پایان‌نامه‌ها را آسیب‌های جدی تهدید می‌کند/ اساتید حوزه و دانشگاه در مقابله با آسیب‌های پایان‌نامه‌نویسی تلاش کنند

خبرگزاری شبستان:آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان اینکه پایان‌نامه‌های ما را آسیب‌های جدی تهدید می‌کند، گفت: یک نمونه بارز این است که پایان‌نامه‌نویسی توسط دیگران انجام می‌شود که این کار چنان رونق یافته است که زشتی و قباحت آن به فراموشی سپرده شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر مرکز حوزه‌های علمیه کشور امروز (9 اسفند) در نشست هم اندیشی ایده‌های برتر در پایان نامه‌های ممتاز دین‌پژوهی که در سالن همایش پژوهشگاه برگزار شد، عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری (مد ظله) در عرصه پژوهش و تولید علم است که بارها و بارها با بیانات مختلف و برای مخاطبان مختلف مطرح کردند.

 

مدیر مرکز حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: هنوز پاسخی در خور انتظارات مطرح شده مقام معظم رهبری (مد ظله) داده نشده است، ولی عرصه‌هایی برای حضور در زمینه پژوهش، نظریه پردازی، تولید علم و تألیف کتب به چشم می‌خورد.

 

اصول و شاخص‌های پایان‌نامه‌نویسی به صورت نظام‌مند مورد استفاده قرار بگیرد

 

آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشت: یکی از جاهایی که می‌تواند در عرصه تولید علم نقش آفرین باشد، این است که قلم به دستان در عرصه تدوین پایان نامه‌ها و رساله‌های سطح 4 و مقطع دکتری گام بردارند و با نوآوری، تلاش و ایده پردازی، اولولیت‌ها را در نظر بگیرند و به نیازهای جامعه توجه داشته باشند.

 

وی یادآور شد: بخشی از فرآیند پژوهشی یک دانش پژوه را پایان نامه نویسی تشکیل می‌دهد، اگر ما بخواهیم به تتبع نفس و به کج‌روی دچار نشویم، راهکار این است که اصول و شاخص‌ها به صورت نظام مند مورد استفاده قرار بگیرد.

 

پایان نامه‌ها را آسیب‌های جدی تهدید می‌کند/ اساتید حوزه و دانشگاه در مقابله با آسیب‌های پایان‌نامه‌نویسی تلاش کنند

 

مدیر مرکز حوزه‌های علمیه کشور تأکید کرد: متأسفانه گاهی اصول و روش تحقیق به فراموشی سپرده می‌شود و گاهی چیزی به رشته تحریر درمی آید که در شأن حوزه و دانشگاه نیست و نگرانی به دنبال دارد.

 

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که پایان نامه‌های ما را آسیب‌های جدی تهدید می‌کند، گفت: یک نمونه بارز در آسیب‌های پایان نامه نویسی، سایه نویسی است یعنی توسط دیگران پایان نامه نویسی انجام می‌شود که این کار چنان رونق یافته است که زشتی و قباحت آن به فراموشی سپرده می‌شود و این غم جانکاه است.

 

وی با بیان این که همه فرزانگان حوزه و اساتید حوزه و دانشگاه در مقابله با آسیب‌های پایان‌نامه‌نویسی تلاش کنند، عنوان کرد: گاهی اوقات، تدوین رساله به جایی سپرده می‌شود و با پژوهش کاسب کارانه برخورد می‌شود که امر ناپسندی است.

 

کاسبکارانه با پژوهش برخورد نشود/سطحی نگری در پایان نامه نویسی صورت نگیرد

 

مدیر مرکز حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به این که عرصه تولید و علم باید رشد کند، نه این که کاسب‌کارانه با آن برخورد شود، تصریح کرد: کسانی که دارای ایده‌های برتر هستند، شایسته تحسین و تقدیر هستند و باید فضایی ایجاد شود که پژوهشگرانی از این دست در جامعه رشد کنند تا زمینه رشد دیگران از بین برود.

 

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به سطحی نگری‌هایی که در پایان‌نامه‌نویسی صورت می‌گیرد، گفت: گاهی اوقات، برخی دانش‌پژوهان، خود دست به کار می‌شوند و با بی‌حوصلگی و سطحی نگری و رجوع به اینترنت در فرصت محدودی رساله ای تنظیم می‌کنند، در حالی که پایان نامه نوشتن نیاز به کار عالمانه دارد.

 

وی با بیان این که در پایان نامه نوشتن گاهی سرقت علمی هم اتفاق می‌افتد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری از ایستا بودن علم اظهار نگرانی کردند، در حالی که بعد از نظام اسلامی، علاوه بر بالابردن سطح علمی دانشگاه، قلم به دستان باید بدرخشند.

 

نیازهای علمی نظام اسلامی باید توسط قلم به دستان برآورده شود

 

مدیر مرکز حوزه‌های علمیه کشور با بیان این که نیازهای علمی نظام اسلامی باید توسط قلم به دستان برآورده شود، گفت: منبع مجلات داخلی و خارجی باید از رساله‌های نویسندگان ما باشد، ولی ما فاصله زیادی با این مسأله داریم.

 

آیت الله حسینی بوشهری با تأکید بر این که رشد علمی ما باید قابل توجه باشد، تصریح کرد: مجموعه رساله‌های سطح 4 ومقطع دکتری حوزه و دانشگاه باید نقد و ارزیابی شود و گاهی لازم است که با نویسندگان گفتگو شود تا بعد علمی و کیفیت علمی را ارتقا ببخشند.

 

کد خبر 527615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رامین IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    0 0
    یه شغلی برای پایان نامه نویس ها مهیا کنید به راحتی از این کار دست میکشن