به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، رحیم قربانی مدیر دارالقرآن بسیج، عصر سه شنبه 4 اسفند در نشست خبری بررسی ظرفیت بسیج در ارتقای فرهنگی قرآن و تعامل با موسسات که در اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت برگزار شد، گفت: پایگاههای بسیج در کنار موسسات قرآنی فعالیتهای قرآنی را کامل میکنند.
وی در ادامه با اشاره به فرمایشی از امام راحل مبنی بر اینکه بسیج شجره طیبه است که شکوفههای آن بوی زندگی میدهد، اظهار داشت: در آیه 24 سوره ابراهیم ویژگیهای شجره طیبه آمده است که بسیجیان باید از این خصوصیات بهره گرفته و به آن استناد کنند چرا که آنها از شجره طیبه هستند.
قربانی با اشاره به سه ویژگی شجره طیبه بسیج از منظر امام راحل، عنوان کرد: از منظر امام راحل بسیجی در عین حال که شادابی و نشاط خود را حفظ کرده است باید اقتدار و استحکام به همراه توسل به قرآن و اهلبیت(ع) داشته باشد.
شبکه مردمی بسیج و نقش مهم آن در فعالیتهای قرآنی
مدیر دارالقرآن بسیج کشور در خصوص آخرین آمار بسیجیان کشور، اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی سردار نقدی 20 میلیون و 800 هزار بسیجی در کشور وجود دارد بنابراین بسیج به عنوان بزرگترین شبکه مردمی و با حمایت آنها میتواند نقش مهمی در فعالیتهای قرآنی کشور داشته باشد.
وی افزود: در حال حاضر ما حدود 40 هزار پایگاه بسیج داریم که تعداد آنها از مجموعه موسسات قرآنی بیشتر است و میتوانند در کنار سایر فعالیتهای بسیج به فعالیتهای قرآنی نیز بپردازند، ما در 500 نقطه کشور نواحی بسیج با 3000 هزار حلقه صالحین و شبکه گستردهای از امور تربیتی داریم.
مدیر دارالقرآن بسیج کشور با اشاره به کارآمدی بسیج در فعالیتهایی نظیر اردوهای جهادی و اقتصاد مقاومتی، بیان داشت: شاخصه بسیج عجین شدن با قرآن است بنابراین در طول 24 سال گذشته فعالیتهای قرآنی تخصصی انجام داده است که با وجود فراز و نشیبها، نقش موثری در ارتقا و پیشرفت امور قرآنی داشته است.
عدم موفقیت دولت در رفع خلاءهای امور قرآنی و توانمندی بسیج در این زمینه
قربانی در خصوص خلاءهای موجود در امور قرآنی و مسئولیت بسیج در رفع آنها، بیان داشت: از وظاطف بسیج است که مطالبات رهبر معظم انقلاب را در عرصه امور قرآنی پیگیری کند با وجود فعالیتهای مختلف دولتی هنوز نتیجه مطلوب حاصل نشده است خلاءهای فراوانی وجود دارد که بسیج در این زمینه میتواند کارآمدی خود را در امور قرآنی نشان دهد.
وی ضمن تاکید به توسعه جریانسازی و مطالبهگری بسیج در امور قرآنی، عنوان کرد: با وجود ظرفیت 20 میلیونی بسیج عضویت آن در منشور توسعه فرهنگ قرآنی نادیده گرفته شده است که این مساله از مهمترین نواقص مشهور شورای توسعه فرهنگ قرآنی است، ما ضمن اعتراض به شورای توسعه اعلام کردیم که شورا به بسیج نیاز دارد اما بسیج به شورا نیاز ندارد، و تا زمانیکه بسیج عضو منشور توسعه فرهنگ قرآنی نشود این شورا به اهداف خود نخواهد رسید.
قربانی افزود: در گذشته بسیج در شرح وظایف کمیسیون پژوهش و آموزشی عالی عضو بود اما در دولت یازدهم با وجود اعتراضهای صورت گرفته این ظرفیت عظیم نادیده گرفته شد و ما انتظار داریم ظرفیت عظیم بسیج در شورای توسعه نادیده گرفته نشود.
بسیج و توانمندی آن برای عملی کردن وظایف سه کمیسیون
مدیر دارالقرآن بسیج کشور با اشاره به عدم شایستگی مصوبات اخیر بودجههای قرآنی، بیان داشت: بسیج از شورا هیچ بودجهای دریافت نکرده و به آن وابستگی ندارد، ما بارها به دبیر شورا عرض کردیم که بسیج میتواند با نصف بودجه شورا، وظایف سه کمیسیون را انجام دهد اما متاسفانه از این ظرفیت بسیج به درستی استفاده نمیشود.
قربانی ضمن بیان اینکه ما در فعالیتهای بسیج روند جدیدی را ایجاد کردهایم، گفت: بسیج در تلاش است که از سال آینده نسبت به فعالیتهای قرآنی حمایت همه جانبه داشته باشد، افزون بر فعالیتهای پیشین که به اسم موسسه دارالقرآن بسیج انجام میشد اکنون با یک تشکیلات خاص به نام موسسه قرآنی بسیج که ذیل بنیاد تعاون و رزمندگان اسلام فعالیت میکند که میخواهیم فعالیتها در سطح عمومی کشور انجام شود.
از ابتدای سال آینده طرح حمایت از فعالان قرآنی آغاز و اجرایی میشود
وی افزود: از عید فطر سال جاری مقدمات این طرح انجام شده است و به لطف خدا از ابتدای سال آینده طرح حمایت از فعالان قرآنی آغاز و اجرایی میشود.
مدیر دارالقرآن بسیج کشور، ضمن اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص استراتژی و راهبردی بودن فعالیتهای قرآنی، اظهار داشت: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب اگر در سیاستگذاریی، برنامهریزی و اهداف خود به قرآن توجه داشته باشیم بسیاری از مشکلات سیاسی، نظامی و اقتصادی کشور حل خواهد شد که متاسفانه بسیاری از مسئولان ما به امر راهبردی بودن قرآن توجه ندارند که بخواهند برای آن بیشترین بودجه را در نظر بگیرند.
هیاهوی اعطای بودجه 200 میلیاردی قرآنی و عملی نکردن آن
قربانی در ادامه با اشاره به اینکه باید زیرساخت و بنیادهای فکری جامعه در مدیریت، سیاست، اقتصاد و آموزش بر اساس مبانی قرآنی باشد، گفت: جای تاسف است که با هیاهوی زیاد گفته میشود 200 میلیارد بودجه به مسائل قرآنی داده میشود اما عملا دیده میشود که چیزی به موسسات قرآنی تعلق نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه امور قرآنی در جامعه ما مظلوم مانده است، افزود: مبنای انقلاب و فرهنگ ما قرآن است اگر امروز برای امور قرآنی کاری انجام ندهیم و جلوی برخی تصمیمات نادرست در عرصههای فرهنگی را نگیریم در آینده نمیتوانیم جلوی آسیبها و معزلات ناشی از این عدم توجه را بگیریم.
امور قرآنی در برنامه ششم توسعه هیچ جایگاهی ندارد
مدیر دارالقرآن بسیج کشور، با بیان اینکه شورای توسعه توانایی پیگیری بودجه و برنامهریزی برای برنامه ششم توسعه قرآنی را ندارد، گفت: متاسفانه در برنامه ششم توسعه امور قرآنی هیچ جایگاهی ندارد، اما اتحادیه و بسیج باید همواره مطالبهگری خود را داشته باشد.
قربانی در ادامه با اشاره به اینکه هر کس با قرآن ارتباط دارد بسیجی محسوب میشود و فعالیتهای قرآنی نخستین شاخه بسیج است، گفت: بسیج حاضر است به موسسات با ظرفیت لازم پایگاه اختصاص دهد چرا که موسسات قرآنی و پایگاههای بسیجی همگی یک هدف مشترک دارند و باید از ظرفیتهای یکدیگر استفاده کنند.
بسیج و تحقق اهداف قرآنی رهبر معظم انقلاب
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مهمترین هدف بسیج در فعالیتهای قرآنی تحقق منویات رهبر معظم انقلاب است، ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب در جلسهای به عمومی کردن انس قرآن در راستای استحکام درونی نظام اشاره فرمودند، چرا که اینگونه پایههای نظام استحکام یافته و توطئههای دشمنان خنثی میشود.
مدیر دارالقرآن بسیج کشور با اشاره به اینکه باید در جامعه ارتقا سواد قرآنی داشته باشیم، عنوان کرد: زمانی انقلاب در راستای مفاهیم قرآنی شکل گرفته است که ما بیسواد قرآنی در کشور نداشته باشیم امروز بیشترین مشکل ما در عرصه قرآنی این است که بیش از 50 درصد جمعیت کشور در روخوانی و روانخوانی مشکل داشته و به همین دلیل کمتر با قرآن مانوس هستند، بنابراین در تلاش هستیم سال آینده این امر را پیگیری کنیم.
قربانی با اشاره به فعالیتهای هنری و قرآنی در سال آینده، بیان داشت: در راستای تبلیغ و ترویج، یادواره سورههای سرخ و شناسایی شهدای قرآنی استانهای مختلف کشور را در دستور کار قرار دادهایم.
بسیج و صندوق حمایت از فعالیتهای قرآنی
وی در خصوص صندوق حمایت از فعالیتهای قرآنی، گفت: اگر وزارت ارشاد در این زمینه نمیتواند کاری انجام دهد بسیج توانایی حمایت و ارائه خدمات به جامعه قرآنی را دارد، امروز پس از سه سال فعالیت قرآنی دولت هیچ خروجی شاخصی نداشته و معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد نیز برنامه مشخصی را انجام نداده است.
مدیر دارالقرآن بسیج کشور افزود: بسیج آماده همکاری با نهادهای قرآنی است تا از ظرفیت خود برای توسعه فعالیتهای قرآنی استفاده کرده و مطالبات رهبر معظم انقلاب را محقق کند، ضمن اینکه حافظان و قاریان مورد تایید سازمان قرآن و عترت، میتوانند از مزایای بسیج فعال استفاده کنند.
نظر شما