به گزارش خبرگزاری شبستان، با پایان جنگ دشمن اسرائیلی علیه حزب الله لبنان و شکست تاریخی این رژیم و انتشار گزارش کمیته فینوگراد که سران اسرائیل را مسئول تجاوز به لبنان اعلام کرد، فرماندهی نظامی اسرائیل ناگزیر به تدوین برنامه جدید پنج گانه ای شدند که بر تغیرات موازین قدرت در منطقه تکیه دارد، و مقاومت نیز تحولات مهمی در همه زمینه ها انجام داد.
از روزهای پیشین، تغییرات و تحولات پنج گانه اسرائیل با رزمایش های بزرگ برای آزمایش آمادگی سربازانش و جبهه داخلی برای رویارویی با دشمنان اسرائیل به پایان رسید. اسرائیل سلسله رزمایش های خود را برای ارتقای روحیه معنوی و تاکید بر آمادگی نیروهایش انجام داد و اسرائیل می خواست با اجرای این رزمایش ها به میلیون ها یهودی جهان که با وعده های آنها به ارض موعود به عنوان تنها مکان امن در جهان پای گذاشته بودند، اقدار خود را ثابت کند اما این برنامه با شکست جدیدی پایان یافت، به همین دلیل آنها مجبور به آماده کردن برنامه پنج گانه جدیدی هستند که از مرحله آینده اقدامات این رژیم حکایت می کند.
فرمانده های نظامی رژیم صهیونیستی مجبورند برای اجرای برنامه جدید پنج گانه استراتژی خود را به طور ریشه ای تغییر دهند.
برهمین اساس، منابع آگاه از اقدامات اسرائیل برای شبکه المنار از برخی چشم اندازهای برنامه پنچ گانه جدید از سال 2012 تا 2017 میلادی پرده برداشتند." یائیر نافیه" معاون رئیس هیئت ستاد لشگر و سرلشگر "امیر ایشل" مدیر برنامه ریزی استراتژیک در ارتش دشمن و مدیر شعبه اطلاعات نظامی(امان) این برنامه را برای جلوگیری از نفوذ به دستگاه های کنترلی و تسلط بر ارتش اسرائیل آماده می کنند.
این برنامه به طور برجسته ای بر تغییرات منطقه ای که در خاورمیانه حادث شده است و انعکاسهای فوق العاده آن بر توانهایی ارتش اسرائیل از نظر تسلیحاتی، آموزشی و تعداد تمرکز دارد و این برنامه باتوجه به شرایط جدید در جبهه جنوبی با مصر آماده می شود، زیرا این جبهه از زمان امضای توافقنامه صلح کمپ دیوید بین مصر و اسرائیل در سال 1979 در آرامش بود. اگرچه مصر همچنان به توافقنامه صلح با اسرائیل پایبند است، اما به خاطر تغییرات داخلی در مصر، ارتش اسرائیل مجبور است برای هر تغییری آماده باشد و اگر جبهه جنوبی به محل درگیری با مصر تغییر یافت، آماده باشند.
در همین راستا، سرتیپ دکتر محمد عباس در گفتگو با المنار در این باره می گوید: دوره انتقالی که منطقه خاورمیانه به طور عام و مصر به طور خاص از آن در گذر است، به عنوان منبع نگرانی برای ارتش اسرائیل به شمار می آید.
عباس معتقد است که امکان ندارد که تهدیدهای رژیم صهیونیستی به جنگ علیه مقاومت لبنان یا فلسطین، ورود به جنگ سنتی با ارتش های سنتی منطقه همچون سوریه یا جنگ با کشورهای دور همچون ایران محدود به این سه تهدید باشد که همیشه سران ارشد این رژیم در مصاحبه هایشان اعلام می کنند بلکه باید از این پس سران صهیونیستی مصر را نیز تهدیدی برای خود بدانند. چراکه مصر پس از انقلاب ژانویه دیگر به مصر دوره حسنی مبارک بازنمی گردد.
اگرچه درست است که دولت انتقالی و شورای نظامی تاکنون به توافقنامه کمپ دیوید و توافقنامه های دیگر پایبند بود، اما اسرائیل معتقد است در دایراه خطری خواهد بود که انقلاب مصر اهدافش را کامل می کند. حتی امروز دکترین ارتش مصر به دشمنی با اسرائیل تمایل دارد اما سیاست که رایج است و توافقنامه ها باعث شده که ارتش از این سیاست عدول نکند.
سرتیپ عباس تاکید می کند که ارتش اسرائیل که نیروهایش را در جبهه جنوبی کاهش داده بود، در حال آموزش دادن به نیروهای خود است و ارتش در حال حاضر براساس برنامه جدید سناریوهایی را دنبال می کند.
اعتراض های مردمی که در سالروز نکبت فلسطین در نیمه ماه می و پنج ژوئن رخ داد، حوادث آینده را پیش بینی می کند و دشمن صهیونیستی این حوادث را به عنوان چالش جدید در مقابل ارتش اسرائیلی تقسیم بندی کرده است که آن را جبهه جنگی جدیدی می داند. طراحان اسرائیلی برای اعتراض های مردمی برنامه ای در برنامه جدید پنجگانه تدوین می کند و در آن خواهان گسترش روش رویارویی نظامی وتسلیحاتی جدید و واحدهای دفاعی اسرائیل با تجهیزات غیر مرگبار هستند.
سرتیپ محمد عباس درباره این مسئله تصریح می کند که اسرائیل باید به جریان اعتراض های مردمی در جنگ آینده اهمیت دهد و باید استراتژی را اتخاذ کند تا افکار عمومی جامعه بین الملل را تحت تاثیر قرار دهد و آنچه در سالروز نکبت رخ داد، تکرار نشود.
از سوی دیگر، منابع آگاه درباره این برنامه اعلام کردند که ارتش اسرائیل همه پایگاه های خود به استثناء مقر فرماندهی هیئت ستاد را به منطقه النقب انتقال خواهد داد و این مسئله را به خاطر خطر احتمالی که از سوی ایران احساس می کند، انجام خواهد داد.
سرتیپ محمد عباس درباره رویکرد اسرائیل به جبهه سوریه می گوید که اسرائیل امروز نظام سوری را از هر زمان دیگر قوی می داند که آماده رویارویی با این رژیم است.
درهمین حال، ارتش اسرائیل در برنامه جدید قصد دارد افسران دانشکده نظامی امنیت ملی که برای تحصیلات به ترکیه اعزام می شدند را به شیلی در آمریکایی جنوبی اعزامم کند و این برنامه پس از تیرگی روابط میان آنکارا و تل آویوآغاز شده است.
بنابر گزارش المنار، این تصمیم ارتش اسرائیل، به علت تداوم بحران در روابط نظامی و سیاسی اسرائیل- ترکیه در سالهای اخیر اتخاذ شده است.
سفر ارتش بیگانه بخش مهمی از برنامه های تحصیلی در دانشکده امنیت ملی و در همه آکادمی های نظامی اسرائیل به شمار می آید. ارتش صهیونیستی در دهه اخیر به طور معمول همه افسرانش را برای دیدار از ارتش ترکیه که ارتباط محکمی با یکدیگر در آن زمان داشتند، اعزام می کرد. اما وضعیت موجود باعث شده است تا اولین گروه از افسران دانشکده امنیت ملی به ریاست سرتیپ"گرشون هشون" طی دو ماه آینده به شیلی اعزام شوند.
پایان پیام/
نظر شما