برنامه هایی که روستای قلعه خان را  روستای برتر  کرد

خبرگزاری شبستان: روستای قلعه خان در خراسان شمالی با تلاش و فعالیت کانون «چهارده معصوم» جزء برترین های دومین جشنواره های ملی روستاهای دوستدار کتاب شناخته شد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، روستای قلعه خان، از توابع شهرستان مانه و سملقان در استان خراسان شمالی به همت تلاش و فعالیت های کانون فرهنگی هنری چهارده معصوم (ع) مسجد این روستا، جزء برترین های دومین جشنواره های ملی روستاهای دوستدار کتاب شناخته شد.

 

بر اساس اعلام دبیرخانه دومین جشنواره سراسری روستاهای دوستدار کتاب و تایید مسئولان فرهنگی دست اندرکار از میان ۸۰۰ روستای شرکت کننده با ۱۴۰۰ طرح در این جشنواره، نام روستای قلعه خان از توابع شهرستان مانه و سملقان، در میان اسامی ۱۰ برگزیده اول که مشمول دریافت جایزه و تقدیر این جشنواره است، شناخته شد.

 

روستای مانه و سملقان سه هزار جمعیت دارد و کتابخانه کانون چهارده معصوم(ع) که در این روستا فعالیت دارد دارای 120 عضو و کتابخانه این کانون هم دارای سه هزار جلد کتاب است که در سال 86 با مجوز ستاد عالی کانون های مساجد فعالیت خود را آغاز کرد. این کانون در دومین جشنواره «محراب» هم به عنوان تشکل برتر معرفی شد و در ایام دهه فجر هم میزبان «جشن انقلاب در آبادی» در کشور 5 استان شمال، شرق، جنوب و غرب بود. اینها بخشی از برنامه ها و فعالیت های کانون چهارده معصوم(ع) است که موجب شد روستای مانه و سملقان را به عنوان روستای برتر در این جشنواره معرفی کند.

 

 اسفندیار مکرمی، مدیر کانون چهارده معصوم(ع) روستای قلعه خان مانه و سملقان با اشاره به اینکه حدود 50 طرح از سوی این کانون برای دومین جشنواره دوستدار کتاب معرفی شده است، به خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: یکی از برنامه های محوری که در این روستا به همت این کانون صورت گرفته است، تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره روستای دوستدار کتاب است که چهار جلسه هم با حضور مسئولان روستا، استان و کشور در این زمینه برگزار شد.

 

وی ادامه داد: برنامه های این کانون شامل برنامه ریزی و هدف گذاری برای برنامه ششم توسعه با محوریت قرآنی، دینی، هنری، کتابخوانی، گردشگری و کارآفرینی است. از طرفی در این روستا اثر باستانی قلعه خان با قدمت هشت هزار سال از جاذبه های این روستا به شمار می آید.

 

مکرمی با اشاره به اینکه روستاها قابلیت الگوبرداری و اجرای طرح های مختلف را دارند، بیان کرد: گسترش فرهنگ کتابخوانی در روستاها نیازمند حمایت است علاوه بر آن باید از طرح های ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی روستاها حمایت کرد و در راستای گسترش عدالت فرهنگی برنامه هایی که در روستاها در این زمینه برگزار می شود، را مورد توجه قرار داد.

 

 وی با اشاره به  دیگر برنامه های این کانون خاطر نشان کرد: چاپ کتاب با موضوع قرآن، اهل بیت(ع)، مسجد و تهیه مستند تلویزیونی با عنوان «سلام به اسلام» که در جشنواره کشوری «ما و روستا» رتبه برتر را به خود اختصاص داد، برپایی نمایشگاه های فرهنگی و نمایشگاه کتاب از دیگر برنامه های این کانون است.

 

 مکرمی ایجاد ستاد دائمی جشنواره «دوستدار کتاب» به صورت فصلی، راه اندازی کتابخانه سیار روستایی در روستاهای همجوار و عشایر با عنوان «مسافر کتاب»، مسابقه کتابخوانی، طرح اهدای کتاب و انس با کتاب برای بچه های روستا و برنامه ریزی  برای گسترش فعالیت کتابخوانی در روستا مانه و سملقان و روستاهای همجوار و برنامه عصرانه کتاب را از دیگر طرح ها و برنامه هایی نام برد که توسط این کانون اجرا شده است.

 

وی با اشاره به جایگاه تاثیرگذار کانون های فرهنگی هنری مساجد در جامعه خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: «کانون های مساجد را فراموش نکنید، البته با همکاری بسیج»، کانون های فرهنگی هنری مساجد و بسیج دو بازوی قوی برای امام جماعت مسجد و برای فعالیت در مسجد به شمار می آیند و فرصتی مغتنم در روستاها و شهرها برای ارتقای فرهنگ مطالعه و نهضت فرهنگ مطالعه مفید هستند، این مهم صورت نمی گیرد مگر با همکاری امام جماعت، بیسج و کانون فرهنگی هنری.

 

 مدیر کانون فرهنگی هنری چهارده معصوم(ع) با اشاره به حمایت های دبیرخانه کانون های مساجد استان خراسان شمالی از این کانون افزود: روستاها ظرفیت قابل توجه در کشور به شمار می آیند و مقام معظم رهبری، موضوع توجه به کانون های فرهنگی هنری مساجد را همواره مورد توجه داشته اند بنابراین باید ظرفیت قابل توجه در روستاها را مورد توجه قرار داد تا خلاقیت روستاها در جشنواره ها و برنامه های مختلف شکوفا شود.

 

کد خبر 528795

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha