رئيس رسانه ملي از عوامل سريال «كيميا» تقدیر کرد

خبرگزاری شبستان: رئيس رسانه ملي در نشست قدرداني از دست‌اندركاران سريال "كيميا" بر لزوم توجه به فيلمنامه برنامه‌هاي نمايشي و سريال‌ها تأكيد كرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي رسانه ملي، دكتر سرافراز در اين مراسم كه عصر سه‌شنبه  4 اسفند در مركز همايش‌هاي رسانه ملي برگزار شده بود گفت: فيلمنامه قوي بايد از دو ويژگي مانند دوبال براي پرواز برخوردار باشد، يكي داستان قوي و جذاب و ديگري مضمون وجهت‌گيري درست داستان ؛ كه نبودن هر كدام موجب عدم توفيق كار نمايشي مي‌شود.

وي با بيان اينكه اگردر فيلمنامه‌ها صرفا به يكي از اين دو ويژگي پرداخته شود اثر گذاري مطلوبي نخواهد داشت گفت: اگر  فيلمنامه، داستان قوي داشته باشد اما مخاطب را دچار يأس و نا اميدي كند،  از ديدگاه رسانه ملي فيلمنامه ‌اي مردود است و در مقابل  اگر فيلمنامه‌اي ضمن برخورداري از داستان قوي، تحول و اميد را به مخاطب القا كند فيلمنامه‌اي خوب و متناسب با اهداف رسانه ملي تلقي خواهد شد.

وي با تأكيد بر دغدغه مسئولان رسانه ملي در زمينه جذابيت داستان‌ كارهاي نمايشي گفت: در زمينه كارهاي نمايشي، محتوا و موضوعاتي كه در فيلمنامه نظير موضوعات اجتماعي، خانوادگي، اخلاقي و ديني مطرح مي‌شود، اولويتي است كه ضمن جذابيت كار بايد به آن توجه كرد و سريال خوب مي‌تواند مفاهيم درست اخلاقي، سبك زندگي ، حجاب و نظير آن را با شخصيت‌پردازي درست نمايش دهد.

دكتر سرافراز با تاكيد بر اينكه  گروهي از نويسندگان بايد در نويسندگي مجموعه‌هاي بلند مشاركت داشته باشند گفت: در كارهاي بلند، نويسنده اصلي  ذهنيت و خلاقيتي دارد كه داستان را پايه ريزي مي‌كند وگروهي از نويسندگان مي‌توانند كمك كنند كارقوام و تداوم  يابد. وي  يكي از ضعف‌هاي اصلي كارهاي نمايشي را ضعف فيلمنامه دانست .

رئيس صداوسيما، نقطه اوج سريال "كيميا" را فصل دفاع مقدس آن برشمرد كه حال و هواي روزهاي دفاع مقدس و اشغال  خرمشهر را به تصوير كشيد و براي نسلي كه آن روزها را تجربه كرده بودند به عنوان يادآوري خاطرات آن روزها بود و به نسل امروز نيز گوشه‌اي از تلاش مردم براي دفاع از اين شهر را  نشان داد.

وي با ياد خاطره اي از روزهاي شكست حصر آبادان گفت: درآن روزها بارها كنار رودخانه خرمشهر مي رفتيم و آرزو مي‌كرديم خرمشهر آزاد شود، وي افزود: روزي كه حصر آبادان شكسته شد من با ماشين استيشن به ميان دشتي رفتم و گروهي از عراقي‌ها كه از ترس خود را تسليم مي‌كردند، سوار خودرو شده و به اسارت نيروهاي ما درآمدند.

دكتر سرافراز با اشاره به رضايت مخاطبان و جذابيت آن گفت: اين سريال نشان داد ما مي‌توانيم در بستر يك داستان خوب، گفتمان انقلاب و دفاع مقدس را به روشي غيرمستقيم تبيين كنيم و بدون شعار زدگي  ارزش‌هاي انقلاب را ترويج كنيم.

وي با يادآوري اولين نشست خود با دست‌اندركاران اين سريال گفت: همانطور كه در آن جلسه پيش بيني كرديم اين سريال با رويكرد ي بر محور يك زن در سه نقش دختر، همسر و مادر، مخاطبان بسياري را جذب كرد طوري كه ساعت پخش آن در شبكه دو براي ديگر سريال‌ها تثبيت شد.

رئيس رسانه ملي با قدرداني از تلاش تمام دست‌اندركاران و عوامل اين سريال گفت: بازتاب‌هاي خوب اين سريال نشان داد كه عوامل آن با عشق كار كردند و اين عشق موجب توفيق كارها شد.

دكتر سرافراز در پايان سخنان خود با قدرداني از خانواده شهيد باقري، از شهداي مدافع حرم،كه در مراسم حضور داشتند، يادآور شد "امنيت كشور نتيجه جانفشاني هاي شهداي عزيز است و خانواده شهدا چشم و چراغ ملت ايران هستند.

علي اصغرپورمحمدي معاون سيما نيز در اين نشست با قدرداني از عوامل اين سريال حضور آنان در اين نشست را  نشانه اهميتي دانست كه دست‌اندركاران آن براي سريال قائل بودند. وي از حمايت‌هاي معنوي و مادي رياست سازمان از اين سريال قدرداني كرد و گفت: اين سريال در اوج مشكلات مالي سازمان با حمايت‌هاي دكتر سرافراز توانست در جلب نظر مخاطبان موثر باشد. وي همچنين از مجموعه مديران و مسئولاني كه از اين سريال حمايت كردند و همچنين معاون پيشين سازمان تشكر كرد. معاون سيما  پرداختن به موضوعاتي نظير انقلاب اسلامي و دفاع مقدس و ارزش‌هايي نظير حجاب و خانواده را از نقاط قوت سريال كيميا برشمرد و گفت: حفظ چارچوب درام در كارهاي نمايشي  و ضعف نويسندگان در اين زمينه  موضوعي است كه همه  كارشناسان برآن اتفاق نظر دارند و رسانه ملي نيز تلاش مي‌كند ضعف‌هاي خود را در اين زمينه اصلاح كند.

وي با طرح برخي انتقادهايي كه به اين سريال وارد شده گفت: عدم پرداختن به نقش روحانيت در دفاع مقدس و انقلاب اسلامي و تكاوران نيروي دريايي در دفاع از خرمشهر در تهاجم دشمن و گريم نا متناسب قهرمان سريال از نقدهايي بود در رسانه ها براي اين سريال مطرح شد.

دكتر نعمتي مدير كل روابط عمومي رسانه ملي در اين نشست اجراي برنامه را بر عهده گرفته بود گفت: اين سريال به عنوان طولاني‌ترين سريال، اولين تجربه سازمان در توليد سريال‌هاي بلند قسمت است كه داراي نقاط قوت بسياري است.

مدير كل روابط عمومي از بازي خوب هنرمنداني نظير رضاكيانيان، محمدرضاشريفي‌نياف عاطفه رضوي، مهراوه شريفي نيا، آزيتا حاجيان، حسن پورشيرازي، مهدي پاكدل و  پوريا پورسرخ، گلوريا هاردي  به عنوان نقاط قوت سريال ياد كرد و گفت: سريال كيميا خانواده‌اي سالم را به تصوير كشيد، ارزش‌هاي اصيل انقلاب را يادآوري كرد و لذت مرور خاطرات تاريخي مردم را در دوران انقلاب و دفاع مقدس  فراهم كرد.

وي افزود: قصه پرفراز و نشيب و پرتعليق سريال كه قلابش در ذهن مخاطب گير مي‌كند و او را تا انتهاي قصه پيش مي‌برد از مهمترين ويژگي‌هاي اين سريال است. نعمتي بسترسازي سريال براي گفت‌وگوي بين نسلي را از ديگر نقاط قوت سريال برشمرد و گفت: اين سريال توانسته در بستر ساختاري  دراماتيك، با رعايت چارچوب هاي نمايش ارزش‌هاي انقلابي را صورت بندي و منتقل كند وي عدالت، همدلي، روحيه جمعي، ايثار و شهادت، ايمان و آزادي را از ارزش‌هايي برشمرد در اين سريال به آن پرداخته شد. نعمتي گفت: سريال كيميا با نقدهاي مختلفي در فضاي رسانه‌اي همراه بود كه هم جنبه مثبت و هم منفي داشتند. وي وجود اين نقد ها را نشانه ديده‌شدن و استقبال مخاطبان سريال دانست  كه خود توفيق بزرگي است.

محمدرضا شفيعي تهيه كننده سريال نيز با ارائه توضيحاتي در زمينه  نقد هاي مطرح شده گفت كه در بخشي از ديالوگ‌هاي بازيگران فصل خرمشهر در سريال هم به موضوع تكاوران نيروي دريايي ارتش و نقش آنها پرداخته شد و گريم تمام بازيگران فقط مطابق نظر گريمور سريال بود و تابع هيچكدام از بازيگران نبود.

جواد افشار نيز ضمن قدرداني از عواملي كه او را در كارگرداني سريال ياري كرده بودند از حمايت‌هاي رئيس و مسئولان رسانه ملي از اين سريال تشكر كرد.

مسعود بهبهاني نيا نويسنده سريال نيز گفت: حدود پنج ماه در خانه‌هاي مردم  بودن توفيق بزرگي بود كه با كمك اين سريال حاصل شد.

آزيتا حاجيان بازيگر نقش مهري در اين نشست از  نگاه باز مسئولان رسانه ملي به اين سريال و سعه صدر آن‌ها براي پخش تمام سكانس‌هاي آن قدر داني كرد و گفت: چنين رويكردي توانست اين سريال را نزد مخاطبان باورپذيرتر كند. وي ابراز اميدواري كرد چنين رويكردي استمرار يابد و نويدبخش توليد مجموعه‌هايي باشد كه مخاطب بتواند با آن همذات پنداري كند و خود رادرميان داستان ببيند.

مهراوه شريفي نيا بازيگر نقش كيميا نيز با تأئيد نظرهاي مادرش از سعه صدر مسئولان در پخش تصاويري كه دو سال از عمر او را به خود اختصاص داده بود تشكر كرد.

رضا كيانيان كه در اين سريال در نقش مشفق بازي كرده بود نيز در اين نشست با اشاره به چارچوب دراماتيك اين سريال كه بر پايه موضوع عشق شكل گرفته بود، گفت : اميدوارم  سيما با رعايت قواعد درام به جلال و شكوه گذشته بازگردد.

وي با قدرداني از همراهي مردم خونگرم و ميهمان نواز آبادان و خرمشهر به ويژه اهالي " كوي بهروز"يادآور شد "اين همراهي نقش بسيار مهمي در به تصوير كشيدن صحنه هاي مربوط به دفاع مقدس داشت كه جا دارد از آن ها ياد و قدرداني شود."

گلوريا هاردي بازيگر نقش آزاده نيز با همان لهجه نقش خو د در سريال گفت: در اين نشست خود را درميان خانواده‌ام حس كردم. وي با بيان اينكه زماني كه در اين سريال وارد داستان شدم سريال در دو فصل قبل مخاطبش را جذب كرده بود، گفت: بازي در سريال كيميا اتفاق مهمي بود كه در زندگي هنري‌ام رخ داد. وي سپس با بيان اينكه پس از بازي در اين سريال ديگر لازم نيست در صف خريد باايستد خنده را بر لب مهمانان نشست، نشاند.

مهدي سلطاني نيز وظيفه اصلي رسانه را سرگرم كردن مخاطبان دانست كه بايد در توليد سريال‌هاي بلند مدت مورد توجه قرار گيرد.

در اين نشست از خانواده شهيد باقري از شهداي حرم كه در نشست حضور داشتند به پاس فداكاري و ازجان‌گذشتگي‌هايي كه شهداي حرم در دفاع از حريم ولايت داشته  و به درجه رفيع شهادت نائل شده اند، قدرداني شد.

  يادآور مي شود دختر كوچك شهيد باقري كه در اين مراسم حضور داشت و به علت علاقه به سريال كيميا، بخش هايي از ديالوگ هاي آن را نيز حفظ بود، جايزه اي را از گلوريا هاردي كه در سريال كيميا پدر و مادرش به شهادت رسيده بودند دريافت كرد .

در پايان برنامه از دست اندركاران سريال جواد افشار كارگردان، محمدرضا شفيعي تهيه كننده، مسعود بهبهاني نيا نويسنده، زهرا پارسا فر نويسنده مهراوه شريفي نيا ( در نقش كيميا )،آزيتا حاجيان ( مادر كيميا)  ، حسن پورشيرازي (نقش فرخ) ، پوريا پور سرخ ( در نقش آرش ) ، مهدي پاكدل(نقش پيمان) ،رضا كيانيان (نقش مشفق ) ، نيكي كريمي ( نقش محبوبه ) ، مهدي سلطاني ( نقش شهرام )، محمد رضا شريفي نيا،  سودابه بيضايي ، مير طاهر مظلومي ، امير حسين آرمان،  محمد علي شادمان، گلاره عباسي، رضا توكلي ،سوگل طهماسبي ، گلوريا هاردي، فخرالدين صديق شريف، زهرا سعيدي، سيدمهرداد ضيايي، حسن هندي، فريد سجادي حسيني سرپرست گروه كارگرداني، علي رضا رنجبران مدير تصويربرداري، فرشيد رئوفي مدير توليد، خشايار موحديان تدوين گر سودابه سعيدنيا تدوين گر، فرشيد احمدي مدير صدابرداريف محمدرضا شجاعي، مشاورهنري، علي رضا قرباني خواننده آرمان موسي پور آهنگساز، داود باقري دستيار كارگردان، سجاد طباطبايي دستيار تهيه كننده و راضيه جباري روابط عمومي با اهداي لوح قدرداني شد.

دكتر سرافراز همچنين درپايان اين نشست از دكتر پور محمدي معاون سيما و صديقي رئيس مركز گسترش فيلمنامه نويسي نيز قدرداني كرد.

 در اين نشست گرجي، رئيس حوزه رياست،  جعفري جلوه مدير شبكه دو سيما، طائب مدير دفتر رئيس صداوسيما و برخي ديگر از مديران شبكه دو نيز حضور داشتند.

 سريال "كيميا "مجموعه‌اي 110 قسمتي بود كه از اغاز فصل پائيز تا 20 بهمن روي آنتن رفت.

کد خبر 525919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha