مشارکت شركت LR-Senergy انگليس برای توسعه میدان نفتی اهواز

خبرگزاری شبستان:نفتی اهواز از میادین نفتی ایران است که در استان خوزستان، در محدوده شهرستان اهواز واقع شده و توسعه این میدان نفتی در دستور کار متولیان امر قرار گرفته است و خبرها حاکی از آن است که این کار با مشارکت شركت LR-Senergy انگليس انجام می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان نفتی اهواز از میادین نفتی ایران است که در استان خوزستان، در محدوده شهرستان اهواز، در جنوب غربی ایران واقع می‌باشد. در حال حاضر ظرفیت تولید میدان اهواز بطور میانگین معادل ٧۵٠ هزار بشکه در روز می‌باشد. میزان نفت درجای این میدان معادل ٣٧ میلیارد بشکه است. طول این میدان ۶۷ کیلومتر و عرض آن ۶ کیلومتر است، که از شمال با میدان نفتی رامین، از شرق با میدان نفتی مارون، از جنوب با میدان نفتی شادگان و میدان نفتی منصوری و از غرب با میدان نفتی آب تیمور و میدان نفتی سوسنگرد مجاور است. میدان نفتی اهواز از میادین تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است، که عملیات تولید از آن توسط شرکت بهره‌برداری نفت و گاز کارون انجام می‌گیرد.

 

بنابراین گزارش، اولین چاه اکتشافی در میدان نفتی اهواز، در مرداد ۱۲۹۱ تا عمق ۱۱۰۰ متری حفاری شد و در پی اقتصادی نبودن تولید از آن، عملیات اکتشاف متوقف شد. چاه شماره۲ اهواز نخستین چاهی بود، که به سازند آسماری رسید، این چاه تا کلاهک گازی حفاری شد، اما بار دیگر عملیات حفاری در این میدان متوقف شد. بین سال‌های ۱۳۲۸ تا ۱۳۳۶ سه حلقه چاه دیگر نیز در میدان نفتی اهواز حفاری شد. مخزن آسماری میدان نفتی اهواز در سال ۱۳۳۷ با حفر چاه شماره۶ اهواز توسط شرکت سهامی اکتشاف و استخراج نفت، کشف گردید. یک سال بعد، در سال ۱۳۳۸ تولید از میدان نفتی اهواز با میزان ۳۵ هزار بشکه در روز آغاز شد.

 

تولید از مخزن بنگستان میدان نفتی اهواز در سال ۱۳۵۰ آغاز گردید. حجم ذخیره درجای نفت خام مخزن بنگستان میدان اهواز در حدود ۳۱ میلیارد بشکه برآورد می‌شود. تاکنون بیش از ۴۶۰ حلقه چاه نفت در میدان اهواز حفاری شده است. میدان نفتی اهواز از میادین تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است، که عملیات تولید از آن توسط شرکت بهره‌برداری نفت و گاز کارون انجام می‌گیرد.

 

مخزن آسماری میدان نفتی اهواز در سال ۱۳۳۷ با حفر چاه شماره ۶ اهواز کشف گردید. اولین چاه این مخزن در مرداد ۱۲۹۱ تا عمق ۱۱۰۰ متری حفاری شد. چاه شماره ۲ اهواز نخستین چاهی است که به سازند آسماری رسید، این چاه تا کلاهک گازی حفاری گردید، اما ادامه حفاری آن متوقف شد. بین سال‌های ۱۳۲۸ تا ۱۳۳۶ سه حلقه چاه دیگر حفاری گردید، اما حفاری چاه شماره۶ اهواز نوید تولید از مخزن آسماری را به دنبال داشت. حفاری این چاه در شهریور ۱۳۳۶ آغاز و در حین حفاری قسمت فوقانی آسماری در فروردین ۱۳۳۷ دچار فوران شد، اما سرانجام در سال ۱۳۳۸ بعنوان چاه نفت آسماری تکمیل گردید و تولید از آن تا میزان ۳۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت. در ابتدای تولید، فرآورش نفت در مجموعه‌های تفکیک سرچاهی به طور موقت صورت می‌گرفت، که با استمرار تولید، واحدهای بهره‌برداری پنج‌گانه فعلی به مرور، احداث و در مدار فرآورش نفت و گاز قرار گرفتند. این مخزن در حال حاضر با تعداد ۲۷۰ حلقه چاه تولیدی، تزریقی و مشاهده‌ای و تولید ۶۶۰ هزار بشکه در روز، یکی از قدیمی‌ترین و در عین حال بزرگترین مخازن نفتی ایران می‌باشد.

 

مخزن بنگستان میدان نفتی اهواز با ترکیبی از سازندهای تولیدی ایلام و سروک دارای حدود ۳۱ میلیارد بشکه نفت درجای اولیه است، که بهره‌برداری از آن، در سال ۱۳۵۰ آغاز گردید. با توجه به نقش این مخزن در مجموعه مخازن شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، پس از پایان جنگ ایران و عراق حجم بسیار بالایی از فعالیت‌های حفاری چاه‌ها بر روی این مخزن متمرکز شد و از سال ۱۳۵۸ تاکنون با حفاری ۹۶ حلقه چاه جدید، مجموع چاه‌های تکمیلی در این میدان، به ۱۵۰ حلقه و کل تولید آن به حدود ۱۴۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

 

این گزارش کی افزاید: توسعه این میدان نفتی در دستور کار متولیان امر قرار گرفته است و خبرها حاکی از آن است که توسعه پژوهش محور ميدان نفتی اهواز با مشارکت شركت LR-Senergy انگليس آغاز شد و نمایندگانی از این شرکت نفتی اروپایی به تهران و اهواز سفر کرده‌اند. مهر در این رابطه به نقل از محمد كرامتي، رئيس پژوهشكده مطالعات مخازن و توسعه ميدان پژوهشگاه صنعت در تشریح جزئیات همکاری و مشارکت پژوهشی شرکت نفتی LR-Senergy انگليس در توسعه میدان نفتی اهواز نوشته است: "بر این اساس كارگاه آموزشي مشترك پژوهشگاه صنعت نفت و LR-Senergy انگليس و با حضور نمايندگاني از طرح توسعه پژوهش محور ميدان اهواز، شركت مناطق نفت خيز جنوب برگزار شد. هم اکنون بررسی پروژه‌هاي متعددي به منظورتوسعه فناوري‌هاي ازدياد برداشت در اين ميدان نفتی در دستور کار قرار دارد از این رو شرکت LR-Senergy انگلیس قرار است در تعدادي از محور‌هاي توسعه ميدان اهواز همکاری کند. با توجه به پروژه بزرگ ميدان نفتی اهواز پروژه‌اي ۱۰ ساله بوده و در هر يك از فاز‌ها چالش‌هاي مشخصي را دارد. قرار است شركت‌هاي بزرگی همچون LR-Senergy به دليل داشتن تجربه كافي در اين زمينه استفاده كنيم.

 

یادآور می شود:  شرکت انگلیسی LR-Senergy یک شرکت خدماتی و پژوهشی در صنایع نفت و گاز است که در طول یک دهه گذشته تعدادی پروژه در کشورهای آفریقایی همچون کامرون، لیبریا، نامیبیا اجرا کرده است. در حال حاضر ظرفیت تولید میدان اهواز به طور متوسط روزانه حدود ۷۰۰ تا ٧۵٠ هزار بشکه در روز برآورد می‌شود، ضمن آنکه میزان نفت درجای این میدان معادل ٣٧ میلیارد بشکه است.

کد خبر 528452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha