نرخ مشارکت اقتصادی ۱۷ درصدی بانوان استان/صندوق ضمانتی قرض الحسنه ویژه بانوان کارآفرین ایجاد شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی زنان ۱۷.۱درصد و نرخ بیکاری استان ۷.۴ درصد است، گفت: ایجاد صندوق ضمانتی قرض الحسنه ویژه بانوان کارآفرین، فارغ التحصیلان جویای کار حائز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مژگان شریفی امروز(9 اسفند) در کارگروه تخصصی زنان و خانواده خراسان جنوبی با اشاره مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان، اظهار کرد: بیش از 89  درصد مردم استان در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و 89.2 درصد مردم استان در انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی استان مشارکت داشته اند.

 

وی افزود: در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال 90 هیچ یک از داوطلبان ثبت نامی زن نبودند.

 

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی گفت: در انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال 92 از تعداد کل 4302 نفر منتخبین (اصلی و علی البدل) تعداد 142 نفر زنان تشکیل داده اند.

 

شریفی با اشاره به اینکه از تعداد 817 نفر دهیاران روستایی، تعداد 33 نفر (4 درصد) را زنان تشکیل می دهند، بیان داشت: همچنین از تعداد 147 نفر اعضای اصلی شوراهای اسلامی شهری استان، تعداد 9 نفر را زنان تشکیل می دهند.

 

وی ادامه داد: از تعداد 2647 نفر اعضای اصلی شوراهای اسلامی روستایی استان تعداد 59 نفر را زنان تشکیل می دهند.

 

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی یادآور شد: در سال 1385، 12.5 درصد از جمعیت استان را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دادند که در سال 1390 به 13.1 درصد ازایش پیدا کرد و این جمعیت نسبت به کشوری 1 درصد بیشتر است.

 

وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی در 9 ماهه نخست سال‌جاری در طلاق رتبه 27 کشوری و در ازدواج رتبه 3 کشوری را دارد، افزود: در حال حاضر 2 هزار و 73 سازمان غیردولتی در کشور وجود دارد که 104 سمن متعلق به این استان است.

 

 مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی، برخورداري از سرمايه هاي انساني و متخصص و ماهر به عنوان مكمل فعاليت‌هاي سرمايه اي و محرك قابليت‌ها، وجود مراکز علمی، حوزوی و دانشگاهی متعدد، با قدمت آموزشي طولاني به عنوان مراكز توليد علم و فناوري و تربيت نيروهاي انساني متعهد و متخصص در راستاي اقتصاد دانايي، محيط غني فرهنگي با قدمت زياد به عنوان زمينه مشاركت مردم در توسعه استان واهميت نهاد خانواده و جايگاه آن بر اساس باورهاي بومي و ديني استان را از  اصلي ترين قابليت هاي استان عنوان کرد.

 

شریفی ادامه داد: پيشينه منطقه در صنايع دستي بوي‍ژه صنعت فرش و ساير صنايع دستی و شرایط اقلیمی منحصر به فرد استان در کاشت و تولید محصولاتی از قبیل عناب، زرشک، زعفران، پنبه از دیگر قبلیت های استان خراسان جنوبی است.

 

وی به مسائل و مشكلات بانوان استان در حوزه آسيب هاي اجتماعي اشاره کرد و افزود: قرار گرفتن استان در مسير بين المللي مواد مخدر و قاچاق كالا، وجود مرز نسبتاً طولاني 462 كيلومتر مرز مشترك با كشور افغانستان و آمار رو به رشد اعتياد در بانوان و خانواده وهمجواري با كشور افغانستان و بروز پديده ناشي از حضور مهاجرين افغاني در استان و متعاقبآن افزايش تعداد ازدواج زنان با اتباع خارجي، رشد هشدار دهنده طلاق و بالا بودن نسبي آمار زنان مطلقه و زنان سر پرست خانوار در استان و افزايش نسبت و تعداد زنان سرپرست خانوار و نبود طرح جامع توانمند سازي زنان خود سرپرست و سرپرست خانوار از جمله این آسیب ها است.

 

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی گفت: رشد بي رويه مهاجرت مردان از روستاها بدليل شرايط اقليمي نامساعد و تداوم خشكسالي هاي متوالي 14 ساله باعث بالا رفتن سن ازدواج دختران روستایی شده است.

 

شریفی همچنین وجود نرخ بالاي بيكاري شامل بيكاري فارغ التحصیلان ها، بيكاري پنهان و بيكاري فصلي و همچنين اشتغال كاذب در زنان استان، فقدان فرصت هاي شغلي مناسب براي جذب زنان و ضعف سيستم فعاليت هاي اقتصادي اشتغال زا، رها سازي كارگاههاي كوچك و توليدي در مناطق شهري و روستايي و عدم ساماندهي تا حصول نتيجه بدليل نبود اعتبار و تسهيلات كم بهره و عدم دسترسي به فرصت هاي برابر و تحقق شايسته سالاري  را از دیگر مسائل و مشکلات زنان در حوزه آسیب های اقتصادی عنوان کرد.

 

وی با بیان اینکه پراكندگي بيش از حد مراكز جمعيتي استان در روستاها ، محروميت و نبود امكانات بهداشتي و كمبود نيروي متخصص ( بهداشتي، درماني) از مسائل و مشكلات بانوان استان در حوزه بهداشت و سلامت زنان است، ادامه داد:آمار بالاي بيماريهاي خاص اعم از سرطانهاي شايع زنان و نبود مركز راديوتراپي در استان و عدم وجود مراكز درمان ناباروري در استان، عدم دسترسی به متخصص زنان در برخی از شهرها و مراکز بخشهای استان و آگاهی پایین زنان و خانواده درباره پیشگیری از ایدز از دیگر مشکلات این حوزه است.

 

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی گفت: نبود مجتمع هاي فرهنگي و اجتماعی، علمی و پژوهشی ، پژوهشکده زنان و کتابخانه های تخصصی در حوزه زنان و خانواده، كمبود فضاهاي فرهنگي و ورزشي ویژه بانوان و وجود محدودیت های خاص در برخی از مناطق روستایی ناشی از فرهنگ سنتی از جمله مسائل و مشكلات بانوان استان در حوزه فرهنگي و آموزشي است.

 

شریفی با بیان اینکه اولین و مهمترین نهاد در جهت ایجاد جامعه سالم، خانواده است که محور آن را زنان  تشکیل می دهند، اظهار کرد: با ایجاد مرکز مطالعات و تحقیقات زنان و خانواده می توان با انجام تحقیق ، پژوهش ، مطالعه در جهت ارتقای آگاهی زنان خانواده و جامعه گام برداشت و تحکیم و تعالی بنیان خانواده را در اقصی  نقاط استان لمس کرد.

 

وی با اشاره به اینکه به ازای هر یک هزار نفر در استان خراسان جنوبی 60 نفر دانشجو وجود دارد که متوسط کشور 58 نفر است، افزود: جمعیت هزار نفری فرهنگیان، اساتید حوزه و  دانشگاه، نخبگان و فرهنگ دوستان استان نیاز به تاسیس فرهنگسرای بانوان را پررنگ می‌کند.

 

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی اهتمام به ارزش های معنوی، تعمیق و توسعه باورهای دینی از طریق تقویت و توسعه سازمانهای مردم نهاد ، پایگاه های بسیج بانوان، تشکلهای خیریه و مذهبی، مکاتب و مدارس علمیه را از ضروریات استان عنوان کرد.

 

شریفی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان 17.1درصد و نرخ بیکاری استان 7.4 درصد است، تاکید کرد: جمعیت فارغ التحصیلان نیاز به توجه خاص دارد بنابراین حمایت از این قشر با ایجاد صندوق ضمانتی قرض الحسنه ویژه بانوان کارآفرین، فارغ التحصیلان جویای کار حائز اهمیت و نیازمند دستور ویژه است.

 

وی  ادامه داد: نرخ رشد 12 درصدی دانشجو به تعداد شهروندان خراسان جنوبی نیازشان را به فضای خوابگاهی به ویژه  دانشجویان بی بضاعت ضروری کرده است.

 

شریفی با اشاره به اینکه روستاییان ما سالهای متمادی با خشکسالی های عدیده روبرو بوده اند که پرداخت یارانه بارقه ای از امید را در دل آنها زنده کرده اما هنوز تعدادی از روستاهای استان که نیمی از آن را جمعیت زنان زحمتکش، بی ادعا و نجیب روستایی تشکیل می دهد با مشکل کم آبی، بهداشت و تغذیه نامناسب روبرو هستند، افزود: توسعه خانه های بهداشت مجهز به تجهیزات پزشکی و کادر متخصص و رشد امکانات عمرانی از نیاز روستاییان است.

 

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی بیان کرد: در عرصه نشاط اجتماعی، احداث و تکمیل پروژه های نیمه تمام ورزشی  (پارک های بانوان ، استخر و فضاهای ورزشی) در سراسر شهرهای استان مورد تقاضا است.

 

کد خبر 527426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha