حجتالاسلام محمد تقدیری، معاون امور روحانیون آستان حضرت عبدالعظیم(ع)، به مناسبت ولادت با سعادت حضرت زینب(س) در گفتوگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشارهای مختصر به زندگینامه این بانوی بزرگوار گفت: حضرت زینب(س) در 5 جمادی الاولی به عنوان سومین فرزند خانواده علوی چشم به جهان گشودند، ایشان 4 ساله بودند که مادر خود را از دست دادند.
وی با اشاره به فضائل حضرت زینب(س)، عنوان کرد: حضرت زینب(س) دارای فضائیل بسیار بودند که یکی از آنها هوش و زکاوت ایشان بود این بانوی بزرگوار خطبه فدکیه یا خطبه حضرت زهرا(س) را با یک بار شنیدن حفظ کرده بودند به گونهای که ابن عباس این خطبه را از قول حضرتزینب(س) نقل میکنند و میگوید عقیله بنیهاشم این خطبه را در سن هفت سالگی برای ما بیان کردند.
مسئول حوزه علمیه آستان حضرت عبدالعظیم(ع)، با اشاره به حدیثی از امام سجاد(ع)، اظهار داشت: امام سجاد(ع) در خصوص شان عمه خود حضرت زینب(س) میفرمایند: عمه جان شما عالمهای هستید که نزد کسی درس نخواندید و پیش کسی تفهیم نشدید؛ این عبارت امام سجاد(ع) اشاره به علم لدنی ایشان دارد که بدون شاگردی نزد کسی علم را فرا گرفته بودند.
حجتالاسلام تقدیری، در ادامه ذکر فضائل حضرت زینب(س)، بیان داشت: فضائل بسیاری از ایشان وجود دارد که سبب شده در دنیایی که ارزشها و کمالات رو به افول میرود زنان ما بتوانند از خانمی صبور، عالمه و فهمیده الگوگیری کنند.
وی افزود: وقتی ما جریان کربلا و عاشورا را بررسی کنیم متوجه میشویم ایشان نه تنها الگوی زنان بلکه الگوی همه عالمیان اعم از مرد و زن هستند زیرا صبر، مدیریت بحران، نجابت و شجاعت ایشان میتواند برای همه درس باشد.
مسئول حوزه علمیه آستان حضرت عبدالعظیم(ع)، در ادامه گفت: بنابراین باید سازمانهای مدیریتی از حضرت زینب(س) مدیریت بحران فرا گیرند زیرا روزی که همه اطرافیان به شهادت رسیدند و وقتی ایشان و همراهانشان را در اسارت به سوی شام میبرند توانستند همه را امر به صبر کرده و مدیریت کنند که این امر میتواند برای همه ما الگو باشد.
نظر شما