به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(10 اسفند) در مراسم آغاز به کار ششمین کنگره دوره ای تروما و طب رزم و نخستین کنگره میان دوره ای علمی جامعه جراحان ایران گفت: امروز در عرصه های مختلف زندگی به ویژه در عزت و اعتبار بین المللی، آزادی و جمهوریت نظام شاهد ثمره پاک خون شهدای دوران دفاع مقدس هستیم.
وی با بیان اینکه همواره رویش جدیدی از خون ارزشمند شهداء را در عرصه عمومی و اجتماعی نظاره گر هستیم، افزود: امیدواریم بتوانیم فرهنگ ایثار و شهادت را تعمیم داده و زمینه لازم را به منظور آمادگی بالای جامعه پزشکی در زمینه حوادث و سوانح احتمالی به وجود آوریم.
ایدنی، در خصوص اهمیت برگزاری کنگره علمی طب رزم و تروما بیان کرد: اگرچه دوران جنگ تحمیلی تمام شده اما در دنیای امروز شاهد تهدیدات مختلفی هستیم که در سراسر منطقه خاورمیانه ما را محاصره کرده به طوریکه روزانه به صورت غیر مستقیم با تبعات آن مواجه هستیم.
وی همچنین به آمار بالای سوانح ترافیکی اشاره کرد و افزود: براساس آمار به دست آمده سومین علت مرگ و میر افراد 20 تا 60 ساله در کشور ما حوادث ترافیکی و سوانح است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطر نشان کرد: با توجه به موارد گرفته شده استفاده از تجربیات پزشکان و مراکز درمانی در زمان دفاع مقدس و اشتراک اطلاعات برای ارتقای آمادگی جامعه پزشکی در مدیریت حوادث طبیعی و غیرطبیعی ضرورت دارد.
وی برگزاری این کنگره را با توجه به موارد مطرح شده حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: این کنگره بار فرهنگی زیادی به همراه دارد اما در کنار آن انتقال مفاهیم فرهنگی و تجربیات پزشکان حاضر در جنگ تحمیلی و همچنین تجربیات پزشکان دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی سراسر کشور ضروری است.
ایدنی، بر ضرورت توجه ویزه به مسائل علمی تاکید کرد و اذعان داشت: بناست در کنگره علمی تروما و طب رزم به دو جنبه مسائل علمی و فرهنگی پرداخته شود و هر دو فعال شوند.
وی از برنامه ریزی های ویژه در دو سال اخیر برای برگزاری این گنگره خبر داد و تصریح کرد: سعی شده تا جنبه علمی این کنگره نسبت به دوره های قبل افزایش داده شود و خروجی کنگره بتواند فرهنگ ایثار و شهادت را ترویج داده و موجب آمادگی بیشتر جامعه پزشکی در برخورد با رویدادهای جنگ و حوادث و مسائل خاص این شرایط، شود.
همچنین در این کنگره دکتر نوذر درستان رئیس ششمین کنگره علمی تروما و طب رزم خاطر نشان کرد: یادآوری ایثارها و خدمات پزشکان در دوران دفاع مقدس و آگاهی بخشیدن به جامعه پزشکی جوان با توجه به شرایط کشور در منطقه و احتمال بروز بحران از اهداف برگزاری این کنگره است.
وی با یادآوری رشادت های پزشکان در دوران دفاع مقدس بیان کرد: جامعه پزشکی از روزهای اول جنگ در کنار رزمندگان بودند به طوری که پزشکان در سنگرهایی به نام بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) و بیمارستان صحرایی امام علی(ع) رسیدگی به مجروحان را انجام می دادند و در این راستا جامعه پزشکی کشور شهدایی همچون شهید رهنمون، شهید موسوی، بقایی، و... را به انقلاب تقدیم کرد.
درستان، همچنین به آمار جامعه جراحان استان اشاره کرد و افزود: جامعه جراحان ایران حدود دو هزار نفر پزشک دارد که حدود 250 تا 300 نفر این افراد مربوط به استان خوزستان هستند.
وی خاطر نشان کرد: کشور ما از لحاظ تجهیزات بیمارستانی و درمانی کمبودی ندارد و در برخی موارد نیز از کشورهای اروپایی جلوتر است.
گفتنی است، ششمین کنگره علمی تروما و طب رزم و نخستین کنگره میان دوره ای جامعه جراحان با محوریت مدیریت بحران، راهکارهای مقابله با حملات بیولوژیک، هسته ای یا میکروبی، اقدامات لازم برای رسیدگی به بیماران ترومایی و انتقال تجربیات پزشکان مربوط به هشت سال دفاع مقدس امروز آغاز به کار کرد، این کنگره فردا در اهواز ادامه می یابد و پس از آن در روزهای 12 و 13 اسفندماه در بیمارستان صحرایی امام علی(ع) آبادان برگزار خواهد شد.
نظر شما