راه اندازی پالایشگاهی فازهای ۲۰و۲۱ پارس جنوبی پایان امسال

خبرگزاری شبستان:تمام بخش های واحد تامین آب، برق و بخار(یوتیلیتی) فازهای ۲۰و۲۱ پارس جنوبی تکمیل شده است. اکنون برای تولید اولیه پالایشگاه دو دستگاه از بویلرهای تولید بخار، درمدار راه اندازی قرار گرفته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان است، که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شده‌است. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک بوده و در کشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهره‌برداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند. در پاییز سال ۱۳۹۱ ایران در حال برداشت روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر این میدان بوده، که ۷۰ میلیون مترمکعب کمتر از شریک خود، در این میدان برداشت می‌کند.

 

بنابراین گزارش، روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس به نقل ازعلی رضا عبادی، سرپرست طرح توسعه فازهای 20و21 پارس جنوبی نوشته است: "تمام بخش های واحد تامین آب، برق و بخار(یوتیلیتی) تکمیل شده است. اکنون برای تولید اولیه پالایشگاه دو دستگاه از بویلرهای تولید بخار، درمدار راه اندازی قرار گرفته و نخستین کمپرسور واحد ارسال گاز (U-106) برای دریافت گاز شیرین آماده بهره برداری است.عملیات اجرایی خط لوله 42 اینچ انتقال فراورده پالایشگاه پایان یافته است. بزودی با انجام اقدامات پایه ای مربوط، اتصال خروجی این خط لوله به شبکه چهارم سراسری انجام می شود. با دریافت گاز از فازهای 6 تا 8 ، شرایط برای آماده سازی کامل پالایشگاه خشکی این پروژه به منظور دریافت گاز از حوزه مخزنی این فاز در دریا تا نیمه نخست سال آینده فراهم خواهد شد. چاه های این فازها درمراحل تکمیلی قرار دارد. با انجام عملیات تکمیلی شامل مشبک کاری، اسیدکاری و جریان دهی، هفت حلقه چاه تا پایان اسفندماه سال جاری بصورت کامل آماده راه اندازی می شود. با پایان نصب و راه اندازی سکوی فاز 21 تا پایان اردیبشهت ماه، پیش بینی می شود تمامی 11 حلقه چاه این سکو تا تابستان سال آتی آماده تولید و ارسال گاز شود.

 

این گزارش می افزاید: هدف از اجرای فازهای 20 و21 پارس جنوبی تامین روزانه 50 میلیون مترمکعب گازتصفیه شده برای مصارف داخلی، بازیافت سالاانه یک میلیون تن گازاتان قابل مصرف در صنایع پتروشیمی، بازیافت سالانه 1.05 میلیون تن گاز مایع مرغوب، تولید روزانه 75 هزار بشکه میعانات گازی گوگرد زدایی شده و تثبیت شده و بازیافت روزانه 400 تن گوگرد برای صادرات است.

 

 یادآور می شود: از ابتداي سال جاري تا پايان ديماه افزون بر 103.522 ميليارد متر مكعب گاز ترش از مخزن مشترك پارس جنوبي برداشت و در پالايشگاه‌هاي مجتمع گاز پارس جنوبي شيرين‌سازي شده است. توليد گاز شيرين در سطح پالايشگاه‌هاي مجتمع گاز پارس جنوبي به بيش از 80.994 ميليارد متر مكعب رسيد كه اين ميزان توليد جهت مصرف به شبكه‌ي سراسري تزريق شده است.

 

 پالايشگاه پنجم مجتمع با همت و تلاش كاركنان و متخصصان خود توانست بيشترين سهم توليد گاز شيرين را به ميزان 15.70ميليارد متر مكعب در ده ماه امسال به خود اختصاص دهد و پالايشگاه‌ اول به ميزان 7.07، پالايشگاه دوم 15.53، پالايشگاه سوم 14.89، پالايشگاه ششم 9.50، پالايشگاه هفتم 3.52 و پالايشگاه نهم به ميزان 15.29 ميليارد متر مكعب گاز شيرين را توليد نموده‌اند. در حدود 128.336ميليون بشكه ميعانات گازي و افزون بر 319.246 هزار تن گوگرد دانه بندي شده در مجتمع گاز پارس جنوبي توليد شده است. همچنين در مجموع 132.22 هزار تن اتان در مجتمع توليد و به پتروشيمي‌هاي جم، كاويان و مرواريد ارسال شده است. در همين مدت زمان 1.754 ميليارد استاندارد مترمكعب گاز شيرين به پتروشيمي پارس، 24382619 (بيست و چهار ميليون و سيصد و هشتاد و دو هزار و ششصد و نوزده) بشكه ميعانات گازي به پتروشيمي برزويه (نوري)، 2440373 (دو ميليون و چهارصد و چهل هزار و سيصد و هفتاد و سه) بشكه به پالايشگاه خليج فارس و 109697996 (صد و نه ميليون و ششصد و نود و هفت هزار و نهصد و نود و شش) بشكه به نفتكش‌ها و افزون بر 244.553 هزار تن گوگرد دانه‌بندي شده صادر شده است.

کد خبر 523396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha