خبرگزاری شبستان: دیار فلسطین، محل ظهور و موطن و مزار حضرت موسی (ع) و زادگاه و مزار حضرت عیسی و نخستین قبله گاه مسلمین، همواره کانون توجه و احترام مذاهب بزرگ دنیا و همه ملل جهان است. مسلمانان همواره اکثریت مطلق جمعیت فلسطین را دارا بودند و قرن ها در سایه حکومت مسلمین، همه مذاهب و فرق در همزیستی کامل زندگی کردند اما از هنگامی که با دسایس استعماری، تسلط انحصاری صهیونیزم و نادیده گرفته حقوق اکثریت ساکنان آن دیار آغاز شد، به پایگاه استعمار در منطقه و کانون تهدید و تفرقه در منطقه حساس خاورمیانه تبدیل شد.
با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، روح جدیدی در کالبد مبارزات ضدصهیونیستی دمیده شد. جمهوری اسلامی ایران براساس نگاه ویژه امام خمینی(ره) در دفاع از مردم مظلوم فلسطین همواره در این امر در خط مقدم مقاومت بوده به همین دلیل خبرگزاری شبستان در نظر دارد ذیل گزارشاتی با عنوان فلسطین پاره تن اسلام است به انتشار اخبار مربوط به مقاومت مردم این کشور و تلاش های ایران در حمایت از آنها بپردازد.
در همین زمینه گزارش مربوط به هفته ای که پشت سر گذاشتیم به شرح زیر است:
۸۴ فلسطینی در بازداشت صهیونیستها
رژیم صهیونیستی طی 10 روز گذشته دستور بازداشت اداری 84 فلسطینی را صادر کرده است؛ دستوری جنجالی که به موجب آن امکان بازداشت زندانیان بدون اتهام نیز وجود دارد.
یک سازمان غیردولتی در فلسطین با نام باشگاه زندانیان فلسطینی اعلام کرد 39 فلسطینی تحت حکم بازداشت اداری برای مدت دو تا 6 ماه زندانی شدند، درحالی که مدت بازداشت 45 نفر دیگر نیز تمدید شد.
جمعه گذشته روزنامه نگاری با نام محمد القیق پس از توافق برای آزادی در ماه می به اعتصاب غذای 94 روزه خود پایان داد.
فرآیند بازداشت اداری که به دوره قیمومیت انگلیس بر فلسطین باز میگردد به اسرائیل اجازه میدهد که مظنونین خود را برای دورههای 6 ماهه قابل تمدید در بازداشت نگهدارند.
طبق دستورات صادره جدید بیش از 700 نفر از 7000 زندانی فلسطینی در بازداشت اداری به سر میبرند.
باشگاه زندانیان که درحال رسیدگی به پرونده این زندانیان است اعلام کرد که این رقم بالاترین تعداد زندانیان از سال 2009 تا به حال به شمار میرود.
فشارهای بینالمللی مانع تحقق آشتی ملی فلسطین است
«خلیل الحیه» عضو دفتر سیاسی جنبش «حماس» تاکید کرد: جدیتی در آشتی و مصالحه ملی فلسطینی در نتیجه فشارها و پیش شرطهای جامعه بینالمللی و اشغالگران صهیونیستی مشاهده نمیشود.
این عضو دفتر سیاسی حماس که در جریان دیدار سیاسی برگزار شده در مسجد هاشم کوی الدرج در مرکز شهر غزه سخن میگفت، افزود: تنها مانع پیش روی آشتی و مصالحه ملی نبود خواست و اراده سازنده و مشترک بین فلسطینیهاست.
الحیه گفت: توافقنامه قاهره به تمام موارد در پرونده آشتی و مصالحه ملی اشاره کرده و هم اکنون آنچه نیازمند آن هستیم، خواست و اراده صادقانه برای اجراست.
به اعتقاد این عضو جنبش حماس تنها وحدت و انسجام در برنامه و دیدگاه شفاف و روشن در عمل سیاسی و مبارزاتی راهکار تغییر حقایق حاکم بر عرصه به سود فلسطینیهاست.
وی هشدار داد: هر دولتی که به تحقق آشتی ملی و مصالحه فلسطینی کمک کند، پشتیبان و حامی نقشی است که مصر در این راستا ایفا کرده و در این راستا امید میرود، قاهره بار دیگر پیشگام این امر و اجرای مصالحه شود.
او درباره سازمان آزادیبخش فلسطین الحیه این سئوال را مطرح کرد که آیا منطقی است، سازمانی که با هدف آزادسازی فلسطین از دهه 60 قرن گذشته میلادی تشکیل شده، گروه مقاومتی به عنوان نماینده خود مانند جنبشهای حماس و جهاد اسلامی نداشته باشد؟ لذا ما خواهان توافق نظر جهت تشکیل چنین گروه مقاومتی هستیم.
از سوی دیگر، الحیه با بیان اینکه رژیم اشغالگر به شدت نگران ادامه انتفاضه قدس و تشدید آن است، تاکید کرد: این انتفاضه نیازمند توجه، عنایت و حمایت است، به ویژه آنکه در برابر نبود افق سیاسی روشن در روند تسویه تنها راه باقی مانده مقاومت و حمایت از انتفاضه است.
این عضو جنبش حماس تصریح کرد: ملت فلسطین تنها از طریق مقاومت و مبارزه و در راس آن مبارزه مسلحانه است که میتواند، به حقوق خود دست یابد.
وی درباره مذاکرات در حال انجام بین آنکارا و تلآویو بر سر بندر غزه نیز گفت: ما خواهان بندری هستیم که تمام فلسطینیان از وجود آن بهره مند شوند، چون غزه هم بخشی از طرح ملی فلسطینی است و لذا خواهان بندری هستیم که امکان ارتباط با دنیای آزاد را فراهم کند.
الحیه با بیان اینکه حماس با هرگونه نظارت بینالمللی بر این بندر موافقت دارد، افزود: تنها مانع موجود در این روند، امضای توافقنامه نهایی است که با امضای آن بالطبع محاصره غزه نیز شکسته خواهد شد.
آلسعود: فلسطین آخرین اولویت ماست!
یک رسانه عربی در گزارشی به سفر یک هیئت بلندپایه رژیم صهیونیستی به ریاض برای گفتوگو با مقامات آل سعود و هماهنگی با این رژیم درباره راههای مقابله با محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، روزنامه رایالیوم در گزارشی اعلام کرد یک هیئت بلندپایه اسرائیلی چند هفته پیش با هدف بررسی راههای مقابله با افزایش نفوذ ایران در منطقه به ریاض رفت، این سفر در حالی انجام شد که روابط عربستان و اسرائیل بسیار گرم شده است.
در این گزارش آمده است مرکز مطالعات خاورنزدیک در واشنگتن اعلام کرده است علنی شدن روابط عربستان سعودی و اسرائیل، بزرگترین رویداد غافلگیرکننده در تابستان 2015 میلادی پس از دیدار تاریخی دوری گولد مدیرکل وزارت خارجه اسرائیل با انور عشقی ژنرال بازنشسته سعودی و فرد بسیار نزدیک به خاندان آل سعود رخ داد.
امکان دیدار انور عشقی و مدیرکل وزارت خارجه اسرائیل بدون چراغ سبز بالاترین سطوح قدرت در ریاض وجود نداشت.
این روزنامه به گزارش کانال 10 تلویزیون اسرائیل اشاره کرد که روز یکشنبه از سفر یک هیئت رسمی بلندپایه اسرائیلی به ریاض خبر داد که چند هفته پیش انجام شده بود که این سفر در چارچوب سریال دیدارهای مشابه مقامات سعودی به تلآویو قرار دارد که این سفرها نشان دهنده همسویی منافع استراتژیک اسرائیل و پادشاهی سعودی در مسئله گسترش نفوذ ایران در منطقه است و این دو رژیم، نفوذ ایران را تهدید جدی برای منافع خود میدانند.
علاوه بر آن باید اشاره کرد که اعلام دیدار این هیئت بلندپایه اسرائیلی از ریاض در پی رخدادهای اخیر در صحنه سوریه و منطقه صورت گرفته است به طوری که این مسئله دیگر آشکار شده است که منافع تل آویو و ریاض مشترک است و دشمن آنها هم مشترک است و هنگامی که تلآویو به عمد چنین دیدارهایی را علنا اعلام میکند، با هدف آمادهسازی افکارعمومی کشورهای عربی اهل سنت میانهرو که شریک این رژیم است، و مقدمهچینی برای انتقال روابط دوجانبه از مرحله سری بودن به مرحله علنی مطلوب اسرائیل است، همانطور که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هم اخیرا چنین درخواستی مطرح کرده بود.
از سوی دیگر فرماندهان نظامی و رهبران سیاسی تلآویو به این نتیجه رسیدهاند که علنی شدن روابط اسرائیل با عربستان سعودی یک هدف اساسی و ضروری است که باید در سایه تحولات اخیر منطقه هر چه سریعتر علنی شود که به تل آویو اجازه میدهد به مرحله پیشرفتهای در روابط با سعودیها به ویژه از نظر هماهنگی و همپیمانی برسد که منابع اسرائیلی آن را مرحله رویارویی با خطرات مشترک میدانند.
این انتقال را دنبالهروی و پیروزی منطق راستگرای اسرائیلی به رهبری بنیامین نتانیاهو در قبال مسئله فلسطین قلمداد میکنند، نتانیاهو به تبلیغ این نظریه پرداخته که افزایش سطح روابط با عربستان سعودی و دیگر کشورهای به اصطلاح میانهرو عرب بر اساس قاموس صهیونیستی، مدخل و زمینهای برای حل مسئله فلسطین است بدون اینکه هزینهای برای تل آویو داشته باشد که به این ترتیب اسرائیل میتواند بدون دادن هر گونه امتیازی، آن طور که میخواهد راه حل خود را بر تشکیلات خودگردان تحمیل کند. تلویزیون اسرائیل همچنین به نقل از منابع بلندپایه سیاسی گزارش داده بود هرگز نمیتواند جزئیات سفر هیئت بلندپایه اسرائیلی به ریاض و اهداف آن را فاش کند، زیرا نظارت نظامی اسرائیل اجازه انتشار این مطالب را نمیدهد.
تلویزیون اسرائیل در عین حال در گزارش اختصاصی خود تاکید کرد سفر هیئت اسرائیلی به ریاض چند هفته پیش انجام شد و فقط میتوان گفت پادشاهی عربستان سعودی به رهبری ملک سلمان و شاهزادگان جدید اطراف وی از رابطه با اسرائیل خجالت نمیکشند و هرگز اهمیتی به مسئله فلسطین نمیدهند که دیگر آن را در پایینترین رده اولویت خود قرار دادهاند.
منابع اسرائیلی میگویند سعودیها در دیدارهایشان با اسرائیلیها به آنها تاکید میکنند که آنها هیچ اعتراضی به اقدامات اسرائیلیها علیه فلسطینیها ندارند و به آن توجه نمیکنند، بلکه از اسرائیل میخواهند در تمام آنچه مربوط به ایران است در کنار عربستان باشند،چرا که آمریکا منطقه را به حال خود رها کرده است.
به نوشته رای الیوم، تلویزیون اسرائیل همچنین به این مطلب اشاره کرد که دیدار اخیر هیئت بلندپایه اسرائیلی از ریاض که چند پیش انجام شد، یک دیدار استثنایی نبود، بلکه سبب پیشبرد روابط اسرائیل و عربستان سعودی و گرمتر شدن تنور این روابط شد.
بر اساس این گزارش، منابع اسرائیلی فاش کردهاند دیدارهای زیادی میان مقامات اسرائیلی و سعودی انجام شده که نمیتوان درباره آنها حرف زد، ولی این دیدار به روابط بسیار حسنه و گرم اسرائیل با عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اشاره میکند.
تلویزیون اسرائیل همچنین تاکید کرد تل آویو موفق شده است روابط بینهایت دوستانهای را با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و مصر برقرار کند، اسرائیل از کشورهای عربی مرتجع به عنوان کشورهای اهل سنت میانهرو یاد میکند.
منابع اسرائیلی گفتهاند منافع ما و سعودیها مشترک است و آنچه سبب نگرانی کشورهای سنیمذهب(رژیم سعودی و متحدانش) میشود، اسرائیل را هم نگران میکند.
رای الیوم نوشت نکته قابل توجه در گزارش تلویزیون اسرائیل،نگاه و دیدگاه سعودیها درباره ممکن بودن خروج روابط با اسرائیل از هسته پنهانی به پوسته علنی و آشکار شدن این روابط است، این کشورها برای علنی شدن روابط خود با اسرائیل شرط گذاشته اند که اینگونه وانمود شود که اسرائیل برای حل نزاع با فلسطینیها تلاش میکند، در غیر این صورت این روابط همچنان پنهانی خواهد بود.
این رسانه نوشت باید یادآوری کنیم که در اوج تجاوزات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه در تابستان 2014 میلادی، نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در یک کنفرانس مطبوعاتی در تل آویو به جای پرداختن به این تجاوزگری، مقوله مشهوری را اعلام کرد و گفت اسرائیل درصدد گشایش افق سیاسی جدید است که تحلیلگران امور سیاسی در رسانههای اسرائیلی آن را اشاره تلویحی به روابط اسرائیل با کشورهای عربی به اصطلاح میانهرو سنیمذهب توصیف کردند به ویژه اینکه اسرائیل و این کشورها همچنان همانند گذشته با توافق هستهای میان کشورهای بزرگ و ایران مخالف هستند و در پیدا و آشکار تلاش میکنند با همکاری اسرائیل افزایش نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه را مهار کنند.
حمایت ایران از مقاومت به معنای دخالت در امور فلسطین نیست
جنبش «الاحرار» فلسطین در واکنش به مواضع ضدایرانی تشکیلات خودگردان اعلام کرد که حمایت جمهوری اسلامی ایران از مقاومت، دخالت در امور فلسطین نیست.
جنبش «الاحرار» فلسطین اعلام کرد که حمایت مالی ایران برای پشتیبانی از پایداری مردم فلسطین وظیفه امت اسلامی است و آنگونه که تشکیلات خودگردان فلسطین می پندارد دخالت در امور فلسطین نیست.
جنبش الاحرار در بیانیه خود از تشکیلات خودگردان فلسطین با عنوان «تشکیلات هماهنگی و همکاری اطلاعاتی با رژیم اشغالگر» نام برده و عملکرد این تشکیلات و رئیس آن «محمود عباس» و تیم امنیتی وی را که تصمیم گیری فلسطینی ها را قبضه کرده و تمام تلاش خود را برای همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی و مقابله با مقاومت فلسطین و ناکام گذاشتن انتفاضه قدس به کار بسته اند، محکوم کرد.
جنبش الاحرار تصریح کرد که تشکیلات خودگردان و رئیس آن خانواده های شهدا، اسرا و مجروحان فلسطینی را نادیده گرفته اند و به صاحبان خانه های ویران شده توسط رژیم صهیونیستی کمک نمی کنند و در عین حال اقدام جمهوری اسلامی ایران برای ارائه کمک مالی به خانواده های شهدا و صاحبان خانه های تخریب شده را دخالت در امور داخلی فلسطین و اعراب می دانند.
جنبش الاحرار در بیانیه خود افزوده است: مردم فلسطین و جنبش الاحرار از ایران بخاطر حمایت از پایداری فلسطینی ها که وظیفه تمام امت اسلامی نیز است، قدردانی می کنند.
اتحادیه اروپا 250 میلیون دلار به فلسطین کمک میکند
فدریکا موگرینی با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا بار دیگر تعهد خود را به کمک مالی به فلسطینیان ابراز می دارد، گفت: اتحادیه اروپا در صدد کمک 250 میلیون دلاری به تشکیلات خودگردان و پناهندگی فلسطینی است.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا فلسطین را در زمینه های آموزشی و بهداشتی کمک خواهد کرد، اظهار کرد: زندگی فلسطینیان بهبود کافی را نداشته است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین از نهادهای فلسطینی خواست که شفافیت بیشتری داشته باشند.
نظر شما