بازار گرم تبلیغات انتخابات در فضای مجازی/ تبلیغات کاغذی رنگ باخت

خبرگزاری شبستان: این دوره از انتخابات با دوره ‌های گذشته تفاوتی خاص دارد؛ در این دوره سوپرگروه و کانال ها در فضای تلگرام، جولانگاه و بازارِ گرمی برای تبلیغات و انتشار عکس‌ها و شعارهای رنگارنگ در فضای مجازی شده است.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ زمان تبلیغات نامزدهای انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری از ۲۲ بهمن ماه و نامزدهای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ۲۹ بهمن ماه آغاز شده است.

 

اما تبلیغات این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی با دوره ‌های گذشته تفاوتی خاص دارد؛ در این دوره سوپرگروه و کانال ها در فضای تلگرام، جولانگاه و بازارِ گرمی برای تبلیغات و انتشار عکس‌ها و شعارهای رنگارنگ در فضای مجازی شده و رویکرد نامزدها به حضور در فضای مجازی و استفاده از این تریبون نوی؛ از شاخصه های تبلیعات انتخابات دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان است.

 

هر چند زمزمه‌ و همهمه طرفداران و مخالفان کاندیداها از ستادهای کوچک و بزرگی که پوسترها و تراکت‌های مزین به تصاویر نامزدها و شعارهای دلربای انتخاباتی پخش می‌کنند به گوش می‌رسد اما در این دوره به نظر می‌رسد با انتقال به فضای مجازی تبلیغات کاغذی کمرنگ شده است چرا که با گذشت چهار روز از شروع تبلیغات کاندیداهای مجلس، برخی از نقاطی که شهرداری بیرجند برای نصب پوسترهای تبلیغاتی نامزدها تعبیه کرده خالی مانده است!

 

آنچه مسلم است اینکه تبلیغات موفق، بخش مهمی از کنشگری انتخاباتی نامزدها است؛ اما در این میان برخی با بی توجهی به سخنان امام راحل « نصیحتى است از پدرى پیر به تمامى نامزدهاى مجلس شوراى اسلامى که سعى کنید تبلیغات انتخاباتى شما در چارچوب تعالیم و اخلاق عالیه اسلام انجام شود. اگر در تبلیغات حریم مسائل اسلامى رعایت نشود، چگونه منتخبْ حافظ اسلام می شود. باید سعى شود تا خداى ناکرده به کسى توهین نگردد » سعی در تخریب و اهانت و هتک حرمت دارند.

 

معلوم نيست چرا عده ای برای رسيدن به پست و مقام و «خدمت به مردم!» اينگونه بی مبالاتی نموده و حاضر می شوند هرگونه اتهام تهمت و ناسزا را به ديگران ببندند. البته با نگاهی به مناظرات و سخنرانی آنان در جمع مردم می توان به این نتیجه قطعی رسید که فقدان ارائه برنامه‌های آینده و چشم‌انداز توسعه مرکز استان آنان را مجبور کرده دست به این اقدامات بزنند.

 

اما این روزها برخی از نامزدهای انتخابات نیز از هر چیزی برای جلب توجه مردم استفاده می‌کنند حتی وعده‌های دروغ و خارج از حد و توان قانونی یک نماینده مجلس شورای اسلامی!

 

این در حالیست که مقام معظم رهبری در سخنان خود فرمودند « در شناخت نامزدها، نباید تبلیغات رنگین و متنوع و یا وعده های بزرگ و غیرعملی عمران و آبادانی را ملاک قرار داد چرا که اینگونه کارها وظیفه دولت است و وظیفه نماینده مجلس شناخت و تصویب قوانین مورد نیاز و مشخص کردن مسیر حرکت قوه مجریه است».

 

ولی همچنان برخی نامزدها با بی توجهی به سخنان ولی فقیه جامعه اسلامی وعده و وعیدهای رنگارنگی می‌دهند که گاه آنچنان رنگ تبلیغاتی به خود می گیرند و به دور از واقعیت به نظر می رسند که هر شنونده ای را به تعجب وا می دارد.

 

نکته قابل توجهی دیگر در این دوره از انتخابات حضور نامزدهای متعدد در هر حوزه انتخابیه است که در این میان احزاب، گروه‌ها، جناح‌ها و مستقلین همه تلاش خود را برای جلب آرای مردم انجام می‌دهند تا بتوانند سهم بیشتری از کرسی‌های دو مجلس خبرگان و شورای اسلامی را به دست آورند و این کار انتخاب را شاید برای مردم دشوار کند.

 

هر چند به نظر می‌رسد بهتر است در این شرایط فعلی نظام اسلامی که دنیا چشم به انتخابات ایران دوخته، افرادی که دم از اسلام و دین و احساس مسئولیت می‌زنند با تفکر بیشتر و رهایی نفس خود از هندوانه زیر بغل گذاشتن برخی افراد که معلوم نیست نیت واقعی آنان چیست، با انصراف خود به نفع ائتلاف‌ها و مجموعه‌هایی که از سر صفا و صداقت و علاقه مندی به انقلاب لیست داده اند، این سخن مقام معظم رهبری که «هر کسی که انتخاب خواهد شد اگر چنانچه آراء بیشتری از مردم را داشته باشد، در صورتی که دارای رأی سدید و خوبی باشد، بهتر می تواند از آن رأی دفاع کند؛ می تواند در مقابل معارضین کشور بایستد.» را روی زمین نگذارند.

 

هر چند حضرت آیت الله خامنه ای در سخنان خود خطاب به  مردمی که میخواهند رأی بدهند، فرمودند: «البته شناخت کاملِ یکایک نامزدها، واقعاً دشوار است اما می توان با دقت در سوابق و مواضعِ کسانی که فهرستها و لیستهای انتخاباتی را ارائه می کنند، درباره لیستها تصمیم گرفت».

 

البته اولین بــار دو ســال پیش رهبر انقلاب هنگام رأی دادن در چهارمیــن دوره انتخابــات شــورا‌ها راه درســت برای اســتفاده از تمام حق رأی را، «اعتماد به فهرست» اعلام کردند و فرمودند «من به ۳۱ نفر برای شــورای شهر رأی دادم. البتــه بعضی از این حضــرات را از نزدیک می‌شــناختم، بعضی را هم نمی‌شــناختم، لکن اعتماد کردم به همین فهرست‌هایی که پیشنهاد می‌کنند و می‌دهنــد.».

 

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: «به نظر بنده اینجور می‌رسد که چون یکایک افراد را ممکن است نشناسیم -خود بنده هم وقتی این فهرست‌ها را می‌آورند که بیایم رأی بدهم، بعضی از آدم‌های این فهرست‌ها را نمی‌شناسم اما اعتماد می‌کنم به آن کسانی که {این‌ها را} معرفی‌کرده‌اند و نگاه می‌کنم ببینم آن کسانی که این فهرست را معرفی کرده‌اند چه کسانی هستند؛ اگر دیدم این‌ها آدم‌های متدین، مؤمن و انقلابی هستند، به حرفشان اعتماد می‌کنم و به {فهرست} آن‌ها رأی می‌دهم؛ اگر دیدم نه، کسانی که این فهرست را داده‌اند کسانی هستند که به مسائل انقلاب، به مسائل دین، به مسائل اســتقلال کشور خیلی اهمیت نمی‌دهند، دلشان دنبال حرف آمریکا و غیر آمریکا است، به حرفشان اعتماد نمی‌کنم... حتی با وجود آنکه ممکن است سعی ما به نتیجه نرسد و غلط انتخاب کنیم، عیبی ندارد؛ خدای متعال از ما قبول خواهد کرد، چون کار خودمان را کرده‌ایم، تلاش خودمان را کرده‌ایم».

 

 

 

 

کد خبر 525036

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha