مسجد باید تداعی کننده خاطرات زیبا برای جوانان باشد/ لزوم تقویت و تثبیت جایگاه امام جماعت

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین گفت: مسجد باید احساسات و خاطره‌ های به ‌یاد ماندنی را برای جوانان تداعی کند.

حجت‌الاسلام علی رمضانی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: در دین اسلام مسجد از جایگاه مهمی برخوردار است به طوری که در گذشته وقتی شهر و یا بازاری در شهر احداث می شد، ساخت مسجد در ابتدای کار مورد توجه بود و در واقع مسجد به عنوان یک محور بود ولی این سوال وجود دارد که چرا این نگاه امروز تغییر کرده است.

 

وی ادامه داد: مسجد در طول تاریخ اسلام همواره مرکب هدایت بوده و همه جوانان و جوامع را از خطر سقوط بازداشته است بنابراین باید از ظرفیت مساجد به نحو احسن استفاده کرد.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم در بحث مساجد جذب جوانان است، برای جذب جوان به مسجد باید سه شاخص مهم منزل، مدرسه و مسجد را در نظر داشت و مدارس و مساجد در نظام اسلامی باید نسبت به هم نقشی مکمل داشته باشند.

 

وی اظهار کرد: یک امام جماعت موفق باید با مدارس اطراف مسجد ارتباط داشته باشد و یک مدیر و معاون پرورشی موفق نیز باید با مسجد و امام جماعت آن ارتباط و تعامل برقرار کند زیرا تزکیه و پرورش باید نسبت به آموزش در اولویت باشد.

 

حجت الاسلام رمضانی عنوان کرد: نهاد دیگری که در ایجاد ارتباط بین جوانان و نوجوانان با مسجد موثر است، خانواده است که در خانواده فرزندان از والدین الگو گرفته و رفتار و گفتار والدین باید با هم همخوانی داشته باشد زیرا فرزندان از آنها تأثیر می پذیرند.

 

وی افزود: خانواده ‌ها می ‌توانند برای جذب فرزندان شان به مسجد، آنها را در محیط مسجد تشویق کنند و در واقع مسجد باید احساسات و خاطره‌ های به ‌یاد ماندنی را برای جوانان تداعی کند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین با اشاره به نقش امام جماعت در مسجد و لزوم وجود مدیریت واحد در مسجد توضیح داد: افراد و مجموعه‌ های فعال در مسجد نباید در کار یکدیگر دخالت کنند و فعالیت‌ ها باید در عرض هم باشد و در مجموعه کانون‌ های فرهنگی هنری مساجد نیز بر اساس شأن حمایتی و نظارتی در اموری که به مجموعه کانون ‌ها واگذار شده حق دخالت در امور مساجد را نداریم.

 

وی تصریح کرد: نقش امام جماعت در مسجد یک نقش مهم است و از همین رو نیز  یک امام جماعت باید با جامعه‌ شناسی و روان شناسی آشنا بوده و مدیریت در مسجد را بداند.

 

حجت الاسلام رمضانی تأکید کرد: در برخی از مساجد مدیریت از یک مجموعه سیاسی و فرهنگی سخت ‌تر است و وقتی که امام جماعت توانایی اداره این مسجد را نداشته باشد و در ارتباط گیری دچار مشکل باشد، دیگران به ‌جای او تصمیم می ‌گیرند.

 

وی خاطر نشان کرد: همچنین حق ‌الزحمه امام جماعت از طریق هیئت امنا پرداخت می ‌شود و این موضوع برای یک امام جماعت سخت است و لازم است که جایگاه امام جماعت در مساجد تقویت و تثبیت بشود.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین یادآور شد: بسیاری از مساجد از امکانات خوبی برخوردار هستند ولی کارکرد و بهره ‌برداری از آن صفر است، چراکه نگاه فرهنگی در آن وجود ندارد و اختلافات زیادی نیز در این بین وجود دارد که با این وضعیت امیدی برای جذب جوان باقی نمی‌ ماند.

 

کد خبر 524266

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha