مسجد شعبان؛ مهمترین سنگر انقلابی مردم تبریز

خبرگزاری شبستان: خبرنگار ائل پرس همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی در گزارشی تلاش کرده است مسجد شعبان را که یکی از مهمترین سنگرهای انقلاب بوده و هست، معرفی کند.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، شهر تبریز یکی از تاثیرگذارترین شهرهای ایران در پیشبرد اهداف مبارزات انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) علیه رژیم شاهنشاهی بوده است. خبرنگار ائل پرس همزمان با دهه فجر مسجد شعبان یکی از سنگرهای اصلی مبارزات انقلاب اسلامی در تبریز را سوژه گزارش خود قرار داده است. مسجدی که بی نام شهید آیت الله قاضی طباطبایی شناخته نمی شود.

 

آذربایجان پیشرو مبارزه، مسجد شعبان خط مقدم، پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران هم حاصل مبارزه پرفراز و نشیبی است که یکی از مهمترین سنگرهای آن مساجد بوده اند. آذربایجان و تبریز همچون بسیاری از جنبه های دیگر که نقش پیشرو و عنصر ویژه در مبارزات آزادی خواهانه و اسلام جویانه در طول تاریخ را داشته است، در مورد نقش آفرینی سنگر مساجد در انقلاب اسلامی هم خوش می درخشد.

 

خبرنگار ائل پرس همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی در گزارشی تلاش کرده است مسجد شعبان را که یکی از مهمترین سنگرهای انقلاب بوده و هست، معرفی کند.

 

همین امروز اگر هر کجای تبریز از شهروندی بپرسیم مسجد شعبان کجا است؛ خواهیم شنید؛ 'تربیت آغزی'. خیابان تربیت. خیابان تربیت از جمله مهمترین خیابان های تبریز در سده اخیر است. خیابانی در محدوده مرکزی تبریز که از جمله خیابان هایی بوده است که رژیم شاهنشاهی اراده خاصی برای تبدیل کردن آن به مظهر ضدیت با اسلام در تبریز داشته است. دایر کردن مشروب فروشی ها و قمارخانه ها در خیابان ترتیب مهمترین سند این ادعا است.

 

بازار تبریز مسجد زیاد داشت و این یعنی بازار تبریز در تسخیر انقلابیون مسلمان بوده است، پس رژیم طاغوت سعی می کند با دایر کردن مراکز فساد در نزدیکی آن از جمله خیابان تربیت و کوچه پستخانه اجازه ندهد اسلام انقلابی کار خود را به پیش ببرد.ماجرای تجدید بنای مسجد شعبان به همت مردی که اهالی آسمان بهتر از زمینیان او را می شناسند.در این میان است که سیدی جلیل القدر از علمای آذربایجان سنگری بنا می کند به نام مسجد شعبان؛ سنگری که تبدیل می شود به خط مقدم مبارزه.

 

سال 1352 است که به همت آیت الله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی و با پای به میدان نهادن جمعی از انقلابیون مسلمان تبریز، مسجد شعبان بازسازی شده و خیلی زود به یکی از سنگرهای اصلی مبارزه تبدیل می شود.آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، از روحانیون فعال در دوران مبارزه انقلاب اسلامی و از یاران نزدیک آیت الله قاضی طباطبایی از این شهید محراب با عبارت مجتهدی در خط مقدم مبارزه با رژیم پهلوی و اطاعات از امام خمینی(ره) یاد می کند. اهالی آسمان بهتر از زمینیان آیت الله شهید قاضی طباطبایی را می شناسند. این جمله دیگری است که امام جمعه موقت تبریز در مورد سنگربان مسجد شعبان می گوید.

 

کانون انقلاب تبریز با همگانی شدن اعتراض علیه حکومت پهلوی و فعالیت های آیت الله قاضی گسترده تر شد. جریان طرفدار امام خمینی در مسجد شعبان که وی نماز مغرب و عشا را در آنجا می خواند، فعالیت می کرد. اعلامیه ها به آنجا می آمد و از آنجا تکثیر و توزیع می شد.پخش اعلامیه های امام خمینی در تبریز یکی از کارویژه های مسجد شعبان بوده است. دکتر بیلان از فعالان مبارزات در این باره می گوید: تکثیر اعلامیه ها بیشتر توسط نیروهای انقلابی در مسجد شعبان انجام می گرفت. اعلامیه ها به دو شکل فتواستنسیل و دیگر اوزالید بزرگ بود که این نوع دوم در خود مسجد نصب می شد.

 

برگزاری برنامه های سخنرانی چهره های شاخصی از تهران و قم و نیز جلسات خصوصی و نیمه خصوصی فعالان انقلابی به منظور هدایت فکری جریان انقلاب و پرهیز از سوق یافتن نیروهای جریان مسلمان به سمت گروه های التقاطی از جمله دیگر نقش های مهم مسجد شعبان در مبارزات انقلاب اسلامی در تبریز بوده است.

 

قطعا صدها گزارش همچون این وجیزه لازم است تا حق مطلب در مورد نقش مسجد شعبان در مبارزات انقلاب اسلامی روشن شود و این مسئله نه تنها همت روزنامه نگاران و اهالی رسانه که کار تخصصی مورخین و نویسندگان برجسته را می طلبد. نقشی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در ماه های حساس استقرار جمهوری اسلامی نیز پررنگ بود و توطئه های بزرگی را خنثی کرد. توطئه های که آخرین نمونه از آنها یار صدیق امام در آذربایجان را به آرزوی دیرینش شهادت، که قولش را از جدش سیدالشهدا گرفته بود؛ رساند.

 

 

کد خبر 521983

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha