شناسایی۲۰۰هزار بیمار پارکینسون/بیش از۹۰درصد بروز بیماری عوامل محیطی است

خبرگزاری شبستان: یک متخصص مغز و اعصاب گیلان با بیان اینکه بیماری پارکینسون نوعی اختلال در حرکت انسان است گفت : ۲۰۰هزار بیمار پارکینسون در ایران شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، بیماری پارکینسون یک بیماری دستگاه عصبی مرکزی در سنین 50 به بالا است که سبب اختلال در حرکت بیماران می شود و از دست رفتن مهارت‌های حرکت و مرگ سلول‌های مغزی از مهمترین علائم این بیماری است.

 

بر اساس مطالعات انجام شده این بیماری اخیرا در برخی از افراد سنین پایین و جوان نیز مشاهده شده است که متاسفانه دارویی برای درمان کامل این بیماری در جهان کشف نشده است.

 

بر اساس تحقیقات انجام شده 5تا 6 درصد این بیماری ژنتیکی و بیش از 90 درصد عوامل محیطی از جمله اضطراب در بروز این بیماری نقش دارند.

 

این بیماری در سال 1817 برای نخستین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکتر جیمز پارکینسون شناسایی شد و نام این بیماری را فلج لرزان نامید که امروزه این بیماری به نام این دانشمند در جهان شهرت دارد.

 

امروز (13 اسفند) همایش یک روزه تازه‌های بیماری پارکینسون با سخنرانی پروفسور بهمن جباری از اساتید برجسته نرولوژی جهان در بیمارستان پورسینا رشت با حضور جمعی از پزشکان و متخصصان گیلان برگزارشد.

 

مصرف دارو و جراحی مهمترین بهبود بیماری پارکینسون است 

دکتر امیر رضا قایقران، متخصص مغز و اعصاب گیلان در حاشیه همایش یک روزه تازه‌های بیماری پارکینسون اظهار کرد: بیماری پارکینسون نوعی اختلال در حرکات بدن انسان است.

وی با بیان اینکه 6 درصد این بیماری ژنتیکی است گفت: بیشتر افراد به دلیل عوامل محیطی به این بیماری مبتلا می‌شوند.

 

قایقران اذعان کرد: این بیماری بیشتر در افراد بالای 50 سال بروز می‌کند.

 

متخصص مغز و اعصاب گیلان تصریح کرد: لرزش دست و اختلال در راه رفتن از جمله مهمتری  علائم بیماری پارکینسون است.

 

وی خاط نشان کرد: بهبود کامل این بیماری وجود ندارد فقط با مصرف دارو می‌توان این بیماری را کنترل و تاحدی بهبود بخشید.

 

قایقران در ادامه افزود: جراحی یکی دیگر از روش‌های بهبود بیماری پارکینسون است که با گذاشتن الکترود در داخل مغز بیمار می توان این بیماری را کنترل  است.

 

این متخصص مغز و اعصاب گیلان گفت: در حال حاضر هیچ علت خاص و مشخصی برای بروز این بیماری در جهان شناخته  شده نیست.

 

وی  تصریح کرد: همایش یک روزه تازه‌های پارکینسون با حضور پروفسور  بهمن جباری که از اساتید برجسته دانشگاه yale آمریکا  است برگزار می‌شود.

 

قایقران اذعان کرد: این همایش با بهره مندی از تجربیات استاد و ارائه تازه های درمان این بیماری برگزار شده است.

 

متخصص مغز و اعصاب گیلان اظهار کرد: این همایش به همراه کارگاه تزریق سم بوتولینیوم  دربیماری های  مزمن حرکتی و با گروه‌های هدف نورولوژی، جاحی اعصاب، روان پزشکی، متخصصین داخلی و سایر رشته ها ی وابسته برگزار

شده است.

عوامل محیطی مهمترین نقش بروز در بیماری پارکینسون

پروفسور بهمن جباری استاد برجسته نرولوژی جهان در این همایش اظهار کرد: بیماری پارکینسون از اختلال حرکتی و مرگ سلول‌های مغزی است.

وی با بیان اینکه عوامل ژنتیکی و طبیعی منجر به این بیماری در افراد می‌شود گفت: این بیماری در سنین 55 به بالا بروز کرده و بین زن و مرد هیچ تفاوتی ندارد.

 

جباری در ادامه افزود: مردان در سنین 70 سال به بالا بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا خواهند شد.

 

این استاد برجسته نرولوژی جهان اذعان کرد: متاسفانه داروهای مهمی برای  بهبود کامل این بیماری در جهان وجود ندارد و برخی از داروها از افزایش آن جلوگیری خواهند کرد و به طور کامل بیمار بهبود نخواهد یافت.

 

وی خاطرنشان کرد: 90درصد این بیماری ژنتیکی نیست و به طور طبیعی افراد مبتلا می‌شوند.

 

جباری تصریح کرد: برخی از بیماری‌ها شبیه به این بیماری است، اختلال در تعادل در بیمار بعد از مبتلا شدن بروز خواهد کرد و به مرور زمان مشاهده می شود.

 

این استاد برجسته نرولوژی جهان افزود: ممکن است به ندرت این بیماری در برخی از کودک و نوجوان بروز کند که با مصرف دارو تا حدی بهبود خواهند یافت.

 

وی اظهار کرد: بیماری پارکینسون با ام آر آی آنگونه که نیاز است قابل شناسایی نیست بلکه با نوعی تزریق آمپول شناخته می‌شود.

 

جباری به عوامل محیطی اشاره و اذعان کرد: اضطراب و استرس نقش ارزنده‌ای در افزایش این بیماری در جهان دارد.

 

گفتنی است، این همایش یک روزه با حضور جمعی از پزشکان مغز و اعصاب گیلان برگزار شد و پزشکان با آخرین دستاوردهای علمی بیماری پارکینسون از استاد برجسته نرولوژی جهان  آشنا شدند.

 

 

کد خبر 528471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha