سوگواره نمایشی «بغضی که ماند» روایتی جذاب از شهادت حضرت زهرا(س)

خبرگزاری شبستان: سوگواره نمایشی بغضی که ماند به نویسندگی محمد رضا افسری و کارگردانی مشترک محمد ترابی و جواد ایزددوست از  (۱۳ اسفند) به روی صحنه رفت و مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سوگواره نمایشی «بغضی که ماند» از (13 اسفند) به روی صحنه تالار هنر رفت و در روزهای ابتدایی اجرای خود با استقبال بسیار مناسب از سوی اقشار مختلف مردم مواجه شده، این روزها در تالار هنر همه روزه اجرا می‌شود.

 

مردم اصفهان که همواره استقبال قابل توجهی نسبت به برنامه‌های فرهنگی و هنری در حوزه دین و مذهب به عمل آورده‌اند، و با حضور در برنامه‌های ویژه سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان به مناسبت ایام فاطمیه، زمینه ارتقای فعالیت‌های دینی در سطح جامعه را فراهم می‌کنند.

 

در اين نمايش مهدي شهداد، حسن جويره، مهدي فرخاني، ابوالفضل شريفي، جليل جلالي، حجت دشتگرد، محمد سرتاج، عليرضا پورقربان، محمدرضا حسني، محمد ترابي، به عنوان بازيگر به ايفاي نقش مي‌‌پردازند.

 

همچنین عوامل اجرایی آن شامل اميد علي اصغري مدير صحنه، رزيتا كروندي منشي صحنه، هادي رنجكش دستيار صحنه، محمد ترابي طراح لباس، مهراب شاپور زاده طراح گريم هستند.

 

 

روایت داستانی «بغضی که ماند»

ترابی، کارگردان این نمایش با اشاره به جزئیات این نمایش می‌گوید: این نمایش در اصل تلفیقی از سه داستان بوده كه در این کار، به صورت پیاپی انجام می‌شود و در نهایت، صحنه‌هایی درباره شهادت حضرت زهرا(س) به نمایش در می‌آید. داستان این نمایش، روایت یک یهودی است که از باغ فدک آمده و به دنبال آن است که خبر غصب فدک را به حضرت علی(ع) بدهد و در این هنگام با مسکینی آشنا می‌شود. این موضوع با داستان معروف انار و روایت آخرین درخواست حضرت زهرا(س) از حضرت علی(ع) تلاقی پیدا کرده و در نمایش نشان داده می‌شود.

 

موضوع روایت انار، ماجرای درخواست حضرت زهرا(س) از حضرت علی(ع) که ایشان بعد از این درخواست، چادر حضرت زهرا(س) را نزد اسحاق، بزرگ یهودیان امانت گذاشته و از او پول قرض می‌گیرند تا به نزد شمعون یهودی رفته و از او انار بگیرند. با این حال بعد از گرفتن انار به مسکینی برخورد می‌کنند و آن را به مسکین می‌دهند و بعد از آنکه به خانه می‌رسند، می‌بینند که ظرف انار به خانه رسیده است.

 

این داستان با شهادت حضرت زهرا(س) و شب دفن ایشان تلاقی پیدا می‌کند و در طول نمایش، تابوت حضرت زهرا(س) هم وارد صحنه می‌شود.

 

 

اجرای دوباره نمایش، پس از وقفه 10 ساله

ترابی، کارگردان این نمایش با اشاره به اجرای دوباره آن در اصفهان و دلایل این اتفاق فرهنگی می‌گوید: به هر حال، امسال چهارمین سال پیاپی است که این کار نمایشی در اصفهان اجرا می‌شود. به خوبی یاد دارم که 11 سال پیش این کار با حمایت دارالقرآن اصفهان در تالار هنر و هنرسرای خورشید دو مركز هنري وابسته به سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري اصفهان اجرا شد و پس از آن نزدیک به 10 سال در کار وقفه افتاد اما با حمایت سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان از سال گذشته بار دیگر این فعالیت نمایشی از سر گرفته شد.

 

وی می‌افزاید: متن این نمایش همان متن گذشته بوده اما امسال از نظر چیدمان فضای صحنه دچار تغییراتی شده، همچنین تغییراتی اساسی در 90 درصد از بازیگرهای تئاتر صورت گرفت و امسال 7 نفر از 10 بازیگر اصلی کار جدید هستند و عوض شده‌اند و حدود 17 بازیگر کمکی نیز جدید هستند.

 

 

همه‌ساله چند برنامه را به معصومین(ع) اختصاص می‌دهیم

این نویسنده و کارگردان اصفهانی به اهمیت توجه به موضوعات مذهبی در هنر نمایش و تئاتر اشاره کرد و افزود: اعتقاد ما این است که در طول سال باید چند کار خود را به معصومین(ع) اختصاص دهیم و امسال هنرمندان بزرگی در این تئاتر به نمایش می‌پردازند. خوشحال هستیم که طی سال‌های گذشته استقبال بسیار خوبی از برنامه صورت گرفته و بدون شک در روزهای باقیمانده از اجرای نمایش، استقبال صورت گرفته از آن افزایش جدی خواهد داشت.

 

 

توجه به موضوعات مذهبی و مناسبتی برای ارائه خوراک فرهنگی

حميدرضا مکارمی، مدیر تالار هنر اصفهان با اشاره به اجرای این تئاتر ویژه در تالار هنر اصفهان می‌گوید: این نمایش به مناسبت ایام فاطمیه در تالار هنر اصفهان اجرا می‌شود و استقبال صورت گرفته از آن تا کنون خوب بوده و تقریباً هر شب سالن پر شده و باید به این سمت برویم که برخی روزها طی دو سانس تئاتر را اجرا کنیم.

 

وی با بیان اینکه برنامه‌های مذهبی همواره با استقبال بسیار مناسبی از سوی مردم شهر اصفهان مواجه می‌شود، تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که با توجه به برنامه‌ها صورت گرفته، خوراک فرهنگی مناسبی برای خانواده‌ها و دیگر افراد جامعه ارائه کنیم. به هر حال  در ایام فاطمیه در سطح شهر شور و نشاط فراگیری وجود دارد و این مدلی از کارها است، بنابراین باید به این فعالیت‌های مناسبی توجه جدی صورت گیرد.

 

به گفته مدیر تالار هنر اصفهان، اجرای برنامه‌های ویژه حوزه نمایش و دیگر هنرها در موضوعات مذهبی می‌تواند زمینه گرایش بیشتر نسل جوان را به مسائل فرهنگی و مذهبی فراهم کند.

 

گفتنی است سوگواره نمایشی بغضی که ماند به نویسندگی محمد رضا افسری و کارگردانی مشترک محمد ترابی و جواد ایزددوست از (۱۳ تا ۲۵ اسفند) ساعت ۱۹ در سالن اصلی تالار هنر اصفهان روي به صحنه می‌رود.

 

کد خبر 529867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha