تفسیر نامتناسب از یک باور فرهنگی و اجتماعی رفتن به کج راهه هاست

خبرگزاری شبستان: « چهارشنبه سوری » یک باور مصطلح فرهنگی و اجتماعی است، که به جرأت می توان گفت، امروزه در قالب تفسیرهای نامتناسب رفتن به کج راهه ها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، هنگامه ای که به روزهای پایانی سال می رسیم، همواره این اندیشه مزاحم در ذهنمان جریان می یابد، که با چهارشنبه آخر سال چه باید کرد. تا آن جا این اندیشه مزاحم در تمامی آحاد مردم جا می افتد، که به یک دغدغه تبدیل می شود.

 

رویکردی اتخاذ شد و طی آن با فروش مواد آتش زا، سعی گردید تا از ساخت این مواد در پستوهای خانه جلوگیری به عمل آید، امّا در این سیاست ترتیبی متولیان امر بازهم گوی سبقت را سودجویان ربودند.

 

به واقع، فروش مواد آتش زا توسط دستفروشان و در انظار عمومی متناسب با رویکرد اتخاذ شده به منظور پیشگیری از ساخت این مواد در پستوهای خانه نه تنها نتوانست مانعی تلقی شود، که در نوع خود به آتش فشانی و آتش بازی رنگ قانونی بخشید و مخاطبان خود را مطالبه گر این گونه مواد ساخت.

 

یک روانشناس بالینی که در مرکز بهزیستی کرج به عنوان مشاور این روزها درگیر این بحث و مطالبات گروه های سنی مختلف از جمله گروه سنی کودکان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز اظهار کرد: به واقع دیدن این وسایل آتش زا و محترقه رنگین خود یک کشش و جاذبه برای جلب مخاطبان به خصوص گروه سنی کودکان است.

 

این مسئول، توضیح داد: امری  به عنوان یک باور مصطلح در جامعه جا افتاده است و هر ساله قربانی های خودش را می گیرد و ما در مقابل این باور با ارائه این وسایل به شکل قانونی تنها، مهری بر صحت این باور گذاشته ایم.

 

مشاور و روانشناس بالینی با بیان این مهم که تلقین یکی از مهم ترین مسائلی است، که در امر تربیت می توان از آن بهره جست، اما امروز ما شاهد آن هستیم برای یک باور نا مرسوم، از تلقین قانونی آن هم به شکل رنگین استفاده می شود.

 

به منظور در نظر گرفتن سهم این مواد محترقه قانونی در مقابل تکثیر و توزیع مواد محترقه دست ساز در پستو خانه ها با سرهنگ سید حسین حقیقی، رییس پلیس کرج به گفتگو می نشینیم.

 

این مسئول با بیان این مهم که تا کنون بالغ بر بیش از 200 هزار انواع مواد محترقه در سطح شهر کشف شده است، برایمان توضیح داد: طی سال های اخیر افراد سودجو و تبهکار از این باور غلط سودهای کلانی برده اند و جان بسیاری از نوجوانان و جوانان و حتی کودکان را به خطر انداخته اند.

 

وی در خصوص برنامه ها و سیاست های پلیس کرج به منظور پیشگیری از اتفاق های ناخوشایند چهارشنبه آخر سال توصیح داد: پاکسازی معابر و اماکن عمومی از حضور افرادی که به صورت پنهانی اقدام به فروش مواد محترقه دست ساز می کنند، یکی از مهم ترین برنامه های پلیس کرج محسوب می شود.

 

سرهنگ حقیقی با بیان این نکته که طی یک ماه اخیر بالغ بر سه هزار و 200 کیلوگرم مواد پیش ساخته کشف و ضبط شده است، خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های پلیس پیشگیری است، از این رو با برنامه ریزی های به عمل آمده و همکاری خود شهروندان مبنی بر معرفی افرادی که نسبت به ساخت مواد محترقه اقدام کرده اند ، بالغ بر سه هزار و 200 کیلوگرم مواد پیش ساخته ضبط و ثبت شده و با عاملان توزیع این مواد برخورد قانونی شده است.

 

این مسئول تعداد دستگیر شدگان را 81 تن خواند و تصریح کرد: این افراد سودجو و منفعت طلب که از سادگی مردم سوء استفاده می کنند و به این واسطه برای خود کسب درآمد نامشروع انجام می دهند در یک اقدام ضربتی دستگیر و به مراجع ذیصلاح به منظور رسیدگی به پرونده شان معرفی شده اند.

 

 

امروزه پدران و مادران با باور به تضاد و تعارض فرهنگ چهارشنبه سوری در میان نسل امروز، چاره ای جز طاعت و پیروی نیافته اند، هر چند عده ای از آنان با اعمال داشتن قدرت و حذف هر نوع مصالحتی و عده ای دیگر با تشریح و تبیین عواقب این باور سعی در حفظ حریم خانواده داشتند، اما به هر روی این موج نامبارک هم چنان ادامه داد و هر ساله در مسیر خود قربانیان بسیاری می گیرد.

 

باور به یک رویه و یک رفتار اجتماعی نابهنجار زمینه ساز ایجاد بی فرهنگی به نام چهارشنبه سوزی است، باوری که به یکی از شایع ترین آسیب های اجتماعی تبدیل شده است و قربانیان اش گروه های سنی نوجوان و کودک جامعه است.

 

و امّا با نیم نگاهی به وضعیت مدارس در روزهای انتهای سال تحصیلی درد را بیش از پیش می کند، آن جا که خانواده ها و بعضی معلمان و مدیران با اعلام به اصلاح تق و لق بودن مدارس دانش آموزان را به حال خود رها می کنند و بدترین مسائل در همین روزهای انتهایی سال در کلاس های بدون معلم و در حیاط های بدون ناظم رخ می دهد.

 

در میان متولیان اجرایی امر فرهنگ نقش نیروی انتظامی، پلیس و آموزش و پرورش از دیگر ارگان ها پررنگ تر است، چرا که این گروه به حساسیت موضوع و مبحث آسیب های اجتماعی بیش از پیش واقف هستند.

 

با این وصف سهم اثرگذار نهادهای دیگر نیز نباید فراموش شود، هر چند که این روزها با حضور فعالان مسجدی اعم از نوجوانان و جوانان در مساجد و کانون های فرهنگی هنری و پایگاه های بسیج شاهد هستیم که تعامل سازنده با امام جماعت و کارشناسان مذهبی، دینی و ... در مساجد عامل حفظ و پیشگیری این گروه از این آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی است.

 

این راهکار و این برنامه ریزی کلان همیشه قابل اعتماد بوده است، این که مأمنی امن هم چون مساجد را برای فرزندان خود برگزینیم و در مقابل این سیل ها و موج ها از حریم خانواده پاسداری نماییم.

 

 

کد خبر 531069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha