورزی ایران و فرانسه و به منظور تسهیل درروابط علمی ، فنی و اجرایی سازمان های دامپزشکی دو کشور رسید.

انتظار می رود با امضای این سند همکاری ، راه برای تبادل اسناد مشابه با سایر کشورهای اتحادیه اروپا باز شود.

دومین سند تفاهم همکاری در زمینه قرنطینه گیاهی نیز در زمینه ارتباط سازماندهی شده و قانونی میان ایران و فرانسه، تقویت و تسهیل تجارت محصولات زراعی و باغی و ایجاد ارتباط مؤثر و به روز میان سازمان های حفظ نباتات دو کشور توسط وزرای کشاورزی دو کشور بود.

این گزارش می افزاید : در جریان دیدار وزرای کشاورزی دو کشور نیز سه توافقنامه میان کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و انجمن صنایع کشاورزی فرانسه (ادبتا) با هدف تسهیل تجارت محصولات کشاورزی و انتقال تجربیات مدیریت بخش خصوصی فرانسه در توسعه بازار ، توافقنامه مربوط به پروژه تولید مشترک اتو واکسن در ایران با همکاری گروه بیووک فرانسه و طرف ایرانی و توافقنامه پروژه تولید مشترک تخم ماهی چشم زده از سوی گروه آکولند فرانسه و طرف ایرانی با نظارت سازمان شیلات ایران به امضا رسید . پروژه تولید مشترک تخم ماهی چشم زده، زمینه ساز انتقال تکنولوژی برای صنعت آبزی پروری ایران است .

استقبال اکوادر از حضور شرکتهای ایرانی

در دیدار وزیر صنعت،معدن وتجارت با وزیر تجارت اکوادر ، راههای گسترش همکاری های صنعتی ،معدنی و تجاری بررسی شد. نعمت زاده در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره علاقه مند به گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای آمریکایی لاتین است.

وی گفت: با وجود روابط خوب سیاسی بین ایران واکوادر اما سطح روابط اقتصادی دو کشور بسیار پایین است که باید برای آن برنامه ریزی کرد.

وزیر صنعت،معدن وتجارت افزود: ظرفیتهای خوبی برای گسترش همکاری های بین دو کشور وجود دارد که امیدواریم سفر هیات اکوادری باعث افزایش این تعاملات گردد.

در این دیدار وزیر تجارت اکوادر نیز گفت: ما علاقه مند به گسترش روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی هستیم و در تلاشیم راهکارهای برای افزایش حجم همکاری های که به سود دو کشور باشد را انجام دهیم.

 دیگو آئولستیا والنسیا افزود: خواهان حضور شرکتهای توانمند ایرانی در پروژه های اکوادر هستیم و البته هم اکنون در زمینه مسکن این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به ذخایر فراوان معدنی اکوادر گفت: در زمینه اکتشاف،استخراج و فراوری مواد معدنی ،‌علاقه مند به مشارکت ایران هستیم.

وزیر تجارت اکوادر افزود: انرژی ارزان قیمت ،منابع فراوان آب و زیر ساختهای مناسب جاده ای فرصت خوبی برای همکاری دو کشور در پروژه های معدنی و صنایع معدنی می باشد.

وزارت اقتصاد رکن اصلی در تحول سلامت اداری است

 حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی طی سخنانی در "هشتمین هم اندیشی ذیحسابان و مدیران کل امور مالی دستگاه های اجرایی مرکز" که در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، اظهار داشت: دولت آقای روحانی برای اصلاح نظام مالی و اقتصادی کشور و مبارزه با فساد بسیار جدی است و تا به حال نیز آنچه در توان داشته ایم، در این خصوص به کار بسته ایم.

وی با بیان اینکه وزارت اقتصاد رکن سلامت اقتصاد کشور است، افزود: وزارت اقتصاد رکن اصلی برنامه ریزی و تلاش برای تحقق سلامت اداری و خروج از مدار بی نظمی اداری در کشور است، چرا که برنامه ریزی، ارتباط مستمر، رسمی و اداری با سازمان ها، نهادها و شرکت های مهمی چون بانک ها، بیمه ها، سازمان امور مالیاتی، سازمان خصوصی سازی و سایر سازمانها را  دارد.

پورمحمدی با تقدیر از تحولات و اصلاحات عمیق انجام گرفته تاکنون در سازمان امور مالیاتی، گمرک جمهوری اسلامی و نظام بانکی افزود: البته کماکان برخی مشکلات وجود دارد که نیازمند بررسی جدی و اصلاح است.

وزیر دادگستری در ادامه، ضمن ابراز مخالفت با تاسیس هرگونه دستگاه موازی با نهادهای نظارتی موجود، تصریح کرد: ایجاد هر سازمان موازی جدید، خودش موجب فساد است زیرا در بهترین حالت محل رقابت های بی مورد می شود.

پورمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تجربیات چندساله خود در زمینه مبارزه با فساد اداری در ادوار و نهادهای مختلف و اشراف مناسب نسبت به این موضوع، تصریح کرد: خوشبختانه ما مدیران و کارمندان خوبی از نظر توانایی و سلامت در کشور داریم که قدردان آنها هستیم، اما در عین حال باید اعتراف کرد که کماکان با مشکل بهره وری پایین و مشکلات اداری مواجه هستیم.

وی  با بیان اینکه توانایی ها و ظرفیت کشور ایران بسیار بالا است، گفت: همین که قراردادهای بزرگ اقتصادی با جمهوری اسلامی بسته می شود، نشانه اعتماد کشورها و شرکت های بزرگ به توانایی و قابلیت های ما است.

وزیر دادگستری  افزود: در همین خصوص شاهد بودیم که شرکت ایرباس فرانسه، برای نخستین بار، بدون اخذ ضمانت از دولت و بانک مرکزی یا هر شرکت تضامنی بین المللی، با ایران قرارداد فروش هواپیما بست و حتی خودش 20 درصد از تامین مالی پروژه را به عهده گرفت و از همه مهمتر، با ما قرارداد همکاری و مشارکت در ساخت امضا کرد.

پورمحمدی گفت: اینها نشانه اعتماد جهان به توانایی ها و اعتبار ما است، کما اینکه چندین موسسسه معتبر ارزیابی مالی و اعتباری دنیا نیز، ایران را جزو بهترین نقاط برای توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری اعلام کرده اند.

وزیر دادگستری تصریح کرد: مجموعه این شواهد نشان میدهد، قابلیت های دیگری در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد که از نفت و گاز بسیار با ارزش تر است که در این خصوص از جمله میتوان به برخورداری کشور از بیشترین تعداد فارغ التحصیل رشته های مهندسی اشاره کرد.

پورمحمدی گفت: تحقق میانگین رشد هشت درصدی مورد تاکید مقام معظم رهبری در برنامه ششم توسعه، تکلیف بزرگی برای ما است که برای دستیابی به آن باید در نظام اداری مالی کشور و رفتارمان تحول جدی ایجاد کنیم.

 

کد خبر 520695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha