به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، ماموستا ملاقادر قادری، امام جمعه پاوه امروز (28 بهمن) در همایش «گفتگو برای زندگی: بازخوانی تجربه امام موسی صدر» که به مناسبت سالگرد سخنرانی تاریخی امام موسی صدر در یکی از کلیساهای بیروت در سال 1975 میلادی در سالن همایش های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: امام موسی صدر منادی وحدت و به دنبال تقریب بین مذاهب و ادیان بودند.
عضو شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت کشور اظهار داشت: ادیان در ابتدا یکی بودند، زیرا نقطه آغاز آنها یکی است و هدف آنها یکی است و چون هدف را فراموش کردیم، خدا ما را به حال خود گذاشت.
امام موسی صدر خفتگان را بیدار و بیداران را بصیرت و بصیرتیافتگان را مسئولیت داد
ماموستا قادری یادآور شد: امام موسی صدر در قسمتی دیگر می فرماید: «مشکل ما رهبران ماست و اگر رهبران با هم باشند، جامعه مشکلی نخواهد داشت».
وی بیان کرد: قبل از سفر امام موسی صدر به لبنان، مسلمانان گرفتار معیشت بودند و مردم لبنان در تفرقه زندگی می کردند، امام موسی صدر خفتگان را بیدار و بیداران را بصیرت و بصیرتیافتگان را مسئولیت داد و نتیجه این زحمت، پیروزی مسلمانان در جنگ 33 روزه لبنان بود.
امام موسی صدر یک شخص نبود، بلکه یک جامعه بود
عضو شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت کشور تصریح کرد: امام موسی صدر یک شخص نبود، بلکه یک جامعه بود، به همین دلیل جلوی کار او را گرفتند و بعد از 4 دهه هنوز وضعیت این شخصیت عظیم مشخص نیست.
ماموستا قادری با اشاره به اهمیت تقریب و در کنار هم بودن،گفت: امروز، عصر ما عصر متفاوتی است؛ از یک طرف جای تمجید و تکریم دارد و عصر علوم، آگاهیبخشی، بهداشت و ... است و از سوی دیگر، عصر شبیخون به دین اسلام، قرآن، رسول گرامی اسلام (ص) و عصر شبیخون به حریم خانواده ها و به کل نتیجه آن تفرقه در بحرین و سوریه، عراق، لیبی و ... است.
بخشی از مشکلات جهان اسلام به غفلت ما و بخشی به توطئه دشمن برمی گردد
وی تصریح کرد: مشکلات عدیده ای در دنیای اسلام است؛ امروز هر کس به میل خود اسلام را توجیه، آیات را تفسیر و فقه مذهب خود را بر سر دیگران می کوبد، خون دیگران را حلال می داند.
عضو شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت کشور تأکید کرد: آنچه امروز در جهان اسلام می گذرد، یک قسمت به دلیل کوتاهی و غفلت ما بود و بخشی از آن به توطئه و نیرنگ دشمن برمی گردد.
ماموستا قادری عنوان کرد: حکمت و عقلانیت حکم می کند که هشیار باشیم، امروز باید هر چیزی را در جای خود بگذاریم، در غیر این صورت ضرر می کنیم.
وی بیان داشت: امروز باید صحبت در جای صحبت و گلوله در جای گلوله قرار بگیرد، نه این که صحبت به جای گلوله یا گلوله به جای صحبت باشد.
تقریب بین مذاهب یعنی تقریب بین رجال مذاهب
امام جمعه پاوه با بیان این که امروز، مصالح سیاسی و مصلحت های شخصی کار را به عقب می نهد، اظهار کرد: تقریب بین مذاهب به معنای تقریب بین رجال مذاهب است، امروز اگر رهبری حکیم در مصر بود به این بلا گرفتار نمی شدند.
ماموستا قادری تصریح کرد: ما از انقلاب تا کنون شاهد 8 سال جنگ تحمیلی و 12 سال ظلم غرب به خاطر توان هسته ای، توطئه های داخلی و خارجی بودیم، اما وجود امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله) و مردم همیشه در صحنه و بیدار و مسئولین هشیار، 4 دهه از عمر انقلاب گذشته و ما ایستاده ایم.
امروز ثمره تقریب را در زندگی خود می بینیم
وی اضافه کرد: همه مردم ایران به نام اسلام و دین و به نام ایران در این کشور زندگی می کنند، امروز سربلند هستیم و ثمره تقریب را در زندگی خود می بینیم.
عضو شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت کشور یادآور شد: ما نمی توانیم این استنباط را داشته باشیم که هر کس مانند ما فکر نکند، حتما مسیر اشتباهی را می رود، بلکه ریختن خون مسلمانان پایه و اساسی در دین اسلام ندارد.
اهل سنت جریان تکفیر را حرام می داند
ماموستا قادری بیان داشت: ما جریان تکفیر را حرام می دانیم که امروز مشکل جهان اسلام است، گروه داعش باعث تفرقه، بیاعتمادی و تخریب تمام مراکز اقتصادی شده است و کار آنها باعث خوشحالی دشمن و امنیت صهیونیست شده است و ما آنها را محکوم می کنیم.
وی ادامه داد: اهانت گروه های تکفیری در تخریب مساجد و توهین به مقدسات اسلام باعث نفرت سایر ملت ها از اسلام شده و ما این را محکوم می کنیم و کار آنها را کار آنها باعث اسلام هراسی در دنیا شده است.
قرآن کریم ما را به ایستادگی در مقابل هر فتنه ای دعوت کرده است
امام جمعه پاوه عنوان کرد: اکثر جریان های تکفیر، درس خوانده مدارس دینی اهل سنت هستند و پیروان برخی مفتیان اهل سنت هستند و برخی سران آنها مأمورین غرب برای پیاده کردن امیال غرب هستند.
ماموستا قادری تصریح کرد: تشکیلات تکفیری، تشکیلاتی است که آگاهانه علیه بیداری مسلمانان و جلوگیری از انقلاب اسلامی ایجاد شده است.
وی با اشاره به این که قرآن کریم ما را به ایستادگی در مقابل هر فتنه ای دعوت کرده است، اظهار داشت: اهل سنت در زمان جنگ موصل در منطقه به دفاع از میهن پرداختند و کشته ها دادند و این مسأله نشان می دهد که اهل سنت کشور در مقابل این فتنه و توطئه ایستاده است.
نظر شما