خبرگزاری شبستان: اگر به ریشه یابی دقیق وضعیت امروز کشورهای جهان اسلام به ویژه ایران در متهم شدن به نقض حقوق بشر از سوی غربی ها بپردازیم صرفاً نمی توانیم همه عوامل را در تفوق رسانه ای و بازی ماهرانه غربی ها با افکار عمومی قالب بندی کنیم بلکه نگاه منفعلانه، غافلانه و فاقد جسارت ورزی فعالان، مسئولان و اندیشمندان خودی است که بخش قابل توجهی از زمین بازی را در اختیار غرب قرار می دهد.
انفعال خودی نباید پشت برتری رسانه ای غرب پنهان شود
وقتی امروز وضعیت نابهنجار حقوق بشر و تبعیض های آشکار نژادی، آپارتاید پنهان و پیدا در جوامع غربی و عملکرد سراسر رسوای دولت های غربی را مدنظر قرار می دهیم و در آن سو می بینیم که آنچه این وسط در هیاهوی جنجال رسانه ها متهم می شود مبانی و آموزه های دینی مسلمانان بن مایه های فرهنگی کشورهای مستقل به ویژه جمهوری اسلامی است همه متفق القول بر یک خصیصه و ویژگی برجسته غرب انگشت می گذارند.
صاحبنظران بسیاری هستند که وقتی در متن این تناقض ها قرار می گیرند تلاش می کنند همه عناصر و مولفه های صورت مسئله را در یک عامل به نام امپراتوری رسانه ای غرب قالب بندی کنند.
البته در این موضوع که امروز خمیرمایه فکری – فرهنگی جهان در پروژه جهانی سازی – بخوانید غربی سازی – یک سره در اختیار امپراتوری های رسانه ای آمریکا و جریان صهیونیسم قرار گرفته تردیدی وجود ندارد، آنها به لطایف الحیل جهت بخشی به اذهان و سمت و سو دادن به مسیر تفکر در چهارراه های فرهنگی – اجتماعی را دنبال می کنند اما واقعیت آن است که معطوف کردن همه متغیرها به برتری رسانه ای غرب از یک ساده اندیشی یا غفلت بزرگ خبر می دهد.
ما داعیه دار حقوق زن هستیم، نه غرب
شاید مروری به یکی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده های سرداران شهید استان تهران (17/2/76) بتواند پرتوی به این بخش بیندازد. پیش از آن که به نقل عبارات رهبری بپردازیم تذکر این نکته مهم به نظر می رسد که یکی از نقاطی که امروز غرب به عنوان یک جبهه تهاجمی از آن علیه مسلمانان به ویژه نظام جمهوری اسلامی بهره برداری می کند، متن و حاشیه های مرتبط با حقوق زنان و وضعیت زنان در کشورهای اسلامی از جمله ایران است.
شگفت آور است آنها در حالی ادعا می کنند که حقوق زنان در ایران زیرپا گذاشته می شود و آزادی زنان از آنها سلب شده که خود از زن غربی یک عروسک مطیع ساخته اند که به عنوان کالای جنسی هر لحظه که اراده کردند باید در خدمت جریان مسلط رسانه ای و فرهنگی شان قرار گیرد.
اما مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده های سرداران تهیه استان تهران این گونه بیان می کنند بزرگترین پشتوانه نقض حقوق بشر در هر جای دنیا که مشاهده شود همین دولت های مستکبر امثال آمریکا هستند آن وقت اینها داعیه دار حقوق بشر می شوند و آنها را برای ملت ها و دولت هایی که می خواهند با آنها دربیفتند چماقی می کنند؛ اگر از این طرف کسانی بیایند طوری در باب حقوق بشر حرف بزنند برای اینکه او را راضی کنند این خیلی سیاست غلطی است این یعنی انفعال در مقابل دشمن.
درباره مسئله زن نیز همین طور است بعد از اقامه دولت حق به فضل الهی زنان کشور اسلامی ایران توانستند شخصیت حقیقی خودشان را تا حدود زیادی پیدا کنند در میدان های گوناگونی حضور یابند و عظمت روحیه زن مسلمان را نشان دهند که شما نمونه اش را در وضع این مادر شهید و مادران عزیز و دلاور سایر شهدا دیدید و می بینید.
من هر جا که با مادران شهدا مواجه شده ام آنها را حتی از پدران شهدا هم قوی تر دیده ام غالباً نمونه اش را در روحیه این مادران بزرگوار و شجاع می توانید ببینید. این عظمت زن مسلمان در میدان های سیاسی و فرهنگی است آن وقت اینها می آیند و درباره تضییع حقوق زن در جمهوری اسلامی قلمفرسایی وجوسازی می کنند.
اگر ما بیاییم برای اینکه آنها را راضی کنیم درباره زن طوری حرف بزنیم که با نظر اسلام که مایه عزت زن است مخالف باشد خطا است چرا باید کسانی در زمینه زن یا در زمینه حقوق بشر طوری حرف بزنند که گویی ما باید بکوشیم خودمان را با نقطه نظرهای غربی نزدیک و آشنا کنیم؟
آنها اشتباه می کنند آنها باید نقطه نظرهای خود را به ما نزدیک کنند آنها باید نسبت به مساله زن و حقوق بشر و آزادی و دموکراسی، نقطه نظرهای غلط و باطل خودشان را تصحیح کنند و با نظرات اسلامی مواجه نمایند نه اینکه عده ای از این طرف دچار انفعال شوند.
پیام دوم شهید که خودش نیز همینطور عمل کرده است استقلال اسلامی، ایستادگی اسلامی، هضم نشدن در مقابل دشمن، نترسیدن از دشمن، قدرت پوشالی دشمن را به حساب نیاوردن، عظمت اتکای به نفس و توکل به خدا را در همه امور زندگی فهمیدن و تشخیص دادن است.
ملت ایران در همه قضایا این را نشان داده است بعد از این هم باید نشان دهد ملت ایران نشان داده است که به هیچ وجه حاضر نیست در مقابل پررویی ها و افزون طلبی ها و طلب کاری های دشمن یک قدم عقب نشینی کند و مبانی اسلامی را به خاطر دیدگاههای دشمن و راضی کردن او رها سازد و کنار بگذارد این خوب رویه ای است.
آنها از منفذ مرعوب شدن می آیند
اما دقیق شدن محتوایی و زمانی در بیانات رهبری حاوی نکات برجسته ای است که از دو زاویه می توان به آن پرداخت.
اول از همه این که فراموش نکنیم این اظهارات رهبری درست در آستانه روی کار آمدن اصلاح طلبان و زمزمه های رابطه با غرب، عقب نشینی، کوتاه آمدن در برابر خواست غربی ها و پیوند دادن قطار انقلاب با لوکوموتیو فرهنگ غربی مطرح می شود.
جریان مسلط اصلاح طلبان در هشت سالی که قدرت را در دست داشت کوشید با کوتاه آمدن از موضع انقلابی نظام در عقب نشینی و عذرخواهی از تسخیر لانه جاسوسی و هیجانی و خام دانستن حرکتی که حضرت امام (ره) از آن به عنوان انقلاب دوم یاد کردند و تن دادن به خواسته های غرب درقبال حقوق بشر دیوارهای بی اعتمادی میان جمهوری اسلامی و غرب را بردارد غافل از آنکه غربی ها به چیزی جز خلع سلاح کامل فرهنگی، اعتقادی و دینی نمی اندیشند.
متاسفانه در همین سالها بود که مرعوب شدن شدید برخی از نظریه پردازان و مجریان دولتی در قبال خواست و دیکته های غرب فضا را به سمتی هدایت کرد که اقدامات نسنجیده ناشی از آن هزینه های زیاد فرهنگی و سیاسی بر کشور تحمیل کرد.
اما موضوع دومی که از لابلای اظهارات رهبری می توان استخراج کرد خروج از موضع ذلت و خواری و برخوردهای انفعالی در برابر ماشین شبهه تراشی و معتهم سازی غرب است، تجربه چندین دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نشان داده که ما هر چقدر هم که عکس العمل های سریع و به موقع داشته باشیم در تامین خوراک این ماشین غول آسا عاجز خواهیم ماند به عبارت دیگر تا زمانی که ما در موضوع پدافندی و پاسخ به شبهه و تدافعی نشسته ایم این غرب خواهد بود که زمین بازی حقوق بشر را تعیین می کند، آنها مدام ما را متهم به تضییع حقوق شهروندان خواهند کرد و ما هم حداکثر کاری خواهیم کرد فراهم کردن پاسخ برای این شبهات است، پاسخ هایی که در جریان مسلط رسانه ای غرب راه به جایی نخواهد برد.
ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما