یارانه ای که بوی عشق گرفت/کمک ۱۸ ميلياردی مردم خراسان جنوبي به عتبات عاليات

خبرگزاری شبستان: اندازه عشق و دلدادگي مردم خراسان جنوبی به ائمه معصومین (علیهم السلام) را نمي توان با هيچ ميزاني سنجيد؛ آنجایی که پیرزنی در شهرستان مرزی سربیشه سه ماه يارانه خود را پس انداز کرد و يکجا براي بازسازي عتبات عاليات اهداء کرد.

خبرگزاري شبستان- خراسان جنوبي؛ امروز وقتي به کوچه پس کوچه هاي شهرها و حتي روستاهاي خراسان جنوبي که سر بزني، با ديوارهايي روبرو مي شوي که بنر بر روي آن نصب و نوشته شده «کارگاه قالي بافي عتبات عاليات».

 

زمينه براي کمک تمام افراد فراهم شده است عده اي که بافت فرش را مي دانند صبح بعد از قرائت زيارت عاشورا پشت دارهاي قالي حاضر مي شوند،‌ اين کارگاهها يک شرط ورود هم دارد «با وضو وارد شويد». در طول مدت بافت فرش، ذکر صلوات قطع نمي شود، همه با نيت مي آيند خيلي هايشان گفته اند هنوز بافت يک قالي تمام نشده است که حاجت هاي خود را مي گيريم ...

 

حکايت عشق و دلدادگي را نمي توان با هيچ ميزاني سنجيد؛ رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبي مي گفت: در يکي از روستاهاي استان که برخي از بانوان «بافت» فرش را ياد نداشتند تا در ساخت صحن حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) مشارکت کنند، يک قلک تهيه کرده بودند و هر کدام از بانواني که بافت فرش را نمي دانستند، روزانه مبلغي در آن مي ريختند تا به نوعي در اين امر خير مشارکت کرده باشند.

 

روز برش فرش،‌ بعد از انجام مراسم هنگامي که اين قلک باز شد، ۵۵۰ هزار تومان از سوي بانوان اين روستا که هيچ کدام بافت فرش را نمي دانستند براي ساخت صحن حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) جمع آوري شد!

 

 

موسي جوينده مي گفت: در اين کارگاههاي بافت فرش براي عتبات عاليات اتفاق عجيبي مي افتد، در شهرستان طبس يکي از بانوان نذر بافت فرش براي صحن فاطمه زهرا(سلام الله عليها) کرده بود تا صاحب فرزند شود، خيلي طول نکشيد که بعد از ۱۶ سال، صاحب فرزند شد.

 

در يکي از روستاهاي بخش درح در شهرستان سربيشه نيز خود بانوان يک کارگاه مي گفتند که يکي از خانم ها بعد از ۸ سال،‌ صاحب اولاد شده است.

 

همين هفته گذشته بود که در چهار روستاي «نيک، کسراب،‌چاخو و نازدشت» شهرستان سربيشه؛ چهار تخته فرش به همت بانوان سخت کوش اين روستا و با حضور رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبي و تيم همراهش، بريده شد.

 

معنويت در اين کارگاهها در طول مدت بافت قالي موج مي زند، هم آغاز،‌هم بافت و هم پايانش که ابتدا، يکي از مداحان اهل بيت(عليهم السلام) دل تمامي بافندگان را راهي کربلا مي کند و بعد با در ميان صلوات و دود سپند قالي ها برش مي خورند.

 

شايد خيلي ازمردم استان مشتاق باشند که بدانند که،‌سرنوشت قالي هاي بافته شده براي عتبات عاليات بعد از برش، چه مي شود، در ادامه گفتگوي خبرنگار شبستان با موسي جوينده رئيس عتبات عاليات استان به خوبي اين موضوع را باز مي کند.

 

کمک ۱۸ ميليارد توماني مردم خراسان جنوبي به بازسازی عتبات عاليات

موسي جوينده در گفتگو با خبرنگار شبستان در بيرجند اظهار داشت: ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبي از سال ۸۳ ماموريت خود را در اين استان آغاز کرد و طول اين سالها، علي رغم محروميت ها، مشکلات اقتصادي و معيشتي و کاهش نزولات آسماني اما مردم استان در کمک براي بازسازي اعتاب مقدسه کشور عراق سنگ تمام گذاشتند.

 

وي ميزان کمک هاي نقدي مردم استان خراسان جنوبي تا به امروز را حدود ۱۸ ميليارد تومان ذکر کرد و افزود: اين اعتبار در ۱۲ پروژه مختلف در کشور عراق هزينه شده است.

 

رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبي با اشاره به اينکه افتخار ۱۳ هزار مترمربع از سنگفرش حرم مطهر امامين جوادين (عليهم السلام) نصيب مردم اين استان شده است، ادامه داد: ماموريت و رسالت اصلي ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبي در کاظمين است.

 

وي به مشارکت در بازسازي و ساخت حرم مطهر امامين عسکريين (عليهم السلام) توسط خراسان جنوبي نيز اشاره کرد و گفت: بازسازي مسجد صفویه به عنوان یک میراث گرانبها در کاظمین، بازسازي و طلاکاري دو گنبد امامين جوادين (عليهم السلام)،‌ طلاکاري ايوان باب القبله از جمه افتخاراتي است که نصيب مردم استان خراسان جنوبي شده است.

 

 

ارسال سنگ گرانيت خراسان جنوبي براي صحن حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها)

وي با بيان اينکه آغاز تعهدات ستاد بازسازي عتبات عاليات استان در کاظمين بود، تصريح کرد: در کربلاي معلي نيز مردم استان خراسان جنوبي پروژه هاي مختلفي را عهده دار بوده اند که به اتمام رسيده است.

 

جوينده به مشارکت استان در ساخت صحن حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) در حرم امام علي (عليه السلام) اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲ هزارمتر مربع براي ساخت اين صحن از سنگ گرانيت استان خراسان جنوبي ارسال شده است.

 

وي با اشاره به اينکه بيشتر سنگ صحن حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) که از سوي خراسان جنوبي تعهد تامين شده است از يکي از معادن شهر نهبندان و بعضا از معادن سربيشه،‌ درميان و خوسف و يا طبس تامين مي شود، گفت: اين سنگ ها در کارخانه کيمياي بيرجند فراوري و بعد از بارگيري به کشور عراق ارسال مي شود.

 

وي در ادامه با بيان اينکه بانوان استان خراسان جنوبي سهم بزرگي در ساخت صحن حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) در نجف اشرف دارند، گفت: بانوان اين استان کويري با بافت فرش در اين کار بزرگ سهيم شده اند.

 

مشارکت ۱۳ هزار نفر از بانوان استان در ساخت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها)

رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبي با تاکيد بر اينکه ۱۳ هزار نفر از بانوان استان در بافت فرش براي تکميل صحن بي بي فاطمه زهرا(سلام الله عليها) در سطح استان مشارکت دارند،‌ اظهار داشت: بانوان استان خراسان جنوبي تلاش مي کنند هر کدام به نوعي در ساخت اين صحن مشارکت داشته اند.

 

وي گفت: عده اي از تجار کويت خدمت آيت الله سيستاني آمدند و از ايشان خواستند که هزينه ساخت اين پروژه هاي عتبات عاليات را بدهند،‌اما ايشان ابراز داشتند تمامي مردم بايد در اين امر مشارکت کنند حتي افرادي که با يک تخم مرغ زندگي مي کنند.

 

جوينده اميدوار است که با ياري و همراهي مردم استان به تمامي تعهداتي که استان خراسان جنوبي براي بازسازي عتبات عاليات داده است، عمل کنند.

 

اهداي يک باب منازل در مهرشهر به حرم امام حسين(عليه السلام)

وي به اهداي يکي از منزل در مهرشهر بيرجند به حرم امام حسين(عليه السلام) در دو هفته گذشته اشاره کرد و گفت: قطعا براي انجام اينگونه امور خير، مردم ما ‌بايد يک اعتقاد عميق داشته باشند.

 

وي با اشاره به اينکه بيشتر نيازمند کمک هاي نقدي مردم هستيم، اظهار داشت: فرش هاي بافته شده بعد از کارشناسي،‌ براي فروش به تهران ارسال مي شوند.

 

رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبي به گفته هاي مديرعامل شرکت فرش ايران اشاره مي کند و ادامه مي دهد: در ديدار اخيري که با مديرعامل شرکت فرش ايران  داشتم ايشان مي گفت فرش هاي عتبات عاليات ارسالي از خراسان جنوبي را بعد از پردازش، در کنار ديگر فرش ها براي فروش مي گذاريم، هيچ اسم ونشاني از اينکه اين فرش براي کمک عتبات عاليات بافته شده است، در آن نيست و يا مطرح نمي کنيم،‌ اما نمي دانيم که چه سري است که تمامي فرش هاي شما در اولين بازديد خريداران، انتخاب مي شود و فرش هاي ما همچنان مي ماند!

 

وي با اشاره به اينکه تمامي فرش هاي بافته شده براي عتبات عاليات از بهترين نخ و الياف بافته مي شوند، گفت: هم استاني هاي عزيز که متقاضي خريد فرش هاي بافته شده عتبات عاليات هستند، مي توانند به اين نهاد مراجعه کنند.

 

برپايي نمايشگاه فرش عتبات عاليات در سال ۹۵

جوينده از برپايي نمايشگاه فرش عتبات عاليات در سال آينده خبر داد و افزود: بانوان هميشه در امور خير و به ويژه کمک به عتبات عاليات با کمک هاي نقدي و غيرنقدي پيش قدم بوده اند، حدود ۲۰ روز قبل در مراسم گلريزان صحن حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) در نجف اشرف يکي از بانوان حلقه ازدواج خود را براي ساخت اين پروژه اختصاص داد.

 

وي همچنين به پيرزني در شهرستان سربيشه اشاره کرد که نذر کرده بود ۲۵۰ هزار تومان براي بازسازي عتبات عاليات کمک کند (هر ماه ۱۰ هزار تومان)، اما چون سن و سالش بسيار زياد بود، مي ترسيد که شايد نتواند کمک کند، سه ماه يارانه خود را پس انداز کرد و يکجا براي کمک به دفتر بازسازي عتبات عاليات آورد. خود اين پيرزن مي گفت: روز بعد از سوي يک نفر، ۱۵۰ هزار تومان براي کمک به درب منزل آوردند، که ابتدا از گرفتن آن ممانعت مي کردم اما بعد از اينکه فهميدم پول داده شده براي بازسازي عتبات عاليات نيست، آن را گرفتم!

 

بانوان طبسی آغازگر بافت فرش برای کمک به بازسازی عتبات عالیات

جواد احمدي، معاون امور فرش ستاد بازسازي عتبات عاليات خراسان جنوبي نيز در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: بافت فرش به صورت تبرعی توسط بانوان برای کمک به عتبات عالیات ابتدا از شهرستان طبس آغاز شد.

 

وی افزود: بافندگان در ابتدا بعد از در نظرگرفتن مکان و امکانات لازم، به صورت داوطلبانه و در گروههای ۲۰ تا ۳۰ نفره، ‌با حضور یک سرپرست و ناظر فنی بافت فرش را آغاز می کنند.

 

وی با اشاره به اینکه قالی های مخصوص عتبات عالیات استان با طرح نایین، خشتی، زیرماهی و زمینی توسط بانوان بافته می شود،‌ادامه داد: در سطح استان خراسان جنوبی ۲۲۰ کارگاه بافت قالی با حضور بیش از ۱۰ هزار نفر دائر شده است.

 

احمدی با بیان اینکه در بافت قالی تاکید بر سرعت نداریم تا فرش با کیفیت بافته شود، گفت: از نظر تخصصی مورد پذیرش نیست که یک فرش توسط یک گروه بافته شود اما کارشناسان رشته فرش بعد از بررسی فرش های بافته شده، کیفیت آن را از نظر فنی و تخصصی تایید کرده اند.

 

وی ادامه داد: طی قراردادی که با شرکت فرش ایران بسته ایم،‌نخ مورد نیاز برای قالی های عتبات عالیات را به صورت «امانی» تامین می کنندو بعد از فروش فرش ها،‌این هزینه پرداخت می شود.

 

 

معاون عتبات عالیات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه قالی های عتبات عالیات استان در اندازه های ۶ متر، ۹، ۱۲ و ۱۸ متر بافته می شود،‌افزود: از ابتدای شروع طرح بافت فرش برای عتبات عالیات تاکنون ۴ هزار مترمربع فرش توسط بانوان استان بافته شده است.

 

وی اظهارامیدواری کرد: تا پایان امسال ۲۵۰ تخته فرش به متراژ ۱۸۰۰ مترمربع تولید شود.

 

وی با بیان اینکه استقبال بانوان استان از طرح بافت فرش فوق تصور بود، گفت: بافت فرش برای عتبات عالیات امروز باعث رونق اشتغال خانگی بانوان نیز شده است؛ در بسیاری از نقاط استان حتی دانش آموزان و دانشجویان نیز در این طرح شرکت می کنند.

 

وی با اشاره به اینکه مردم استان خراسان جنوبی با اختصاص بخشی از فضای منزل خود به عنوان «کارگاه بافت فرش عتبات عالیات» در این امر خیر سهیم شده اند، یادآور شد: این مهم برآمده از اعتقادات آنها است.

 

 

 

 

کد خبر 529378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha