مازیار سلیمان نژاد، صبح امروز(۱۸ بهمن) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: این موزه اکنون پذیرای گروه های خاصی همچون دانش آموزان و دانشجویان است و برای استفاده عموم مشکل خاصی ندارد اما یکی از عمده ترین مشکلات این گنجینه راه دسترسی آن است که نیاز به بهسازی و آسفالت دارد که البته ایجاد راه دسترسی مناسب برای موزه با همکاری اداره کل راه و شهرسازی در صورت تخصیص اعتبار کافی امکان پذیر استب.
وی، افزود: به علت نبود راه دسترسی مناسب، گشایش این گنجینه به پس از ایجاد زیرساخت های ارتباطی موکول شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام، یادآور شد: این گنجینه نیازمند برخورداری از محوطه ای با فضا و امکانات رفاهی و تفریحی برای خانواده ها و کودکان است که هنگام بازدید از موزه با فضایی آرام و دلنشین و در خور بازدیدکنندگان مواجه شوند.
سلیمان نژاد، با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی طرح موزه حیات وحش ایلام، اضافه کرد: تکمیل نهایی گنجینه نیازمند نگاه ویژه دولت و تخصیص اعتبارات خاص است در حالیکه امسال با توجه به کمبود اعتبارات تنها ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برای آن مصوب شد که هنوز این اعتبار اندک نیز به طور کامل تخصیص نیافته است.
وی، تصریح کرد: گنجینه تاریخ طبیعی استان ایلام برای تکمیل نهایی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر برای حصار کشی، ایجاد راه دسترسی و محوطه سازی نیاز دارد.
ساخت گنجینه (موزه) تاریخ طبیعی و گونه های زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست ایلام سال 1385 شروع شد و هم اکنون 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تاکنون برای ساخت این مکان شامل بخش های پستانداران، خزندگان، پرندگان، گیاه شناسی، رینگ اصلی حیات وحش، تالار توالی و تکامل حیات وحش و جانوران، انواع فسیل از دوره های مختلف زمین شناسی 20 میلیارد ریال هزینه شده است.
در موزه تاریخ طبیعی ایلام در بخش پستانداران 22 گونه از انواع پستانداران شاخص استان از جمله قوچ، میش ارمنی، کل، بز، آهو، سنجاب ایرانی، کفتار و ... در 8 ویترین نگهداری می شود.
نظر شما