انتخابات حق الناس است/ انتخابات نماد مردم‌سالاری دینی مردم ایران

خبرگزاری شبستان: انتخابات به معنی فنون گزینش و شیوه‌های مختلف تعیین نمایندگان و ابزاری است که به وسیله آن می‌توان اراده شهروندان را در شکل‌گیری نهادهای سیاسی و تعیین متصدیان اعمال اقتدار سیاسی مداخله داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، انتخابات به معنی فنون گزینش و شیوه‌های مختلف تعیین نمایندگان و ابزاری است که به وسیله آن می‌توان اراده شهروندان را در شکل‌گیری نهادهای سیاسی و تعیین متصدیان اعمال اقتدار سیاسی مداخله داد.

 

 در جمهوری اسلامی ایران انتخاب در سطوح مختلف و در سه قوه‌(مجریه، مقننه) با رای مستقیم مردم و (قضاییه) توسط رهبر ایران که خود توسط مجلس خبرگان رهبری که مردم انتخاب می کنند، برگزار می‌شود.

 

دهم و یازدهم فروردین ۱۳۵۸ همه‌پرسی نظام جمهوری اسلامی با مشارکت و رای بی‌سابقه مردم تصویب و ۱۲ مرداد انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی برگزار شد و پس از نهایی شدن، ۱۲ آذرماه قانون اساسی را به همه‌پرسی گذاشتند و تصویب شد و در سال ۱۳۶۸ نیز همه‌پرسی‌ای برای اصلاح چند بند قانون اساسی برگزار شد که به تصویب رسید.

 

طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چهار دسته انتخابات در ایران برگزار می‌شود؛

  1. انتخاب نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری(تا رهبری نظام را مشخص کرده و رهبری نیز درچارچوب قانون اساسی سیاست های کلی نظام را با مشورت با مجمع تشخیص مصلحت معین واعلام نمایند)
  2. انتخاب نمایندگان در مجلس شورای اسلامی(تا قوانین کشور را در چارچوب قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام به تصویب برسانند)
  3. انتخابات ریاست جمهوری(انتخاب فردی به عنوان رئیس جمهور تا قوانین کشور را از طریق هیات دولت اجرا کند)
  4. انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا(در استان‌ها به منظور حل مشکلات منطقه ای و محلی خود)

 

ساختار حقوقی جمهوری اسلامی به ترتیبی تنظیم شد که همه مقام‌های حکومتی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با رای مردم انتخاب شوند و تنها تغییر قانون رای در این دوره در مورد شرط سن رای‌دهندگان بود که در ابتدا به ۱۵ سال رسید و دوباره آن را در سال ۱۳۸۵ از ۱۵ سال به ۱۸ سال تغییر دادند.

 

طی چند روز مهلت تبلیغات نامزدهای انتخاباتی در این روزها که همه به نوعی تحت تاثیر فضای انتخابات به سر میبردند، دانشگاه های استان گیلان نیز  در خط مقدم بصیرت افزایی با ویژه برنامه های در صدد آگاهی بخشی به قشر دانشجو برآمدند و طی یک حرکت هماهنگ با موافقت و نظارت مسئولین برگزاری انتخابات در استانداری طرحی را با عنوان «پاتوق مطالبه گری» مطرح کردند تا بر اساس آن در جلسات پرسش و پاسخ، کاندیدای اصلح را در روزهای نزدیک به انتخابات به دانشجویان و عموم مردم معرفی کنند.

 

این پاتوق مطالبه گری 2 الی 5 اسفند ماه جاری در حوزه انتخابیه شهرستان رشت در سه دانشگاه گیلان تحت عنوان«نطق پیش از دستور» و«بهارستان دانشگاه»، دانشگاه آزاد رشت و دانشگاه علوم پزشکی«اگر من نماینده بودم» و در دانشگاه پیام نور آستارا«نقش دانشجویان و دانشگاهیان در انقلاب اسلامی»، دانشگاه آزاد لاهیجان «انتخابات مجلس رویکرد آگاهانه»، دانشگاه تالش«صحن علنی»، دانشگاه آزاد انزلی «حضور در انتخابات آری یا خیر» و... برگزار شد.

نمایندگانی انتخاب شوند که اسلامشان اسلام آمریکایی نباشد

کامیار مهدی‌پور، مسئول سازمان بسیج دانشجویی گیلان در خصوص برگزاری این جلسات به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: دانشجویان باید نگاه جریان شناسی و تحلیل محور داشته باشند.

 

وی جنس کار دانشجویان را روشنگری و جریان شناسی عنوان کرد و افزود: دشمن همواره به فکر براندازی نظام از داخل است و ایجاد جنگ نرم با تغییر در باورها و سبک زندگی مردم و مسئولان و «نفوذ» راهبرد امروز اوست.

 

مهدی‌پور، با تاکید بر اینکه منتخبین مردم نباید کسانی باشند که نگاهشان به غرب و آنچه آنها مدنظر آنهاست، تصریح کرد: انتخابات فرصت مناسبی برای دشمن است تا به اهداف خود برسد چرا که او به دنبال تغییر در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی و تغییر در محاسبات کشور و مهار نظام اسلامی و جلوگیری از رشد ایران در جهان است.

 

وی در ادامه بهترین مرجع برای تشخیص نماینده و مجلس خوب در تراز جمهوری اسلامی را منظومه فکری امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری عنوان کرد و افزود: انتخابات یکی از موضوع های بسیار مهم در انقلاب اسلامی ایران است که نماد مردم‌سالاری دینی مردم ایران می باشد.

 

مهدی‌پور، با تاکید بر اینکه افق و نگاه بسیج دانشجویی ورای جناح‌های سیاسی است، خاطر نشان کرد: بسیج دانشجویی مسیر حضور و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را آماده کرد و با برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی و پاتوق مطالبه گری، تلاش برای بصیرت افزایی و روشنگری در این انتخابات را در دستور کار خود قرار داد.

 

وی گفت: با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی باید افق نگاهمان به سمت کسانی باشد که موازین اصول انقلاب اسلامی را رعایت کرده و همتراز با انقلاب اسلامی و انقلابی هستند.

 

مهدی‌پور، با بیان اینکه باید نمایندگانی انتخاب شوند که اسلامشان به تعبیر امام خمینی(ره)اسلام آمریکایی نباشد، گفت: نداشتن وابستگی به قدرت‌های شرق و غرب در انتخابات از مسائل مهمی است که مقام معظم رهبری بارها آن  شاخص‌ها را ارائه کرده اند.

 

 نامزدهای انتخاباتی باید متعهد حرفی که می زنند باشند

حسین بهمنش، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های گیلان نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نامزدهای انتخاباتی باید متعهد حرفی که می زنند باشند چرا که بسیاری از آنان در میان مردم شعارهایی را مطرح می‌کنند که صرفا یک شعار تبلیغاتی هستند ولی در دانشگاه‌ها از آنان بخاطر همین شعارها، مطالبه‌گری می‌شود.

 

جامعه نیازمند روشنگری و شفاف سازی است

قربانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان نیز اظهار کرد: ما همیشه از برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداها ضربه خورده‌ایم در حالی که جامعه نیازمند روشنگری و شفاف سازی است.

وی گفت: بسیاری از مردم از وظایف نمایندگان اطلاعی ندارند از این رو نمایندگان هم به وظیفه شان نسبت به قول‌هایی که داده اند، عمل نمی‌کنند.

 

بدنبال زنده کردن تحلیل سیاسی در دانشگاهیان هستیم

مرتضی مهریار، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های گیلان نیز مردم را همیشه حافظ آرمان‌های نظام و انقلاب دانست و گفت: نمایندگان مجلس هم در کشور و هم در موضع گیری‌های بین المللی دخیل هستند و از این رو باید مجلس قوی و کارآمدی داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه ما به دنبال زنده کردن تحلیل سیاسی در دانشگاهیان هستیم چرا که تحلیل سیاسی در دانشجویان کم است، اظهار کرد: باید جلوی «نفوذ» دشمن را از هر طریق گرفت.

 

ضرورت نهادینه کردن مطالبه گری از داوطلبان نمایندگی مجلس توسط دانشجویان

سیدمحمد هادی صفوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه‌های فومن و شفت نیز بیان کرد: مطالبه‌گری از داوطلبان نمایندگی مجلس باید در دانشگاه‌ها نهادینه شود.

وی افزود: وقتی فرهنگ گفتمان مطالبه‌گری باشد دیگر جایی برای موج احساسی باقی نمی‌گذارد و انتخاب درست انجام می‌شود.

 

پاتوق‌های مطالبه گری فرصتی برای شناخت بیشتر کاندیداهای اصلح است

شهاب جعفری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد انزلی نیز گفت: دانشجویان مسائل و وعده‌های داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی را بطور تخصصی پیگیری می‌کنند و در این زمینه می‌توانند مطالبه‌گری داشته باشند.

وی با بیان اینکه دانشجویان در انتخابات بیشتر مورد سوء استفاده افراد و اشخاص قرار می‌گیرند تا تاثیر گذار در انتخابات، افزود: برگزاری پاتوق‌های مطالبه گری این فرصت و آگاهی را به دانشجو برای شناخت بهتر و بیشتر کاندیداهای اصلح می دهد.

 

روشنگری قشر دانشجو در انتخابات برای ایجاد شور و نشاط سیاسی است

محمد عبیدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تالش اظهار کرد: تمام تلاش ما در جریان انتخابات با توجه به بصیرت افزایی و روشنگری قشر دانشجو، ایجاد شور و نشاط سیاسی است که باید با حضور حداکثری به خلق حماسه ای دیگر برای این انقلاب و نظام منجر شود.

وی تصریح کرد: اگر دانشجویان حق دخالت و تبیین امر مهم انتخابات و شناخت و شناساندن کاندیداها در فضای دانشگاه را نداشته باشند، باید فاتحه آن مجلس را خواند.

 

به گزارش شبستان، مقام معظم رهبری انتخابات را نعمتی بزرگ و از برکات نگاه روشن و عمیق امام بزرگوار می دانند و با تاکید بر اینکه نباید انتخابات را خراب کرد آنرا حق الناس می دانند.

 

مقام معظم رهبری با اشاره به شش شاخص کلی حق الناس بر روی این مسئله که حق الناس فقط تخلف در خواندن آرا نیست و مسائل دیگری هم وجود دارند که باید به آن توجه کرد به شش محور اصلی حق الناس اشاره دارند که عبارتند از؛

  1. حق‌الناس فقط تخلف در خواندن آرا نيست
  2. اگر کسی صلاحیت داشت او را رد نکنیم و به او میدان بدهیم
  3. اگر کسی صلاحیت قانونی نداشت با بی‌دقتی او را وارد عرصه نکنیم
  4. امانت آراي مردم در شمارش، ثبت و جمع‌بندي اعلام نتايج حفظ شود
  5. نتايج قانونی انتخابات پذيرفته‌شود
  6. رفیق‌بازی و جناح‌بازی در لیست‌های انتخاباتي دخالت نيابد

 

قرارمان همه با هم، فردا هفتم اسفند در پای صندوق های رای

 

کد خبر 526212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha