خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کابوس خاورمیانه با خرید سوخو ۳۰ از سوی ایران، حمله سایبری به تاسیسات هسته ای ایران در صورت نقض برجام، همکاری ناتو با ایران امکانپذیر است، اظهارات مضحک و ضد ایرانی نماینده امارات در سازمان ملل از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
«برجام»، توافق هستهای است نه فرصتی برای تجارت با ایران
یک سناتور ارشد دموکرات، به تاجران در اروپا گوشزد کرده برای ورود به بازار ایران پس از رفع تحریمهای بینالمللی علیه این کشور در نتیجه توافق هستهای چندان مشتاق نباشند.
«کریس کونز»، از اعضای ارشد دموکرات کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای آمریکا در یادداشتی در روزنامه انگلیی گاردین نوشت: «در حالی که همه توافقهای تجاری با ایران، فینفسه خطرناک نیستند، نگرانی روزافزون من از این است که در برخی برههها، توافق هستهای بیش از آنکه توافقی برای ممانعت از ساخت سلاحهای هستهای دیده شود، فرصتی برای تجارت با ایران دانسته شود.»
در یادداشت این سناتور آمریکایی با عنوان «این توافق هستهای است، نه فرصت تجارت» همچنین آمده است: «اشتیاق تعدادی از کشورها برای استقبال اقتصادی از ایران نباید ما را از هدفمان برای پایبند نگاه داشتن ایران به اجرای تعهداتش برای محدود کردن برنامه هستهایش دور نگاه دارد.»
«کونز» در کشاکش بین دموکراتها و نمایندگان حزب جمهوریخواه بر سر توافق هستهای با ایران، در نهایت حمایتش را از این توافق اعلام کرد، علاوه بر این مینویسد: «همه ما باید به خاطر داشته باشیم مهمترین قرارداد ما با ایران، همانی است که امضا کردهایم: توافق هستهای.»
وی اضافه میکند: «تا زمانی که این قرارداد را اجرا نکردهایم، نباید شتابزده برای امضای قراردادهای جدیدی که قراردادهای قبلی را به خطر میاندازند، شتاب کنیم.»
معاون ایرباس: خریدهای ایران برایمان نعمت است
یکی از مدیران اجرایی شرکت هواپیماسازی «ایرباس»، از بانکهای اروپایی خواسته بر هراسهایی که انجام معامله با ایران را دشوار و گاه ناممکن میکنند، غلبه کنند.
«حسن روحانی» رئیسجمهور ایران، اخیراً در سفر به فرانسه و ایتالیا سعی کرد با بهرهگیری از شرایط لغو تحریمها در دوران پس از توافق هستهای، ناوگان و زیرساختهای حمل و نقل ایران را نوسازی کند.
با این وجود، محدودیتهایی که بانکهای اروپایی برای انجام مراودات مالی با ایران گرفتار آن هستند و همچنین قوانین وزارت خزانهداری آمریکا، کماکان در مسیر تحقق این معاملات دشواریهایی ایجاد میکنند.
بر اساس گزارش رویتزر، یکی از مدیران ایرباس روز سهشنبه از بانکهای اروپایی خواسته که بر نگرانیهای خود فائق بیایند و گام در راه تأمین مالی پروژهای صادرات به ایران بگذارند.
رویترز در توضیح علت این دلنگرانی بانکهای اروپایی اینگونه استدلال کرده که «بانک بیانپی (پاریبا) فرانسه در سال 2014 به خاطر همکاری با ایران و نقض تحریمهای مالی آمریکا، 9 میلیارد دلار جریمه شد و این امر تمایل بانکهای اروپایی و به خصوص بانکهای فرانسه را برای ورود به پروژههای مرتبط با ایران به شدت کاهش داده است.»
رویترز می افزاید: «این امر، تأمین سرمایه مورد نیاز برای شرکتی مانند ایرباس که 118 هواپیما به ارزش 27 میلیارد دلار به ایران فروخته را پیچیده میکند.»
«نیجل تیلور» معاون اداره مشتری، پروژه و سرمایه ایرباس، در اظهاراتی که ناظر به خریدهای ایران از این شرکت بوده میگوید: «با این موهبت (نعمت) نمیتوانم بفهمم چرا بانکهای اروپایی به ما پشت کردهاند؛ نترسید!»
«ماریآن باربات» رئیس فدراسیون بانکهای فرانسه بر خلاف مدیران ایرباس از بانکها نمی خواهد که کورکورانه قدم در مسیری خطرناک به نام رویارویی با وزارت خزانهداری آمریکا بگذارند؛ باربات معتقد است که «نظام حقوقی آمریکا در قبال تحریم ایران، شفاف نیست.»
وی میگوید: «بانکهای فرانسه برای اینکه بتوانند در این معاملات ورود پیدا کنند، باید شفافیت و امنیت قانونی داشته باشند.»
آمریکا از ابتدای انقلاب اسلامی، چنین مدل تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده که به رغم برداشته شدن تحریمهای هستهای، دیگر تحریمها پابرجا ماند و حتی برخی اشخاص و شرکتهای ایرانی که از فهرست تحریمهای هستهای بیرون آمده بودند، جایگاه تحریمی خود را ذیل دیگر انواع تحریمها حفظ کردند.
دولت ایران سعی کرده که با بیمه کردن خرید خود توسط ایتالیاییها و بازپرداخت قسطی پول هواپیماها، در برابر تحریمهای ناگهانی احتمالی، موضعی دفاعی گرفته باشد.
مهر:
کابوس خاورمیانه با خرید سوخو ۳۰ از سوی ایران
نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی با اشاره به سفر وزیر دفاع ایران به مسکو و عقد قرارداد جهت خرید تانک «تی -90» و «سوخو 30- فلانکر» نوشت: ایران احتمالا یکی از پیشرفتهترین جنگنده هایی که در هند، مالزی و الجزایر و حتی روسیه وجود دارد را خواستار است . هرچند این احتمال نیز وجود دارد که ایران بیشتر مایل به انتخاب نمونهای پایهای «سوخو -30 M2 »که اینک در خدمت نیروی هوایی روسیه نیز قرار دارد، باشد.
این نسخه از جنگنده سوخو ارزانتر و برای موقعیت فعلی اقتصادی ایران مناسبتر است . باید توجه داشت که ایران تنها خواهان خرید سوخو- 30 نیست بلکه این کشور خواهان کسب مجوز تولید این جنگنده نیز است.
بر این اساس، «سوخو- 30 M2 » ساخت شده در شهر «کاموسومالسکان امور» در خاور دور روسیه، سطح برداری و رانش دماغه کمتری نسبت به نوع سوخو- 30 SM دارد و از لحاظ سامانه اویونیک نیز در سطح پایینتری نسبت به نمونه ذکر شده سوخو قرار دارد. اما در مجموع ورود هر نوع جنگنده سوخو 30 به بدنه نیروی هوایی ایران قابلیتهای این یگان را که به نسخههای قدیمی جنگندههای آمریکایی، روسی و چینی مجهز است، ارتقا میدهد.
نشنال اینترست با اشاره به موجودیت فعلی بدنه نیروی هوایی ایران و وجود فانتوم، اف- 4 ، اف- 14 تام کت، جنگنده اف 6 و 7 چین و میگهای 19، 21 و 29 نوشت: بیشترین تلاش ایران در مسیر بومی سازی جنگندهها اصلاح بدنه «اف -5» ساخت کارخانه نورثراپ آمریکا و البته نمونه نه چندان جالب جنگندههایی چون «قاهر- 313» بوده است.
حمله سایبری به تاسیسات هسته ای ایران در صورت نقض برجام
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی درباره توافق هسته ای با ایران به نقل از مقامات آمریکایی نوشت: در صورت نقص در روند اجرای توافق و عدم پایبندی ایران به مفاد این توافق از حملات سایبری علیه ایران استفاده خواهند کرد.
به نوشته این روزنامه مقامات آمریکایی گفته اند در صورتی که توافق هسته ای با ایران شکست بخورد طرح حمله سایبری گسترده ای علیه تاسیسات هسته ای ایران آماده کرده اند.
نیویورک تایمز نوشت: این طرح با رمز «نیترو زئوس» با هدف تاسیسات موشکی، سیستم های ارتباطی و بخش های کلیدی تاسیسات انرژی هسته ای ایران آماده شده است و در صورت مشاهده تخلف از سوی ایران به اجرا درمی آید.
مقامات آمریکایی می گویند پنتاگون این طرح را آماده کرده است تا دولت باراک اوباما برای موضع گیری در مقابل اقدامات هسته ای و نظامی ایران آمادگی های لازم را داشته باشد.
در همین حال سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز طرح دیگری را آماده کرده است که تاسیسات هسته ای فوردو را هدف قرار خواهد داد.
گفتنی است بدافزار استاکس نت یکی از برنامه های تخریب تاسیسات هسته ای طراحی شده سازمان سیا با همکاری رژیم صهیونیستی، برای تخریب تاسیسات سایت نظنز طراحی شده بود.
همکاری ناتو با ایران امکانپذیر است
«جیمز آپاتورای» نماینده ویژه دبیرکل ناتو در جنوب قفقاز و آسیای مرکزی گفت همکاری سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)با ایران را امکان پذیر دانست.
وی روز ۱۶ فوریه در گفتگو با «ترند» گفت:ما هیچ نشانهای از ایران دریافت نکردهایم و در ناتو هم صحبتی از چنین طرحی به میان نیامده است.
وی در عین حال افزود: انکار نمیکنم که ممکن است چنین امری در آینده اتفاق بیافتد.
«آپاتوری» گفت ناتو قصد ندارد در حال حاضر با ایران همکاری کند.
وی همچنین افزود: ترتیبات مرتبط با برنامه هستهای ایران گامی در جهت صحیح است.
اظهارات مضحک و ضد ایرانی نماینده امارات در سازمان ملل
«لانا نسیبه» نماینده امارات در سازمان ملل در سخنانی مدعی شد که ایران همچنان به دخالت در امور کشورهای دیگر ادامه می دهد.
بر اساس این گزارش، وی با بیان اینکه امارات متحده عربی از توافق هسته ای میان ایران و 1+5 حمایت می کند، مدعی شد: پس از این توافق، امیدهایی وجود داشت که ایران نقش سازنده ای در منطقه ایفا کند، اما همه این امیدها بر باد رفت!
این ادعای نماینده امارات در سازمان ملل در حالی مطرح می شود که این کشور به حمایت تمام قد از تروریست های داعش در منطقه متهم است، تاجایی که چندی پیش «جو بایدن» معاون رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی از ترکیه، امارات و عربستان به عنوان حامیان اصلی تکفیری های داعش نام برد.
نسیبه در ادامه اظهارات مضحک خود ادعا کرده است: ایران همچنان به اقدامات خود که به بی ثباتی در منطقه منجر می شود، ادامه می دهد.
این ادعا در حالی است که امارات متحده عربی همواره در امور کشورهای دیگر از جمله مصر و سوریه دخالت داشته و در بسیاری از موارد موجب بی ثباتی منطقه بوده است.
باشگاه خبرنگاران جوان:
چرا بی بی سی نگران آسفالت خیابان ها در ایران است ؟!
با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در هفتم اسفند ماه ، عملیات روانی و تبلیغی رسانه های فارسی زبان بیگانه نیز ابعاد جدیدتری پیدا کرده است.
بی بی سی فارسی در برنامه دیشب "نوبت شما" در رویکردی تازه مطالبات و خواسته های مخاطبان را از نمایندگان مجلس دستمایه این خط جدید تبلیغی قرار داده است . "11روز تا انتخابات مجلس دهم در ایران باقی مانده از امروز ما سه ویژه برنامه خواهیم داشت در نوبت شما امروز شما شهروندان که در استانهای شمال شرقی تا شمال غربی ایران زندگی می کنید دعوت می کنم در برنامه شرکت کنید و بگویید خواسته تان از نمایندگان شهرتان چیه"
این برنامه اگر چه به ظاهر به طرح مطالبات و خواسته های مردم و مخاطبان از نمایندگان خود می پردازد اما مجری بی بی سی در ابتدای برنامه و پیشاپیش با مقایسه مطالبات و وعده های محقق نشده مجلس نهم و نیز مطرح کردن برخی خواسته ها، اولویت تبلیغاتی خود را نشان می دهد "بگویید نمایندگان مجلس نهم چه وعده هایی به شما داده بود که به انها عمل نکرده و انتظارتان از نماینده منطقه تان چیه؟ شاید تعطیلی کارخانه ها و کارگاهها زمین خواری و کمبود مسکن بیکاری و درامد پایین از این مشکلات باشد پس یک ساعت اینده فرصتی است تا شما صدایتان را به نمایندگان مجلس دهم برسانید"
بی بی سی در این برنامه از یک سو تلاش می کند با انعکاس نظرات مخاطبین احتمالا دستچین و گزینش شده درباره برنامه نوبت شما ،اعتبار و مقبولیت رسانه ای خود را بالا ببرد : "متاسفانه قبلا هم رسانه ها هم مسئولان فقط استانهای پر جمعیت و مرکزی اهمیت می دادند مثل تهران اصفهان و شهر های مرکزی اما الان شما کاری کردید با نگاه محلی به شهر های مثلا کردستان مثل مریوان ما این خیلی مهمه من از شما تشکر می کنم "در سوی دیگر این رسانه با پخش صدا و ویدئوهای ارسالی مخاطب، مطالبات مطرح شده را خواسته های مخاطبان و بینندگان برنامه نشان می دهد.
اما صدای اعتراض یکی از همین مخاطبان هم که ظاهرا از زیر نگاه ناظران و دست اندرکاران برنامه گذشته و به مقتضای پخش زنده ، مجال طرح پیدا کرده نیز به این صورت خاموش می شود :"الان خود شما بی بی سی هم دارد از خبط مردم سوء استفاده می کند این برنامه شما مردم را از جهلشان در نمی اورد بلکه تحریکشان می کند که بیایند بگویند ما از نماینده می خواهیم اسفالت کند ما از نماینده می خواهیم محیط زیست را حفظ کند فلان کند نماینده کارش قانونگذاری است (مجری)ولی بخشی از کارش رسیدگی به مسائل مردم هست که در ان منطقه چه مسائل و مشکلاتی دارند که بتوانند کارهایی را برای انها انجام دهند من با بینندگانمان خداحافظی می کنم با هر دو بیننده مان "
این در حالی است که بی بی سی در لایه های زیرین تبلیغاتی خود علاوه بر دامن زدن به مطالباتی که از زبان مخاطب مطرح می شود، به نوعی عملکرد نمایندگان فعلی مجلس را نیز زیر سوال می برد: "نماینده مجلس نهم در منطقه شما چه کاری انجام داد وعده هایی که داده بود چه بود که عمل نکرد به انها در این مدت؟ (مخاطب): والله من نمی تونم دروغ بگم من نمی دونم "، "خوب نماینده مجلس نهم در این زمنیه چه کاری انجام داده (مخاطب) نماینده مجلس نهم هیچ کاری انجام نداده اند" و یا "مسئله دریاچه ارومیه و خشک شدن ان از مهمترین مشکلات منطقه شماست به نظرتان عملکرد نماینده مجلس نهم در این زمینه چطور بوده ؟" و بالاخره رویای همیشگی این رسانه برای زیر سوال رفتن سلامت انتخابات هم در قالب یک خواب و رویا مطرح می شود.
تاکید روسیه بر همکاری با ایران در مبارزه با تروریسم
تلویزیون المیادین به نقل از وزارت دفاع روسیه اعلام کرد تقویت همکاری نظامی با ایران کارایی مبارزه با تروریسم را افزایش می دهد.
روز گذشته سردار حسین دهقان وزیر دفاع ایران با رئیس جمهور روسیه دیدار و درباره مسایل دوجانبه، منطقهای و بین المللی گفتگو کرد.
در این دیدار که بیش از یک ساعت طول کشید رییس جمهور روسیه با ابراز خرسندی از گسترش و تعمیق همکاری دفاعی و امنیتی بین تهران مسکو آن را امری طبیعی و اجتناب ناپذیر در جهت منافع دو کشور قلمداد کرد و بر استمرار آن در چارچوب توافقات انجام شده تاکید کرد.
ولادیمیر پوتین، همکاری راهبردی ایران و روسیه در مقابله و مهار بحران منطقه ای را مهم ارزیابی کرد و نقش دو کشور را در ایجاد امنیت پایدار در منطقه حائز اهمیت دانست.
تسنیم:
شرط صهیونیستی مرکل برای برقراری روابط معمولی با ایران
با توجه به شرایط امنیتی در خاورمیانه صدراعظم آلمان هیچ شانسی برای یک راه حل جامع درگیریهای بین اسرائیل و فلسطین نمیبیند.
مرکل بعد از یک دیدار با "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل در برلین که امروز (سهشنبه) انجام شد بر درخواستها برای یک راه حل 2دولتی تأکید کرد.
هر دو همکاریهای تنگاتنگ بین اسرائیل و آلمان را تمجید کردند.
صدراعظم آلمان با نگاهی به مسئله ایران و توافق هستهای غرب با این کشور تصریح کرد مناسبات دوستانه و معمولی با ایران نمیتواند وجود داشته باشد تا زمانی که حق موجودیت اسرائیل توسط این کشور به رسمیت شناخته نشود.
نظر شما