جریان ساخت مسجد اباالفضل العباس میان هیاهوی بازارچه کوی نصر

خبرگزاری شبستان: مسجد ابالفضل العباس، مسجدی است میان محله ای مملو از مغازه و پاساژ، به بیان بهتر مسجدی است میان بازارچه ای شلوغ و اگرچه از ابتدا این مسجد تنها یک نمازخانه بود اما امروز در هیاهوی این بازارچه چون نگینی خودنمایی می کند.

حجت الاسلام ملایری، امام جماعت مسجد اباالفضل العباس(علیه السلام) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جریان ساخت این مسجد اظهار کرد: این مسجد حدود هفده سال قبل به واسطه اینکه می خواستند روی کانال آب مسیلی که در کوی نصر وجود دارد ساخت و سازی داشته باشند به عنوان نمازخانه ای برای کسبه محل ساخته می شود. در واقع اول مسجد نبوده است بلکه یک نمازخانه در قالب مجتمع فرهنگی بوده است و مغازه داران این محل برای اقامه نماز به این مسجد می آمدند.

 

وی ادامه داد: آن زمان تنها مسجد جعفری در شمال کوی نصر بود و بُعد مسافت باعث می شده است که اهالی محله های پایین کوی نصر از جمله شهید فروزان فر و فاضل شمالی و جنوبی و خیابان های اطراف برای مراجعه به مسجد جعفری مشکل داشته باشند به همین دلیل افراد به همین نمازخانه مراجعه می کردند، در ابتدا آنجا نماز جماعت برقرار نبود اما به واسطه کثرت مراجعه کنندگان از طرف خود نمازگزاران از  روحانیون دعوت می شود تا برای اقامه نماز جماعت به این نمازخانه بیایند.

 

حجت الاسلام ملایری با بیان اینکه نماز جماعت قاعدتا باید منظم باشد و باید تحت نظارت قرار گیرد، گفت:  وقتی که می خواسنتد این مسجد را بسازند حداقل پانصد تا هزار مغازه آنجا ساخته شده بود، هر مغازه ای یک متصدی هم داشت حداقل یک سوم این تعداد به نمازخانه می آمدند، فضا برای جمعیت کفایت نمی کرد، بنابراین در آن  طرح اولیه ای که شهرداری با سازمان آب داشت ساخت یک مجتمع فرهنگی وسط بازارچه در دست اقدام قرار می گیرد. در نتیجه مجتمع و مسجد ساخته می شود ولی می خواهم بگویم که ابتدا به عنوان مسجد ساخته نشده بود بلکه اول نمازخانه بود. در هر صورت اکنون این مسجد چهارصد و پنجاه متر مساحت دارد.

 

امام جماعت مسجد اباالفضل العباس با اشاره به برنامه های این مسجد با توجه به بافت خاص این منطقه که عمدتا محل کسب است، گفت: فعالیت هایی که من در طول دو سال حضورم در این مسجد با توجه به بافت خاص جمعیتی آن آغاز کدم بر دو محور بود، سال اول اهل محل و نیروهای فعال و مسجدی را شناسایی کرد و سال دوم هیاتی را به نام مسجد تاسیس کردم که صد نفر عضو از برادران و صد و پنجاه نفر عضو از خواهران دارد. این هیات فعالیت های متعددی را در ایام سال برای مردم و اهل محل دارد. تلاش ما این است که بتوانیم مباحث محتوایی و بعضا نگاه اقتصادی اسلام را بیان کنیم و تاکنون استقبال فراوانی از این مباحث شده است.

 

وی ادامه داد: همچنین با توجه به وجود حوزه علمیه خواهران در کوی نصر از خواهران طلبه در آن حوزه علمیه دعوت کرده ایم تا برای پاسخ گویی به سوالات شرعی و همچنین تعلیم و تعلم معارف اسلامی ویژه بانوان در مسجد حاضر شوند.

 

مسجد اباالفضل العباس(ع) در کوی نصر-خ شهید فروزان  فر، نبش فاضل غربی واقع شده است.

 

کد خبر 523152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha