جستارهايي نظري در باب تمدن اسلامي

خبرگزاری شبستان: انقلاب اسلامي موجي از بيداري اسلامي و معنوي را در عصر جديد پديد آورد؛ عصري كه قرن‌هاست خود را مستقل از عالم قدس مي‌پندارد و حيات خويش را منقطع از وحي و شهود طراحي كرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان کتاب «جستارهايي نظري در باب تمدن اسلامي» نوشته سید محمدحسین متولی امامی از سوی دفتر نشر معارف به چاپ رسید.

 

بنا بر این گزارش در حاشيه تاملات مولف در باب «چيستي تمدن»، «مختصات آن»، «ماهيت تمدن اسلامي»، «الگوهاي علمي و راهبردي نيل به افق تمدن اسلامي» و «نسبت معارف ديني با تمدن‌هاي بشري» سامان يافته و دغدغه اصلي‌اش، نمايش دورنمايي از پيكره تمدن اسلامي در آينده انقلاب اسلامي است.

 

در بخشی از مقدمه کتاب می خوانیم: «پيروزي انقلاب اسلامي در دل تاريخ پردامنه غرب، مطالبات جديدي را در ميان توده‌هاي مردمي جهان پديد آورد كه حكايت از گونه ديگري از حيات فردي و اجتماعي دارد. انقلاب اسلامي موجي از بيداري اسلامي و معنوي را در عصر جديد پديد آورد؛ عصري كه قرن‌هاست خود را مستقل از عالم قدس مي‌پندارد و حيات خويش را منقطع از وحي و شهود طراحي كرده است. در اين موج بيداري، انسان مسلمان و انقلابي، به دنبال احياي مجدد تعاليم وحياني در گستره حيات اجتماعي است. بنابراين، نه تنها بر حسب تكليف ديني‌اش وارد حوزه سياست و مشاركت سياسي مي‌شود، بلكه حتي جوياي تحول و دگرگوني معنوي در تمامي ساختارهاي حيات اجتماعي مي‌باشد. از اين‌روست كه شعار حركت به سوي تمدن اسلامي و آرمان‌ بلند جمهوري اسلامي ايران مبني بر تحقق «تمدني متكي بر معنويت و متكي بر وحي الهي» الگوي راه رهبران و سياست‌گذاران نظام اسلامي گرديده است. تحقق تمدن اسلامي، به معناي گسترش عبوديت در سراسر جامعه، نه به معناي زايل‌شدن دايمي و كامل بدي‌ها، بلكه به معناي تسلط امكان‌هاي ايماني بر مظاهر كفر و شرك است. تشكيل يك تمدن الهي و مبتني بر آموزه‌هاي وحياني، آرزوي انبياء، اولياء و مرسلين در ميان انسان‌ها بوده و امروزه به بركت انقلاب اسلامي، ظرفيت تحقق آن در ميان توده مسلمانان جهان به وجود آمده است».

 

مولف در ادامه می نویسد: «جمهوري اسلامي ايران، امروزه در شرايطي قرار دارد كه نه تنها ظرفيت مناسبي در توده‌هاي مردمي‌اش براي زايش تمدن ديني ايجاد شده، بلكه حتي در حوزه معادلات منطقه‌اي و جهاني نيز الهام‌بخش تحولات اجتماعي و اقدام‌هاي تمدني گرديده است. در چنين شرايط حساسي كه در نگرش رهبري، با عنوان «پيچ تاريخي» از آن ياد شد ، توجه به الگوهاي حركت و طراحي نقشه راه جامع و ترسيم گام‌هاي تحول از مهم‌ترين وظايف نهادهاي مسئول است. مقام معظم رهبري، بارها بر مديريت اين تحول و تخصيص درست و بهينه منابع براي آزادشدن ظرفيت‌هاي موجود علمي و عملي  تأكيد كرده و آن‌را از مقدمات و گام‌هاي اساسي ظهور تمدن‌ اسلامي برشمرده است.  بنابراين، تحقق تمدن ديني، از سويي نيازمند يك ظرفيت اجتماعي و استعداد جمعي براي تجميع اراده‌هاست و از سوي ديگر، سياست‌گذاري مناسب و تخصيص درست منابع را مي‌طلبد».

 

گفتنی است، کتاب «جستارهايي نظري در باب تمدن اسلامي» در 208 صفحه، با شمارگان یک هزار نسخه و بهای 8000 تومان به روی پیشخوان کتاب فروشی ها قرار گرفت.

 

کد خبر 528857

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha