به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مجتبی شاکری، عضو شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران در ادامه بررسی بودجه سال 95 اظهار داشت: با بررسی سیر تغییرات بودجه فرهنگی طی سال های 93، 94 و 95 با سیر نزولی بودجه فرهنگی مواجه می شویم.
شاکری با بیان اینکه بودجه فرهنگی از 12 درصد در سال 93 و 9.2 درصد در سال 94 به 8.8 درصد در سال 95 کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در دیدار با مقام معظم رهبری سیما و منظر شهری یکی از مباحث عمده فرهنگی مورد تاکید قرار گرفته است.
عضو شورای اسلامی شهردار تهران با بیان اینکه 240 میلیارد تومان از بودجه فرهنگی سال 95 کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: نباید نسبت به مباحث فرهنگی دچار غفلت شویم.
وی در انتقاد از نحوه توزیع گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در صحن علنی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: گزارش کمیسیون باید قبل از برگزاری جلسه در اختیار اعضا جهت مطالعه قرار می گرفت.
شاکری افزود: در حالی در مورد بودجه سال 95 تصمیم گیری می کنیم که حسابرسی سال های 93 و 94 انجام نشده است و حسابرسی سال 92 هم در نیمه راه قرار دارد.
وی با بیان اینکه شیوه بررسی بودجه 95 با این رویکرد تیری در تاریکی است و باید اثربخشی فعالیت ها را در نظر داشته باشیم، خاطرنشان کرد: نظام نظارتی نداریم و همین الان شورای شهر برای اینکه تشخیص دهد در حسابرسی اسناد و مدارک کیفیت اعمال و کارها به چه صورت است و چه نوع قضاوت و داوری در مورد آنها وجود دارد.
در ادامه رحمت الله حافظی، رییس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر تهران درباره بودجه سال 95 شهرداری اظهار داشت: بخش غیرنقدی بودجه کاملا غیرشفاف است و هرچه بتوانیم بخش غیرنقدی را کاهش دهیم به نفع شهر است.
حافظی با بیان اینکه سیاست های ابلاغی شورا به شهرداری این بوده که در تبیین لایحه بودجه تبصره های فاقد کد پروژه نیاورد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در بودجه سال 95 حدود 11 هزار میلیارد تومان تبصره های فاقد کد پروژه قید شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه کمیسیون سلامت 350 میلیارد تومان کاهش داده ایم، اظهار داشت: 35 درصد از محل تملک و 65 درصد نیز هزینه ای است.
حقانی، دبیر کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: در این مقطع زمانی و با توجه به شرایط زیست محیطی تهران موظف هستیم به موضوع محیط زیست در بودجه توجه داشته باشیم.
حقانی اظهار داشت: شهرداری تهران علیرغم برون سپاری هایی که به بخش خصوصی داشته است هنوز حدود 350 میلیارد تومان در ماه حقوق و دستمزد پرداخت می کند.
حقانی یادآور شد: از روسای کمیسیون های تخصصی و هیئت رییسه شورای شهر درخواست می کنیم از بخش مصارف هزینه ای تا حد ممکن تعدیل کرده و از اجرای پروژه های غیرضروری جلوگیری کنند.
وی تاکید کرد: ضمن اولویت بندی پروژه های توسعه ای در راستای ارتقای محیط زیست برنامه های موثری داشته باشند.
حقانی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی باید از مداخله و هزینه در امور اجرایی سازمان های اصلی مثل تبلیغات اسلامی، آموزش و پرورش و وزارت ارشاد جلوگیری کنیم، تصریح کرد: شهرداری تهران با توجه به کمبود سرانه ها به ویژه در مناطق جنوب شهر باید در حوزه فرهنگی سرمایه گذاری کند.
سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به نحوه اداره جلسه بودجه انتقاد دارم، اظهار داشت: پس از گزارش کلیات بودجه سال 95 باید مخالفان و موافقان نظرات خود را بیان می کردند و سپس رای گیری انجام می شد.
سالاری ادامه داد: شهرداری لایحه بودجه 95 را ادامه داده و کمیسیون تلفیق جلساتی تشکیل داده است که لایحه باید در تمام کمیسیون ها قرائت شود و کمیسیون های مختلف نظر خود را درباره آن ارایه کنند.
احمد دنیامالی نیز درباره بودجه سال 95 اظهار داشت: یک مشکل بزرگ به نام انحراف از برنامه داریم که از ابتدای سال 93 شروع شده و همچنان ادامه دارد و علت آن وضعیت اقتصادی کشور و بخش درآمدی است.
وی با بیان اینکه با کمک های دولتی بودجه سال 95 باید 23 هزار میلیارد تومان برآورد می شد، تصریح کرد: بدون احتساب کمک دولتی بودجه سال آینده باید 20 هزار و 200 میلیارد تومان پیش بینی می شد که با توجه به مسایل نقدینگی 17 هزار و 800 میلیارد تومان برآورد بودجه سال 95 شده است.
دنیامالی افزود: بر اساس برنامه باید 12 هزار و 800 میلیارد تومان به صورت سرمایه ای منابع توزیع می کردیم و در حوزه هزینه ای 6 هزار و 400 میلیارد تومان در حالی که بخش سرمایه ای بودجه 8 هزار و 480 میلیارد تومان و بخش هزینه ای 5 هزار و 560 میلیارد تومان برآورد شده است.
نظر شما