به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، در جریان دویست و چهلمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران بررسی لایحه بودجه شهرداری تهران در سال 95 ادامه یافت.
در این جلسه، علیرضا دبیر، عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تبصره بیست و دوم بودجه خاطرنشان کرد: در این تبصره به شهرداری تهران اجازه داده می شود برای اجرای طرح های عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، خدماتی، ترافیکی و شهرسازی در مناطق 22گانه مطالبات دستگاه های دولتی و عمومی غیردولتی را تا سقف 15 هزار میلیارد بعد از توافق مطابق با قانون تهاتر کنند.
وی با بیان اینکه سالهاست تبصره 22 در تبصره های بودجه قرار دارد و در دستگاه های دولتی هم نوع دیگری از آن وجود دارد و این تبصره تنها برای تهاتر با دولت و دستگاه های نظامی است، اذعان داشت: برای تملک پادگان جی نیز از این تبصره استفاده شد.
دبیر با اشاره به اینکه عملکرد شهرداری تهران در این حوزه در سال جاری 500 میلیارد تومان بوده است، اذعان داشت: این اعتبار برای سال 95 حدود 1500 میلیارد تومان پیش بینی شده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در بخشی از این تبصره برای تملک املاکی که در مسیر بزرگراه های جدید قرار دارد بر اساس ارزشگذاری کارشناسی، دستگاه مربوطه می تواند ملکی را معرفی کند و برای بارگذاری تا سقف ارزش ملک در همان پلاک معرفی شده اجازه بارگذاری به مالک بدهد که عملکرد این تبصره در سال جاری 75 میلیارد تومان بوده است.
دبیر با اشاره به پیشنهاد کمیسیون عمران برای بند ج تبصره 22 خاطرنشان کرد: شهرداری تهران با استفاده از این بند می تواند برای اصلاح هندسی معابر و میادین در راستای روان سازی تردد خودروها املاک محدودی را در طرح به تملک خود درآورد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه عملکرد این تبصره 110 میلیارد تومان بوده است، اظهار داشت: همه این موارد فرصتی است که برای مدیریت شهر تهران می تواند در اولویت قرار بگیرد.
در ادامه، اعضای شورای اسلامی شهر تهران دیدگاه ها و نظرات موافق و مخالف خود را درباره تبصره 22 اعلام کردند.
رحمت الله حافظی، رییس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر تهران اظهار داشت: سقف تبصره های بودجه در سال گذشته 11 هزار میلیارد تومان بوده و امسال در تبصره های بودجه شهرداری تهران 6 هزار میلیارد تومان را پیشنهاد کرده است.
حافظی با بیان اینکه امسال در تبصره های بودجه اجازه استفاده از 2 میلیون یورو فاینهانس را نیز به شهرداری تهران داده ایم، تصریح کرد: کمیسیون برنامه و بودجه پیشنهاد سه هزار و 210 میلیارد تومان را در کل تبصره های بودجه ارایه داده است که در عملکرد بسیار پایین تر خواهد بود.
وی با بیان اینکه در طول یک سال نمی توانیم بودجه ای که 10 سال تبصره های باز داشته است را قفل کنیم، اظهار داشت: باید به مرور و تا سال 96 تبصره های بودجه شهرداری تهران را محدود کنیم.
در ادامه، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: من مخالف تبصره های بودجه هستم اما تبصره 22 فرصتی برای شهر تهران است که باید در اولویت اجرا قرار بگیرد.
در ادامه، احمد دنیامالی، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز به ضرورت استفاده از مازاد بر درآمد و منابع بانکی اشاره کرد و افزود: باید میزان تعهدات و بازپرداخت دیون به بانک ها را برآورد کنیم.
وی با بیان اینکه می توانیم تبصره های بودجه را به کدهایی که در آیتم های بودجه قرار دارد ارجاع بدهیم، اذعان داشت: قرار دادن سقف برای تهاتر با دستگاه های دولتی صحیح است اما اجازه عملکرد بالاتر از 1500 میلیارد تومان را باید در این تبصره قرار بدهیم.
حکیمی پور با اشاره به منطق و کلیت بودجه اظهار داشت: بالا بردن سطح بودجه در تبصره ها باید بهم ریختن بودجه می شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تبصره 22 را با قانون بودجه نویسی مغایر دانست و افزود: باید محل درآمد این تبصره مشخص شود.
در ادامه، پیرهادی، عضو هیئت رییسه شورا با اشاره به اینکه پروژه های اصلی در سقف بودجه باید کاملا اجرا شود، تصریح کرد: در تبصره های بودجه اجازه می دهیم شهرداری با نهادهای نظامی توافق کند اما با توجه به اینکه شهرداری نمی تواند به طور مستقیم تمام کننده موضوع باشد باید امکانی را فراهم کنیم تا در تبصره های بودجه به نفع شهر تهران استفاده کند.
پیرهادی ادامه داد: اگر پروژه ای می تواند در بودجه ریزی اصلی باشد وجود آن در تبصره های بودجه ایراد است اما در مواردی که به توافق طرف مقابل نیاز دارد و بخشی از آن در اختیار شهرداری نیست نمی توانند در پروژه ها پیش بینی شود.
در ادامه، دبیر، با بیان اینکه در سال جاری بیش از 11 میلیارد تومان به شهرداری تهران فرصت داده شده است، اظهار داشت: در تبصره های بودجه اختیاراتی به دولت می دهند و ما این تبصره ها را برای اشخاص قرار نداده ایم. در واقع این تبصره فرصتی برای کار در دستگاه های دولتی و نظامی است.
نظر شما