به گزارش خبرگزاری شبستان، راشا تودی در گزارشی نوشت: رسانه های جریان اصلی در انگلیس قتل هایی که عوامل آن مسلمانان بوده اند را حملات تروریستی می دانند و در عین حال جرائم مشابه به دست سفید پوستان را با انگیزه های نژاد پرستانه می خوانند. آنها با این اقدام خود باعث تشدید اسلام هراسی می شوند.
محققان در دانشگاه بیرمنگام سیتی پوشش خبری قتل «لی ریگبای» را مورد بررسی قرار دادند. این سرباز انگلیسی در مه سال 2013 توسط دو مرد در وولویچ مورد حمله قرار گرفت. ادعا شد که این دو مخالف حضور نظامی انگلیس در کشورهای اسلامی بودند.
پلیس و رسانه ها به سرعت و مکررا قاتلان ریگبای را تروریست خواندند که به یک اقدام تروریستی دست زده اند.
بالعکس، زمانی که «محمد سلیم» زندانی مسلمان به شکلی وحشیانه توسط «پاولو لاپشین» اوکراینی کشته شد، این اقدام وی «با انگیزه نژادپرستانه» توصیف شد. این اقدام بر خلاف این حقیقت صورت گرفت که لاپشین تحت قانون تروریسم محاکمه شد.
محققان بیش از هزار مقاله از روزنامه های انگلیسی را در سه هفته پس از قتل ریگبای مورد بررسی قرار دادند. آنها همچنین گزارش های مربوط به قتل سلیم در بیرمنگام را بررسی کردند که یک ماه پیش از حمله ریگبای رخ داد.
این دانشگاهیان از دانشگاه بیرمنگام اعلام کرده اند که رسانه های جریان اصلی انگلیس در حال کمک به «افزایش هراسِ اخلاقی» علیه جوامع مسلمان از طریق استفاده نامناسب از زبانشان هستند.
«عمران اوان» استادیار این دانشگاه گفت: «ما دریافتیم که تمامی مقالاتی که ما بررسی کردیم از واژه تروریسم برای قتل ریگبای استفاده کرده بودند.»
او گفت: «با این حال حمله به محمد سلیم سریعا برچسب «با انگیزه نژاد پرستانه» را گرفت و به رغم اینکه پاولو لاپشین اوکراینی تحت قانون تروریسم مقصر دانسته شد، بسیاری از روزنامه ها همچنان او را دارنده برتری سفید پوستی دانستند تا اینکه تروریست بدانند.
اوان گفت برای رسانه های جریان اصلی ضروری است که متعادل تر در خصوص تروریسم گزارش بدهند.
او افزود: «ضروری است که دیدگاه متوازن تری در خصوص تروریسم وجود داشته باشد تا مبادا اسلام هراسی و غرض ورزی ها ضد مسلمانان تشدید شود.»
شواهد نشان داده است که مسلمانان اهداف افزایش جرائم مرتبط با نفرت از مسلمانان شده اند. در این میان، رسانه های می توانند نقش برجسته ای داشته باشند.
نظر شما