مسجد مهمان‌خانه خداست/تلاش برای احیای مساجد بسته

خبرگزاری شبستان: مسئول کانون فرهنگی و هنری المهدی(عج) مسجد الصاحب الزمان روستای گیل پرده سر با تاکید بر ضرروت تلاش برای احیای مساجد بسته، گفت: باید بتوانیم خانه ای را که جایگاه نزول و برکات است بهتر و بیشتر معرفی کنیم.

عباس فاخته، مسئول کانون فرهنگی و هنری المهدی(عج) مسجد الصاحب الزمان روستای گیل پرده سر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با تبریک عید نوروز و بهار طبیعت با اشاره به اینکه در این ایام بسیاری از مساجد به شکل قابل توجه‌ای مورد استفاده مسافران قرار می‌گیرند، اظهار کرد: این زمان بهترین فرصت برای معرفی مسجد و فعالیت‌های انجام گرفته در آن، می تواند باشد.

 

وی انجام بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی و هنری را برای جذب جوانان و خانواده‌ها به مسجد ضروری دانست و گفت: مسجد از دیرباز مهمان خانه خدا در زمین و جایگاه نزول برکات و خیرات آسمانی بوده است.

 

فاخته با تاکید بر اینکه مسجد جایگاهی ویژه برای راز و نیاز، عشق و محبت بین خالق و مخلوق است، افزود: مسجد مکان آرامش و تجلی گاه پاکی و آرامش است و این روزها در این فصل دل انگیز و  سراسر لطافت باید با انجام کارهای ویژه، جامعیت مسجد در همه زمینه‌های عبادی، سیاسی، فرهنگی، آموزشی، نظامی، قضایی به نمایش گذاشته شود.

 

وی در ادامه یکی از فعالیت‌های خوب و مطلوب نظام جمهوری اسلامی، ارشاد اسلامی و ستاد عالی را تشکیل کانون‌های فرهنگی و هنری در مساجد عنوان کرد و با بیان اینکه اینگونه کانون ها جوانان را بیشتر به سمت مسجد جذب می کند تا در حوزه‌های مختلف هنری، فرهنگی، اعتقادی، اجتماعی، ورزشی فعالیت کنند، تصریح کرد: هدف تشکیل این کانون‌ها تقویت جوانان کشور در راستای اهداف عالی کشور است.

فاخته گفت: در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد یک سری استعدادهای پنهان وجود دارد که با فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند، بروز و شکوفا می‌شود.

 

وی تصریح کرد: اولین اقدام برای جذب جوانان به مسجد این است که فعالیت‌های فرهنگی وسیع در خود مسجد و کانون های نزدیک به مسجد انجام شود.

 

فاخته با تاکید بر اینکه کانونی که دور از مسجد باشد بازخورد مناسب نخواهد داشت، ادامه داد: کانون های دور از مسجد به واسطه دوری، در نمازهای جماعت کمتر شرکت می کنند و در فعالیت‌های اصلی مسجد نیز حضور کمرنگ‌تری خواهند داشت.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر کانون المهدی(عج) با حضور 235 خواهر و 317 نفر برادر فعالیت می کند، مشارکت امام جماعت و هیات امنا مسجد را بسیار عالی توصیف کرد و افزود: همه کسانی که در مسجد و کانون فعالیت می‌کنند از شورای محل، مسجد، کانون، پایگاه بسیج، دارالقرآن و... همگی عضو شورای فرهنگی هستند و همه کارها و فعالیت‌ها با همکاری و همدلی همه انجام می شود.

 

فاخته با اشاره به اینکه کانون المهدی(عج) در کنار مسجد واقع است و ما برای این کانون یک سالن ورزشی هزار متری درست کرده ایم، گفت: باید به مسایل جذب جوانان به مسجد توجه کرده و به آنها اهمیت بدهیم.

 

وی در ادامه برگزاری اردوهای زیارتی و سیاحتی، برگزاری کلاس‌های علمی و فرهنگی و برگزاری مسابقات قرآنی، ورزشی را از جمله نمونه هایی برای جذب جوانان به سمت کانون‌ها دانست و اضافه کرد: کانون المهدی(عج) علاوه بر امکانات معمول و اولیه دارای کتابخانه است.

تلاش برای بازگشت معتادان محله به زندگی

فاخته با بیان اینکه فعالیت های این کانون در سطح منطقه زبانزد است، اذعان کرد: این کانون در راستای احیای معتادین منطقه برای بازگشت به زندگی تلاش فراوانی کرده است.

 

وی اظهار کرد: معتادینی که دیگر امکان اداره زندگی خود را نداشته و اختلافات خانوادگی شدید داشتند، و... همه را در چندین همایش منطقه ای به همراه خانواده هایشان و کسانی که با معتادان در ارتباط هستند، جمع کردیم تا شیوه های پیشگیری از اعتیاد و راه های پس از بهبودی و مهارت‌های زندگی را برای آنان آموزش دهیم.

 

فاخته با اشاره به اینکه بیش از 60 نفر تا کنون جزء آمار ما در این طرح هستند، گفت: برای اجرای طرح ترک اعتیاد معتادین محله که«سالم سازی محیط» نامگذاری شده است از مساعدت و همکاری خیرین محل کمک گرفته ایم.

 

وی در ادامه اذعان کرد: پس از بهبودی معتادان و برگشتن به روال طبیعی زندگی، با پزشک، خانواده و اطرافیان معتادین مصاحبه‌هایی را داشته‌ایم که گزارشی از روند مراحل بهبودی و سالم سازی محیط است.

 

احیای مساجد بسته

فاخته با بیان اینکه این طرح را در استان نیز مطرح کردیم و امیدواریم به عنوان یک طرح کشوری مورد توجه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور قرار بگیرد، افزود: یکی دیگر از اقدامات بسیار مهم کانون المهدی(عج) که در ادامه فعالیت‌های خود در سال 94 انجام داده است این بوده که پنج مسجد نزدیک به مسجد و کانون خود را هدف‌گذاری کرده و در این مساجد شورای فرهنگی تشکیل دادیم که زیر مجموعه کانون فرهنگی و هنری مساجد است.

وی ادامه داد: چون امکان حضور فیزیکی در همه منطقه را نداشتیم بر آن شدیم تا با تشکیل شورای فرهنگی در آن مساجد، مساجد بسته شده دوباره احیا شدند و هم اکنون کلاس‌های متنوع فرهنگی و هنری و قرآنی و.. برای خانم‌ها و آقایون برگزار می‌شود.

 

فاخته تصریح کرد: این مساجد نیز هر ماهه به ما گزارش کار می‌دهند و ما جمع بندی آن را به دبیرخانه امور مساجد استان تحویل می‌دهیم.

 

وی در ادامه اظهار امیدواری کرد: هدف‌گذاری دیگر ما در سال 95 این است که بتوانیم با فعالیت هایی که انجام می دهیم، کانون نمونه کشوری باشیم.

 

گفتنی است، کانون فرهنگی هنری المهدی(عج) در جوار مسجد صاحب الزمان(عج) روستای گیل پرده سر از توابع بخش سنگر شهرستان رشت در سال 1372 تاسیس شده و در راستای ترویج فرهنگ اسلامی اقدام به جذب جوانان، برگزاری کلاس های متنوع، برگزاری مراسمات مذهبی و ... فعالیت می کند.

کد خبر 529656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha