خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اویلر هرمس، (به فرانسوی: Euler Hermes) شرکت خدمات مالی فرانسوی و چندملیتی است، که تمرکز اصلی آن، در حوزه بیمه بوده و طیف وسیعی از خدمات بیمه عمر، بیمه اتکایی و غیره را ارائه میکند. شرکت اویلر هرمس در سال ۱۸۹۳ تاسیس گردید و در سال ۱۹۲۷ توسط شرکت بیمه فرانسوی ایجیاف خریداری شد. در ۱۹۹۷ در پی خریداری ایجیاف توسط شرکت آلمانی آلیانتس، اویلر هرمس نیز به یکی از شرکتهای تابعه آلیانتس تبدیل شد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر پاریس، فرانسه قرار دارد و سهام آن در بازار بورس یورونکست پاریس معامله میشود. شرکت اویلر هرمس در حال حاضر دارای عملیات در ۵۴ کشور جهان میباشد.
بنابراین گزارش، ایران و آلمان در دوران پساتحریم افزایش مراودات تجاری و اقتصادی خود را در پیش گرفته اند و در این راستا دولت آلمان اعلام کرده است که ضمانتهای بیمه هرمس برای صادرات این کشور به ایران، منوط به تسویه بدهیهای قبلی است و برلین و تهران برای تسویه این بدهیها در حال مذاکره هستند.
این گزارش می افزاید: باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آلمان در این باره نوشته است: "یک سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان در پی گزارش منتشر شده از سوی نشریه اشپیگل در این رابطه ضمن تأیید آن، اعلام کرده است که در حال حاضر تهران و برلین در رابطه با بازپرداخت بدهیهای قبلی بیمه هرمس در حال مذاکره بوده و این مساله به زودی حل وفصل خواهد شد. به محض تسویه بدهیهای قبلی از سوی ایران، می توانیم بیمه هرمس را به معاملاتی که روش پرداخت مطمئن برای آنها وجود دارد، ارایه کنیم. این خبرگزاری به نقل از این مقام وزارت اقتصاد نوشت: صادرکنندگان آلمانی از هم اکنون نیز می توانند درخواست خود را برای کسب ضمانتهای صادراتی بیمه هرمس ارایه دهند. ما خوشبین هستیم که ابهامات موجود را در این چارچوب زمانی بررسی و حل وفصل کنیم تا شرکتهای آلمانی برای صادرات خود با تاخیر مواجه نشوند. نشریه اشپیگل در گزارش خود اعلام کرده بود که بدهی شرکتهای ایرانی به آلمان حدود نیم میلیارد یورو می باشد."
بنابراین گزارش، ولی الله سیف، رییس بانک مرکزی مرداد ماه سال جاری با معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان دیدار داشت و در آن دریدار درباره شرکت بیمه هرمس و مطالبات آن از ایران گفته بود که: "این مطالبات در حالی بوده که ایران به دلیل شرایط تحریم قادر به پرداخت آن نبوده لذا با توجه به برطرف شدن تحریم ها امکان تعیین تکلیف آنها وجود خواهد داشت و مشکل خاصی در این رابطه وجود ندارد."
یادآور می شود: از سرگیری پوشش بیمه صادراتی برای شرکت های آلمانی می تواند با برداشتن یکی از موانع اصلی ورود این شرکت ها به بازار ایران، موجب سرعت بخشیدن به توسعه همکاری های دو طرف شود. گفته میشود دولت آلمان در صدد است سطح مبادلات تجاری خود با ایران را به حدود دو برابر (در حدود 5 میلیارد یورو در سال) برساند.
نظر شما