به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی علی مراد خانی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین نکوداشت استاد عثمان محمد پرست که در مجتمع فرهنگی و هنری مدرس شهرستان خواف برگزار شد استاد محمد پرست را صاحب اندیشه و فرهیختگی خواند و افزود: باید در محضر استاد شاگردی کرد و از وی درس نیکوکاری آموخت. مرادخانی با اشاره به احداث بالغ بر۹۰۰ مدرسه توسط استاد عثمان محمد پرست احداث گردیده و استاد مرد بزرگی در مدرسه سازی و خیری است که موجب سربلندی مردم شهرستان گشته است.
وی تصریح کرد :اساسا موسیقی این خطه تامل و تفکر برانگیز است به طوری که ارامش را برای مخاطب به ارمغان می آورد و این هنر ثروت عثمان است که توانسته است استاد را به جایگاه ویژه امروز برساند ضروری است این ویژگی موسیقی استاد را ساختارمند کرد تا برای آیندگان بماند.
وی درپاسخ به درخواست هنرمندان شهرستان درخصوص کمبود سالنهای اختصاصی ویژه هنر در شهرستان گفت :مجتمع فرهنگی و هنری مدرس در سال ۸۰ با نگاه ویژه به موقعیت شهرستان یعنی قطب موسیقی بودن آن، طراحی شد به طوری که در معماری آن نگاه ویژه عطار لحاظ گردید و امروز این مجموعه در شهرستان در مقایسه با دیگر شهرستانها بسیار باشکوه است.
وی با اشاره به تفاهم نامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ادارات کل گفت :با توجه به ظرفیت عظیم شهرستان خواف، متعهد می شویم با اختصاص بودجه اختصاصی در زمینه زیرساخت و تامین نیروی انسانی این شهرستان را حمایت کنیم و تمام هزینه های گردآوری کتاب که قرار است با موضوع هنر عثمان محمد پرست گردآوری شود این معاونت متقبل خواهد شد چرا که این شهرستان قطب موسیقی مقامی ایران است.
وی با تاکید برآنکه موسیقی خراسان اقیانوسی است که ما نتوانسته ایم کاری برای آن انجام دهیم گفت : مهمترین دغدغه ما انتقال، گسترش و شناساندن این هنر به جامعه است و ضروری است دراین راستا بیش از پیش گام برداریم چرا که هویت ما به این موسیقی مقامی است.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد:برگزاری جشنواره های مختلف موسیقی مقامی، اعزام هنرمندان به کشورهای مختلف، برگزاری هفته های فرهنگ و هنر را برای رفع این دغدغه در پبش گرفته ایم به طوری که اعزام گروه هنرمندان خوافی به کشور ایتالیا و اجرای آنها در اکسپو میلان گواه براین مدعاست.
نظر شما