رشد 75 برابری ایران در تولید علم/ انتشار، بهترین راه مقابله باسرقت علم

سلطانخواه با بیان اینکه ایران رشد 75 برابری را در زمینه سهم تولید علم جهانی تجربه کرده است، گفت: در حال حاضر ایران 18/1 درصد از تولید علم دنیا را به نام خود ثبت کرده که این امر در برخی علوم بیش از این رقم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نسرین سلطان‌خواه، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری امروز در نشست خبری با اشاره به برگزاری «اولین همایش ملی نشریات علمی کشور» گفت: نشریات علمی ایران در سه حوزه بهداشت و درمان، ارزشی و سایر علوم طبقه‌بندی می‌شود که هر یک از این نشریات به ترتیب تحت حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حوزه علمیه و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارند.
 

وی به اهداف برگزاری این همایش اشاره و تصریح کرد: به‌روزرسانی نشریات علمی داخلی و انتشار آنها در فضای مجازی، ارتقای فنی و علمی، ایجاد بسترهایی برای بین‌المللی شدن از جمله اهداف این همایش است که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری طی سه سال گذشته در دستور کار خود قرار داده است.
 

سلطانخواه با بیان اینکه طی سه سال گذشته نشریات علمی متعددی مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته اند، خاطرنشان کرد: در سال 87، 384 نشریه به مبلغ دو میلیارد و 700 میلیون تومان و در سال 89، 377 نشریه که از کمیسیون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز دریافت کرده بودند و همچنین 130 نشریه علمی که از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز دریافت کرده بودند به مبلغ 36 میلیارد ریال مورد حمایت قرار گرفتند.
 

وی به اهداف محوری «اولین همایش ملی نشریات علمی کشور» اشاره کرد و گفت: در تلاشیم تا با برگزاری این همایش دستاوردها و بازخوردهای این حمایت‌ها را در حوزه نشریات ارزیابی کرده و با حضور سردبیران و مسئولان نشریات علمی و نیز مسئولان سیاست‌گذاری نشریات در سه حوزه وزارت بهداشت، وزارت علوم و حوزه علمیه به ارتقای علمی و فنی این نشریات کمک کنیم.
 

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افزود: بر اساس چشم‌انداز توسعه علمی کشور شاخص‌هایی به صورت کمی و کیفی در حوزه نشریات پیش‌بینی شده است که باید با سیاست‌گذاری دقیق اقدام به تدوین علوم مختلف کرده و به شاخص‌های مطلوب دست یابیم.
 

وی با تأکید بر اینکه سرعت رشد علمی ایران طی سال‌های گذشته بسیار چشم‌گیر بوده است، خاطرنشان کرد: سهم ایران در تولید علم دنیا بیش از 18/1 درصد بوده که این امر در بعضی از علوم مانند فنی و مهندسی بیش از این رقم است، اما به صورت متوسط و بر اساس ملاک‌های بین المللی سهم ایران در تولید علم دنیا به این رقم رسیده و از 15 سال قبل تا کنون رشد 75 برابری را تجربه کرده است.
 

سلطان‌خواه با بیان این مطلب که یکی از مواردی که در نقشه جامع علمی کشور مورد توجه قرار گرفته است، مقالات منتشر شده در ISI است، تصریح کرد: در سال 89 بیش از 18 هزار مقاله در ISI به چاپ رسیده است که بر اساس آن رتبه ایران در تولید علم دنیا به جایگاه 21 رسید.
 

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به لزوم انتشار علوم در عرصه بین‌المللی اشاره کرد و گفت: هدف بعدی باید انتشار علوم تولید شده در ایران در مجامع بین‌المللی باشد تا بر اساس آن علوم منتشر شده در ایران به سرقت نرود.
 

وی افزود: برای رسیدن به این هدف نشریات علمی داخلی باید از لحاظ کمی و کیفی مورد حمایت‌های جدی قرار بگیرد تا بتواند در شبکه علمی بین‌المللی وارد شده و قابلیت ارجاع و نمایه شدن را داشته باشد.
 

سلطانخواه به شاخص‌های تعیین شده در نقشه جامع علمی کشور اشاره و یادآور شد: بر اساس این نقشه، ایران در افق 1404 باید به ازای هر یک میلیون نفر 800 مقاله در ISI به چاپ برساند که در حال حاضر و بر اساس آمار منتشر شده در سال 1389 به ازای هر 100 هزار نفر 24 مقاله بوده است که این رقم باید به 80 نفر افزایش پیدا کند.
 

وی خاطرنشان کرد: شمار نشریات با نمایه بین‌المللی معتبر تا سال 1404 باید به 160 نشریه با ضریب تأثیر بالاتر از سه برسد.

 

یادآور می شود: نشست خبری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور  دوشنبه (27 تیر) در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 52721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha