به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، اشکان ضیایی کارگردان مشهدی در کارگاه آموزشی «نقش دکوپاژ در فیلم» که در حاشیه سیزدهمین جشنواره فیلم فجر در پردیس سینمایی هویزه برگزار شد،اظهار کرد: تک تک پلانهای یک فیلم سینمایی حاصل طراحی و زاویه نگاه است که بهواسطه وجود کارگردان دنبال شده و در جهانبینی این فرد نیز خلاصه میشود.
وی ادامه داد: جهانبینی کارگردان، زاویه نگاه این شخص به جهان اطرافش است و فیلمنامه را با اعتقادات خود به تصویر میکشد و پلانها را طراحی میکند و نکتهای که میتوان به آن اشاره کرد این است که در هر پلان سوالی وجود دارد که ببیننده میخواهد به جواب آن برسد.
ضیایی در خصوص تقسیمبندی پلانها به اصلی و فرعی سخن گفت و خاطرنشان کرد: فیلم سینمایی خوب، فیلمی است که اگر پلانی از آن حذف شود، فیلم را با نقصان همراه کند که اگر این نقص ایجاد نشد، در واقع پلانی اضافی بودهاست، همچنین، کارگردان با توجه به اینکه یک انتخابگر است و هر پلان به لحاظ روانی و فنی دارای مشخصههایی است بنابراین باید مدنظر کارگردان قرار بگیرد.
این کارگردان تصریح کرد: کارگردان خوب کسی است که آنقدر حسابشده پلانی را طراحی و تدوینگر بهگونهای کار را تدوین کند که در انتها همان چیزی حاصل شود که کارگردان مدنظرش بودهاست.
ضیایی افزود: اما متاسفانه بسیاری از فیلمسازان کشور؛ فیلمساز به معنای طراح نیستند و برخی فیلمها علاوه بر عدم وجود دکوپاژ، تصویرسازی نیز ندارند در صورتی که باید مسائل فنی و بعدهای روانشناسی فیلم را دانسته و در مرحله بعد دست به دکوپاژ زده و به طراحی پلان پرداخته شود.
وی گفت: دکوپاژ متاثر از طراحی و نکته سنجیهای زیادی است که در این بین ریتم و تمپو در یک فیلم در ابتدا باید به صورت یک کلیت در ذهن کارگردان شکل بگیرد، در مرحله بعد بتوان گفت این ریتم و تمپو بایستی تند و یا کند باشد و بعد به تعیین و تعدد پلان بپردازد و در انتها نیز در تدوین به آنچه که مدنظر است رسید.
نظر شما