به گزارش خبرگزاری شبستان، همگام با شکل گیری انقلابهای عربی، مردم مراکش نیز حدود یک ماه گذشته دست به تظاهرات زدند تا به اهداف خود برسند.
محمد ششم، پادشاه مراکش (27 خرداد) به دنبال تظاهرات و اعرتاضات مردم در یک برنامه تلویزیونی حاضر شد و اعلام کرد که قانون اساسی این کشور را با هدف ایجاد نظام پادشاهی مشروطه و برخورداری از یک پارلمان دموکراتیک تغییر خواهد داد.
پس از آن، همه پرسی با وجود مخالفت مخالفان از جمله جنبش 20 فوریه برگزار شد و 98 درصد از مردم به آن آری گفتند با یان عنوان که به آزادی و حق و عدالت دست یابند، ولی پس از آن متوجه شدند که این اصلاحات کافی نیست بنابراین بار دیگر دست به تظاهرات زدند.
هزاران نفر از مردم مراکش روز گذشته دست به تظاهرات گسترده زدند و نسبت به تغییرات و اصلاحات اعتراض کردند و اصلاحات سیاسی عمیق تری را خواستار شدند.
عماد الشقیری، فعال جنبش 20 فوریه، گفت: پیش نویس قانون جدید دموکراسی را در نظر نگرفته است و خواست فعالان پاسخ نمی دهد.
وی افزود: این قانون به دموکراسی احترام نمی گذارد و در ظاهر نقش دولت و پارلمان را توسعه داده، ولی همه آنها تحت نظر پادشاهی است.
وی تصریح کرد: تظاهرات برای اصلاحات سیاسی به طور هفتگی ادامه خواهد داشت تا به اهداف خود مردم برسند.
بنابر گزارش الیوم السابع، مردم مراکش با الهام از انقلابهای مصر و لیبی از ماه فوریه به خیابانهای آمده و خواستار اصلاحات سیاسی و تغییرات در قانون اساسی کشور شدند.
مراکش در سالهای اخیر با چالشهای جدی اقتصادی از جمله نرخ بالای بیکاری و افزایش فقر مواجه بوده است.
پایان پیام/
مردم مراکش در اعتراض به غیر دموکراسی بودن قانون جدید، در تظاهرات خود اصلاحات عمیقتری را خواستار شدند.
کد خبر 52948
نظر شما