به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، استان هرمزگان، استانی که دو بندر آزاد تجاری را در خود جای داده است و 8 درصد مردمش تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند وبرخی از این نیازمندان نه در فقر نسبی بلکه در فقر مطلق زندگی می کنند و از امکانات اولیه همانند آب نیز محرومند.
محرومیت بیشتر مردم موجب شده تا کمیته امداد امام خمینی (ره) حضور فعالتری داشته باشد اما فقر آنقدر گسترده است که نمی توان با پرداخت مستمری محرومیت را از این استان زدود لذا کمیته امداد بیشتر بر روی طرح های اشتغال زایی این استان کار می کند تا فقر را از چهره مردم بزداید.
خانواده حسینی هنگامی که پدرشان 9 سال پیش فوت می کند تکیه گاهشان را از دست می دهند و به دلیل شرایط نامناسب زندگی تحت پوشش کمیته امداد قرارمی گیرند،سید محمد پسر بزرگ خانواده برای پیدا کردن شغل مناسب از کمیته امداد مدد می گیرد.وام اشتغالی که از کمیته دریافت می کند" سفره خانه سنتی آفتاب" را راه اندازی کند.ماهیانه 8 میلیون سود دارد که برای تعدادی از مددجویان نیز ایجاد اشتغال کرده است و به گفته ی وی بیشتر از کمک مالی کمک مشاوره ای کمیته امداد باعث موفقیتش بوده است.
این کار آفرین برتر استان هرمزگان متولد 59 است، 5 فرزند دارد یک داماد و عروس نیز به خانواده آن ها اضافه شده است که 2 نوه نیز دارد با وجود اینکه خانواده پرجمعیتی دارد اما به همت شغلی که ایجاد کرده رنگ فقر را دیگر نمی بیند.
کاشانه مسافر خانه ای برای روی پای خود ایستادن
کاشانه مسافر نیز یکی دیگر از طرح های اشتغال زایی کمیته امدا است که کاشانه مسافر پنیان برای خانم احمدی است که حدود 20 سال پیش هنگامی که همسرش فوت می کند سرپرست خانواده ای می شود که سه فرزند دارد و تحت پوشش کمیته امداد قرار می گیرد.
سختی های زندگی خانم احمدی را وا می دارد که بر روی پای خود بایستد و از کمیته امداد درخواست وام اشتغال می کند تا خانه ای که دارد را برای کاشانه مسافر سر و سامان بدهد خانه ای نقلی و شیک که همه وسایل زندگی را برای مسافران شهر قشم فراهم کرده است.
وی درباره این این کاشانه مسافریش می گوید: شبی 150 هزار تومان و در ایام تعطیلات و نوروز 200 هزار تومان اجاره میدهم.زندگیم نسبت به گذشته بهتر شده است اگر مسافران غذا نیز بخواهند با فرزندانم برایشان درست می کنیم.
یکی از فرزندان خانم احمدی نیز در کلاسهای اموزشی آشپزی که مددکاران کمیته امداد به او پیشنهاد داده اند شرکت کرده و اکنون کد بانویی شده است که می توان با مهارتی که دارد حتی کمک خرج خانواده نیز باشد.
درآمد 60 میلیونی یک مدد جو در 6 ماه با پرورش ماهی توام با اردک
یکی دیگر از مدد جویان موفق استان هرمزگان عباس حاتمی 42 ساله است که در میناب "پرورش ماهی توام با اردک" دارد. زمین کشاورزی داشته که سودی نداشته و هر چه محصول داشت را ویروسی ناشناخته به متک جارو جاروگر تمام محصولش را به باد می داده است، تصمیم می گیرد با دریافت 50 میلیون وام و 25 میلیون پول نقدی که داشته پرورش ماهی توام با اردک ایجاد کند که اکنون هر 6 ماه حدود 60 میلیون تومان سود دارد و برای چندین نفر که مددجو کمیته امداد هستند نیز در این محیط ایجاد اشتغال کند.
از مددجویی تا مدیرعاملی
شاید امیر صادقی را یکی از موفقترین کار افرینانی که روزی مدد جو کمیته امداد بوده است شهرستان میناب بدانیم.مدیر عامل شرکت تعاونی کاش و پیش است 250 کارمند دارد که اکثر آنان از مدد جویان کمیته امدادند.
شرکت تعاونی کاش و پیش صنایع دستی همانند سبد، حصیر و برقه تولید می کنند که از سن 7 تا 70 ساله در این تعاونی کار می کنند.
صادقی در این باره می گوید:بنده 10 سالم بود که فوت کردم تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتم وقتی بزرگ شدم وام اشتغال از کمیته امداد دریافت کردم و توانستم با کمک مادرم یک غرفه صنایع دستی راه اندازی کنم که اکنون به 4 غرفه رسیده است و به 3 کشور همسایه امارات،قطر و کویت نیز تولید محصول دارم.
فقر زدایی با اشتغال زایی رابطه مستقیم دارد، افرادی موفق همانند آقای صادقی، حاتمی و خانم احمدی روزگاری با فقر دست و پنجه نرم کرده اند اما با همت خود و توکل به خدا توانسته اند روی پای خود بایستند و برای چند نفر نیز اشتغال زایی کنند و این نکته اهمیت دارتر می شود که به جای ماهی دادن به آدم های نیازمند ماهیگیری یادشان داد تا چهره فقر از جامعه برداشته شود.
نظر شما