سیر نزولی اعتبارات بیابان زدایی

خبرگزاری شبستان:رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس اظهار داشت: تخریب محیط زیست نتیجه سیاست های داخلی بوده که ثمره افراط، تفریط و یکجانبه گرایی در برنامه ریزی هاست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، عباس رجایی، رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در نشست تخصصی برنامه ششم توسعه درباره محیط زیست اظهار داشت: اگر بخواهیم جایگاه محیط زیست را به صورت واقعی تبیین کنیم دولت باید بازنگری شود چرا که با چند پاره کردن دستگاه ها نمی‌توانیم به نتیجه برسیم.

 

وی افزود: حدود 8 سال است که ادغام سازمان محیط زیست، آب و جهاد کشاورزی در کمیسیون تخصصی مجلس در حال بررسی است و بحث های تخصصی درباره آن انجام شده است.

 

رجایی تصریح کرد: تجربه ادغام هایی که در مجلس قبل صورت گرفت تجربه موفقی نبود چرا که نیامدیم کلیت دولت را مورد بازنگری قرار دهیم، بنابراین اقدام هایی از این دست مختومه ماند.

 

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر دولت محترم این اراده را داشته باشد و در کمیسیون ویژه ای در سطح مجلس و دولت حضور پیدا کند و با نگاه کوچک سازی دولت این موضوع را بررسی کنیم به نتایج سازنده ای خواهیم رسید.

 

وی یادآور شد: مسایل محیط زیست باید در چهارچوب یک برنامه نظام هماهنگ حوزه انسان تعریف شود. تعابیری در حوزه نظام در حوزه محیط زیست، کشاورزی، آب و ... داریم اینها را باید با لحاظ سایر امکانات و ظرفیت های کشور مورد بررسی قرار دهیم.

 

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در پیش بینی افزایش جمعیت به 150 میلیون نفر باید همه مسایل زیست محیطی، آب، غذا، زیرساخت ها را در برنامه مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: در حوزه افزایش جمعیت نمی توانیم کشاورزی را نادیده بگیریم.

 

رجایی ادامه داد: 65 درصد جمعیت کشور در حوزه کشاورزی به صورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت می کنند و معیشت آنها از این طریق تامین می شود بنابراین نمی توان مسایل حیاتی انسان را نادیده گرفت در عین حال از مسایل زیست محیطی و تخریب آب و زمین نیز نمی توانیم غفلت کنیم.

 

وی با بیان اینکه یکجانبه گرایی در همه امور به مسایل خوبی منتهی نمی شود، تصریح کرد: اگر امروز شهرهای صنعتی و بزرگ کشور روزهای آلوده بیشتری را تجربه می کنند و میزان بیابان های کشور به 90 میلیون هکتار رسیده است و محدوده بحران ریزگردها شش میلیون هکتار برآورد می شود همه اینها نتیجه سیاست های داخل کشور بوده است که ثمره افراط و تفریط ها و یکجانبه گرایی است.

 

میزان بیابان های ایران به 90 میلیون هکتار رسیده است

 

وی با بیان اینکه طی 40 سال اخیر بودجه بیابان زدایی در کشور یک سیر نزولی داشته است، تصریح کرد: اگر اعتبارات مناسبی برای طرح بیابان زدایی در نظر نگیریم 6 میلیون هکتار بحرانی ریزگرد در سال های آینده به 2 برابر افزایش می یابد.

 

تعادل بخشی بین تمام ظرفیت های کشور در اولویت قرار گیرد

 

رجایی با بیان اینکه تعادل بخشی بین همه ظرفیت های کشور باید در اولویت قرار گیرد، تصریح کرد: وقتی کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست را تلفیق می کنیم به چالش هایی می رسیم، بنابراین باید یکجانبه گرایی را کنار بگذاریم و جامع تر به مسایل بپردازیم.

 

وی با بیان اینکه نمی توان با نیازهای طبیعی و فطری بشر مقابله کرد، اظهار داشت: در جامعه باید به این نکته توجه کنیم که مسایل زیست محیطی باید رفاه و آسایش بیشتر و شرایط مطلوب تر زندگی را برای جامعه بشری ایجاد کند.

 

وی با بیان اینکه تقابل با نیازهای فطری انسان یکی از مسایل اصلی کشور بوده است، خاطرنشان کرد: نتیجه این تقابل به افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها و از بین رفتن بافت روستایی در کشور شده است.

 

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس با بیان اینکه تقابل در برنامه ها باید در طرح ها و برنامه های محیط زیست و نظارتی کشور به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد و اصلاح ساختار انجام شود، اذعان داشت: نمی توانیم سرزمین پهناور جمهوری اسلامی ایران را با شیوه های کنونی اداره کنیم.

 

رجایی با اشاره به آسیب های ایجاد شده از برنامه ها و سیاست های اجرایی در حوزه محیط زیست تاکنون خاطرنشان کرد: امروز چاره ای نداریم جز اینکه به مردم رجوع کنیم و با استفاده از خرد جمعی و قوانین مکانیسمی تعریف کنیم که منابع طبیعی با مشارکت مردم حفظ شود.

 

وی تصریح کرد: عرصه های مختلف سرزمینی باید بر اساس مقررات در اختیار افرادی قرار بگیرد که از آن حفاظت کنند، به عبارتی مشارکت مردم در حفاظت از محیط زیست را افزایش دهیم.

 

رجایی با اشاره به تمدید برنامه پنجم توسعه به مدت یک سال اظهار داشت: اگر برنامه ششم توسعه در مجلس فعلی تصویب شود با تغییرات بیشتری در احکام و برنامه های آن مطرح شده و آن تغییرات اعمال خواهد شد.

 

رییس کمیسیون پزشکی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره به تصویب 12 قانون در حوزه محیط زیست طی 12 سال گذشته یادآور شد: قانون حفاظت از اراضی کشاورزی، قانون هوای پاک از جمله قوانینی بوده اند که در حوزه محیط زیست به تصویب رسیده یا در دست بررسی هستند.

 

رجایی با اشاره به اینکه قانون هوای پاک در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست بررسی شده و به اتمام رسیده است، تاکید کرد: مسئولیت هوای پاک پس از تصویب آن مستقیما بر عهده محیط زیست است.

 

وی در پایان یادآور شد: ارزیابی محیط زیستی و لایحه جامع پاک از دیگر مواردی است که در نوبت بررسی مجلس قرار دارد.

کد خبر 523443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha