به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، صد و بیست و نهمین جلسه عادی شورای شهر رشت که عصر امروز( 18 بهمن) در محل این شورا در رشت برگزار شد و پس از ارائه توضیحات شهردار رشت به 17 سوال اعضای شورا با رای قانع نشدن اکثریت اعضا به پایان رسید.
دکتر سید محمد علی ثابت قدم، شهردار رشت با اشاره به پاسخ خود به 17 سوال اعضای شورای شهر، به تغییرات در حوزه مدیریت شهرداری رشت پرداخت و گفت: در توازن نسبی قرار گرفتیم و اگر موارد خاصی باشد ناشی از الزامات قانونی مانند بازنشستگی نیروها و تطبیق پست با جایگاه قانونی است.
وی اضافه کرد: تعدادی تغییرات و جابجایی نیروها داشتیم که بیشتر به تخصص و تجربه مربوط میشد.
شهردار رشت با بیان اینکه در ارتباط با مدرک تحصیلی مدیران در گذشته از 142 پست، 96 مدیر یعنی 68 درصد با مدرک تحصیلی مرتبط بودند،افزود: در زمان کنونی پست مدیریتی 81 درصد از مدیران با تخصصشان مرتبط است.
وی تاکید کرد: جابجایی نیروها براساس تخصص بوده و منکر کمتر بودن سن کسانی که در دایره مدیریتی شهرداری هستند، نیستم.
ثابت قدم یادآور شد: نیاز شهرداری را بیشتر بر مبنای تخصص دیدم و سن شهرداری به خاطر چابکی که مورد نیاز بود به میانگین سن مدیریتی 10 سال رسیده است.
وی درباره حقوق و مزایای کارکنان در بخش خصوصی گفت: در این بخش که به نیروهای حجمی اختصاص دارد بیش از هزار نفر در رفت و روب و نگهداری فضای سبز فعال هستند.
شهردار رشت افزود: درباره نیروهای حجمی با شرکتهای پیمانکار تسویه حساب کردیم و بدهی تا پایان دی ماه نسبت به نیروهای حجمی نداریم.
وی در ادامه به عدم تحقق بودجه از سوالات اعضای شورا اشاره و اظهار کرد: پیش بینی میکنیم در انتهای سال به نسبت تحقق پذیری 85 درصدی برسیم که رشدش نسبت به سال گذشته دو برابر باشد.
ثابت قدم درباره پروژه پیاده راه سازی و ابهاماتی که از طرف شورا در این رابطه مطرح است، گفت: قرارداد اجرای این پروژه 120 روز کاری بود که از 13 آبان آغاز شده و در دهه دوم اسفندماه سال جاری به بهره برداری میرسد.
وی پروژه پیاده راه سازی رشت را محرک توسعه شهر دانست و گفت: این پروژه پایه طرح باز آفرینی شهری است و زمینه ساز توسعه اقتصاد شهری و گردشگری است.
شهردار رشت با اشاره به پروژههای ساماندهی رودخانههای شهر رشت، گفت: تمام پلاکهای حاشیه دو رودخانه شناسایی شده که یک هزار و 200 پلاک در حاشیه دو رودخانه رشت و 220 پلاک در حاشیه تالاب عینک مشخص شده است.
وی اضافه کرد: آزاد سازی حاشیه دو رودخانه و بهسازی مرکز دفن زباله سراوان در حوزه طرح ساماندهی رودخانههای شهر رشت انجام شده است.
شهردار رشت با بیان اینکه در مناسب سازی فضای شهری اصالت فضاهای انسان محور مورد تاکید شهرداری است گفت: مناسب سازی فضای شهری برای معلولان جسمی و حرکتی و زنان باردار و سالمندان مورد توجه طرحهای توسعه شهری است.
وی درباره سوالی که به موضوع پرداخت پاداش به مدیران شهرداری اشاره داشت، گفت: پرداخت پاداش به مدیران شهرداری ضابطه مند شده است.
ثابت قدم همچنین گفت: از ابتدای سال 94 تاکنون به جز پاداش 6 ماهه اول که برای کل کارکنان بوده پاداش دیگری پرداخت نشده است.
وی با اشاره به موضوع قرارداد شهربازی رشت، اظهار کرد: بسته سرمایه گذاری شهرداری رشت دو بار به مناقصه گذاشته شد که کسی در آن شرکت نکرد.
شهردار رشت خاطرنشان شاخت: نشستی با مدیران پارک ملت مشهد برگزار شده تا از توانایی آنان برای اداره شهربازی مرکز شهر رشت استفاده کنیم.
وی به اتفاقات روز رشت هم اشاره کرد و گفت: این گونه اتفاقات نیازمند نظارت عینی تری است.
شهردار رشت تصریح کرد: در اینگونه اتفاقات به علت فاعل بودن افراد که ممکن است خطایی داشته باشند و به لحاظ زنده بودن اتفاق در لحظه نمیتوان واکنشی نشان داد.
پس از اتمام سخنان شهردار رشت هر یک از اعضای شورا به بیان نظرات خود پرداختند.
واکنش اعضای شورای شهر به اظهارات شهردار شهر رشت
مهندس شوقی، عضو شورای شهر رشت بابت بدهی شهرداری به شرکتها، معوق ماندن طرح بهسازی گلزارهای شهدا و فضای شهری برای جانبازان و به کارگیری بازنشستگان در مجموعه شهرداری توضیحات شهردار را خواستار شد.
مهندس صابر، عضو دیگر شورای اسلامی شهر رشت نیز از نادیده گرفتن اولویت در اجرای پروژههای عمرانی شهر رشت انتقاد کرد و گفت: ساماندهی رودخانههای شهر رشت، پروژه اجرای لندفیل سراوان، تصفیه خانه سراوان، زیر گذر شهید رجایی از جمله طرحهایی است که به جایی نرسیده است.
وی با بیان اینکه به خاطر اجرای یک طرح، طرحهای عمرانی دیگر نباید مغفول واقع شود، گفت: بازگشایی محور ایستگاه انزلی به شهرک امام علی(علیه السلام)، میدان گلها به خیابان سعدی از طرحهایی است که باید مورد توجه شهرداری رشت باشد.
مهندس علوی نیز عدم اجرای طرح بازگشایی را به عنوان سوال خود از شهردار رشت مطرح کرد و گفت: شهرداری عزم جدی برای اجرای پروژههای مصوب شورا ندارد و از این جهت توفیقی در سال 94 نداشتیم.
وی به ساختار منابع انسانی در شهرداری رشت اعتراض کرد و گفت: در بسیاری از انتصابها به جای توجه به تخصص به اینکه فلان مدیر چقدر مورد علاقه است توجه شده است.
این عضو شورای شهر رشت درباره جذب نیروهای حجمی شرکتی اظهار کرد: نیروهای حجمی در برخی حوزهها به شهرداری بار مالی اضافه وارد میکنند و عملاً کارآیی مشخصی ندارند.
علوی، حجم پروژههای واگذار شده به صورت شرایط ترک تشریفات مزایده را در شهرداری رشت زیاد دانست و گفت: استفاده بیش از حد از شرکتهای غیربومی هم به عنوان یک انتقاد به شهرداری رشت وارد است.
دکتر رسولی، عضو دیگر شورای شهر رشت نیز در حوزه تخصصی خود در زمینه ترافیک شهری به اظهار نظر پرداخت و گفت: ناوگان اتوبوس رانی ضعیف بوده و اگر در زمان باقی مانده از سال 94 این ناوگان تامین و تجهیز نشود اتفاق ناخوشایندی برای مردم شهر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ساختار عملکرد سازمان خدمات موتوری شهرداری رشت و اتوبوسرانی هماهنگ نشده است، افزود: با ادامه روند موجود نگران این هستیم که تعداد اتوبوسهای فعال در رشت به 10 وسیله برسد.
کارگرنیا با اشاره به هزار و 400 تغییر در شهرداری رشت گفت: جابجایی مکرر مدیران و کارکنان قانع کننده نیست.
وی در خصوص اتفاقات روز رشت و پاسخ شهردار رشت، اظهار کرد: اتفاقات روز رشت خارج از شئونات اسلامی بود و نیاز به نگاه تخصصی برای درک موضوع نیست.
عضو شورای شهر رشت از عدم ارائه گزارش شهرداری به دستگاههای مسئول انتقاد کرد و گفت: سکوت شهرداری در این موضوع پذیرفته نیست.
مظفر نیکومنش، رئیس کمیسون فرهنگی واجتماعی شورای شهر رشت با اعتراض نسبت به بکارگیری افراد غیرمتخصص در سازمان زیباسازی و فرهنگی ورزشی شهرداری گفت: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت نظارتی بر سرای محلات ندارد.
در پایان اعضای شورای شهر به رای گیری در خصوص پاسخ شهردار رشت پرداخته و از مجموع 13 نفر از حاضران، هشت نفر با رای قانع نشدم، چهار نفر با رای قانع شدم و یک رای سفید به اظهارات شهردار واکنش نشان دادند.
نظر شما