به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، علی باقرزاده فاروجی، رئیس سازمان سوادآموزی کشور، امروز (28 تیر) در همایش سوادآموزی خراسان شمالی که در مجتمع فرهنگی، هنری ریحانه شهرستان بجنورد برگزار شد، با بیان اینکه امام خمینی(ره) دو هدف اساسی از تشکیل نهضت سوادآموزی آن هم در بدو انقلاب داشتند، گفت: فراگیری همه افراد جامعه در حداقل خواندن و نوشتن و تبدیل فرهنگ وابسته به فرهنگ مستقل و خودکفا این دو هدف مهم به شمار می رود.
وی با اشاره به سخن امام راحل مبنی بر اینکه "سوادآموزی یک تکلیف دینی و شرعی است"، افزود: این مهم بدین معنی است که موضوع سوادآموزی را در کنار دیگر فرایض دینی و شرعی قرار داده است.
باقرزاده اظهارداشت: با تمام تلاش هایی که از زمان تأسیس این نهاد تا کنون در کشور در امر ریشه کنی بی سوادی صورت گرفته است، در سرشماری سال 85، 9 میلیون و 800 هزار نفر در گروه سنی بالای 6 سال اظهار بی سوادی مطلق کردند.
وی با بیان اینکه این آمار نتیجه قابل قبولی نیست، اضافه کرد: یکی از مهم ترین دلایل آن این است که هیچ گاه عزم عمومی در بخش های مختلف کشور برای رفع این مهم شکل نگرفت و این امر همواره در قالب برنامه و بودجه ای مشخص یک تنه به یک سازمان محول شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: با جمع آوری اطلاعات خانوارهای کشور با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، 10 میلیون و 600 هزار نفر اظهار کم سوادی کردند.
باقرزاده خاطرنشان کرد: در طرح سرشماری سال 85 میانگین سواد هر فرد 5/7 سال برآورد شد که این رقم برازنده کشوری که در پایان افق 20 ساله باید قدرت اول علمی، اقتصادی و فن آوری منطقه باشد، نیست.
وی سوادآموزی را یکی از سخت ترین کارهای آموزشی در دنیا دانست و افزود: قدم اول در این امر برنامه ریزی درست و جامع است.
رئیس سازمان سوادآموزی کشور با بیان اینکه نرخ پایداری سواد در کشور پایین است، افزود: باید یک کار جدی و اساسی در راستای ثبات و پایداری یادگیری افراد انجام گیرد.
محمد ابراهیم عصمتی، معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در ادامه افزود: امسال یک هزار و 997 کلاس درس با 15 هزار و 976 سوادآموز تحت پوشش در استان داریم.
وی اضافه کرد: از این تعداد هشت هزار و 300 سوادآموز عمومی و بیش از هفت هزار سوادآموز تکمیلی هستند.
عصمتی اظهارداشت: در نیمه اول امسال 249 کلاس درس با 2 هزار و 42 سوادآموز داشتیم.
وی با اشاره به مشکلات و چالش های امر سوادآموزی، جذب و نگه داشت و رجعت به بی سوادی را از اساسی ترین چالش های آموزشیاران در امر سوادآموزی عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما