به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان،سید محسن علوي، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان اظهار کرد: در جریان کاوشهای باستانشناسی در غار سوچر در نزدیکی روستاهای ناو و اسپریز، بقایای سکونت فصلی گلهداران اولیه مربوط به هزاره پنجم پیش از میلاد کشفشده است که این یافتهها شامل سفال، ابزارهای سنگی و استخوان حیوانات، خصوصاً بز است.
وی ادامه داد: طبق نظر کاوشگران در فاصله بین ۶ تا هفت هزار سال پیش، جوامع عصر مسسنگی بهطور موقت در این غار مستقرشده و از مراتع اطراف غار برای چرای گلههای خود که بیشتر شامل بز بوده استفاده میکردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان همچنین افزود: که کاوش اخیر بخشی از مجموعه کاوشهای باستانشناسی گستردهای است که به هدایت دکتر فریدون بیگلری در منطقه اورامان، خصوصاً در دره رودخانه سیروان در حال انجام است و در طول یک سال گذشته باعث شناسایی و کاوش مکانهای فراوانی از دورههای پارینهسنگی، مسسنگی، عصر آهن و ادوار اسلامیشده که نشاندهنده غنای باستانشناسی این بخش از استان کردستان است.
بررسیهای باستانشناسی پیشین در استان کردستان نشان میدهد که در اواسط دوره روستانشینی در هزاره پنجم پیش از میلاد تعداد سکونتگاهها افزایشیافته است که احتمالاً نشانه رشد جمعیت بوده است. در این دوره علاوه بر روستاها، آثار سکونتهای موقت در غارها نیز یافت شده که نشانه استفاده فصلی از این مکانهای مرتفع توسط رمهدارانی است که در فصول مناسب گلههای خود را از روستاها برای چرا به مراتع میبردند. علاوه بر کشفیات جدید در غار سوچر، پیشازاین نیز آثار این رمهداران اولیه در غارهای کنه شم شم، غار کانی میکاییل، غار قلعه زیویه و چند غار دیگر در استان کردستان کشفشده است.
نظر شما