حجت الاسلام معراجی، امام جماعت مسجد صاحب الزمان(عج) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: با اشاره به تاریخ ساخت این مسجد اظهار کرد: زمین مسجد صاحب الزمان (عج) در سال 1349 توسط چندتن از مومنان خریداری و با کمک مردم ساخته شد. مساحت اولیه این مسجد دویست و هشتاد متر مربع بوده است اما در سال 1375 تجدید بنا و توسعه یافت و مساحت آن به چهارصد و هشتاد متر رسید.
وی با اشاره به فعالیت های خود از زمان حضورش در این مسجد به عنوان امام جماعت گفت: من از سال 1372 در این مسجد بوده ام و طی این مدت برنامه های متعددی را داشته ایم. این مسجد به ویژه در حوزه برنامه های قرآنی فعال بوده است و از ابتدا کلاس های روانخوانی، تجوید، صوت و لحن را به شکل مستمر با تدریس اساتید قرآن در مسجد برگزار می کردیم و برخی دوره ها نیز شخصا تدریس داشته ام.
وی تصریح کرد: این دوره های قرآنی هم برای خواهران و هم برای برادران طراحی شده است، ضمن این که هرساله مسابقاتی در سطح منطقه با حضور قاریان و حافظان قرآن کریم نیز برگزار می کنیم و با استقبال خوبی مواجه بوده است.
حجت الاسلام معراجی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به راهکارهای تبدیل مسجد به عنوان محور محله، گفت: مسجد مکان تربیتی است لذا در بحث تربیتی همچنان مانند گذشته محور است، اگر جنبه های تربیتی در مساجد تقویت شود در این صورت اولین مرکز مراجعه برای مشاوره مساجد هستند که در راستای نیل به این هدف امام جماعت باید رسالتی را که بر عهده گرفته است به خوبی انجام دهد تا این انتظار از مسجد به منصه ظهور برسد.
وی با تاکید بر افزایش ظرفیت های مساجد به ویژه در حوزه آموزش تصریح کرد: هیچ پایگاهی مثل مسجد نیست و اگر ما بتوانیم ظرفیت مساجدمان را در حد طرازی که مقام معظم رهبری در پیام شان به اجلاس نماز بیان کردند گسترش دهیم قطعا شاهد خواهیم بود که مساجد شرایط بهتری را داشته باشند. باید برای تمامی سنین در مساجد برنامه وجود داشته باشد و همه اقشار بدانند که امام جماعت برای آنها برنامه و فعالیتی را در مسجد تعریف کرده است.
امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) با اشاره به جایگاه و تاثیر خادم مسجد در جذب جوانان اظهار کرد: یکی از موثرترین افراد بعد از امام جماعت خادمان مساجد هستند که نقش مهمی را در جذب مردم به مسجد ایفا می کنند؛ از زمانی که درب مسجد باز می شود تا زمان بسته شدن درب مسجد، تمام افرادی که به مسجد ورود و خروج دارند با اولین کسی که مواجه می شوند خادم مسجد است در نتیجه خادم در جذب مردم به ویژه نوجوانان و جوانان نقش مهمی دارد.
وی در این راستا ادامه داد: اینکه برخی نسبت به رفتار خادمان مساجد گله دارند ریشه در گذشته دارد چراکه رژیم ستم شاهی برای از محوریت انداختن مساجد به گونه ای فرهنگ سازی کرده بود که شخصی را که هیچ کاری از دست اش بر نمی آید به عنوان خادم به مسجد بیاید در حالی که وقتی که آیات قرآن را می بینم اولیای الهی خادم مسجد بوده اند، این رویکردی بود که در رژیم پهلوی وجود داشت اما بعد از انقلاب اسلامی شرایط دگرگون شد و اکنون حتی خادمینی تحصیل کرده در مساجد فعالیت دارند.
حجت الاسلام معراجی در پایان گفت: اکنون شرایط مساجد قابل قبول است ولی تا مسجد طراز اسلامی هنوز فاصله قابل توجهی داریم، باید فرهنگ سازی نسبت به نقش و جایگاه مسجد در سبک زندگی اسلامی صورت پذیرد.
گفتنی است مسجد صاحب الزمان در اتوبان بسیج، شهرک افسریه، پانزده متری اول، خیابان بیست و هفتم قرار دارد.
نظر شما