فهم درست از دينداري مردمان يك منطقه خروجي گردشگري مذهبي باشد

خبرگزاری شبستان:معاونت قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران با اشاره به اينكه در بحث سفر از منظر قرآن، انتقال فرهنگ، تمدن و علم مطرح است، گفت: فهم درست از دينداري مردمان يك منطقه مورد توجه فعالان حوزه گردشگري مذهبي باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، محمدفوقي، معاونت قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران امروز(۲۵اسفند) در نشست هم انديشي سفر در قرآن و عترت به ميزباني اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با بيان اينكه سفرحقيقت و واقعيت زندگي است، اظهار داشت: به تعبيري ساده تر زندگي خود سفر و همه ما انسان ها نيز مسافر هستيم.

 

وي بااشاره به مبحث حركت جوهري از ديدگاه ملاصدرا، افزود:اگر بخواهيم ساده و بروز اين مقوله را مطرح نمائيم بايد گفت اين حركت جوهري به تنوع طلبي انسان اشاره دارد.

 

فوقي بابيان اينكه انسان همواره به دنبال كسب معرفت و آشنايي با واقعيت هاي عالم هستي و نظام آفرينش است، گفت: مسافران در ابتداي امر كه با واژه گردشگري مواجه مي شوند، انديشه جنگل و دريا برايشان تداعي خواهد و مسئولان نيز به دنبال اين هستند كه آمار غريق جسمي را كاهش دهند غافل از اينكه آمار غريق فكري در سواحل را به افزايش است.

 

  وي با بيان اينكه سير و سفر در قرآن به منظور آشنايي با تفكر و انديشه هاي ديگر اقوام صورت مي گيرد، يادآورشد: ذوالقرنين، مي رود بادين و باورهاي مردم آشناشود تا خودش به كمال برسد.

 

فوقي با اشاره به اينكه در بحث سفر از منظر قرآن، انتقال فرهنگ، تمدن و علم مطرح است، گفت: سفر انسان از مكاني به مكان ديگر به جهت آشنايي با آداب و رسوم و فرهنگ مردمان ديگر نقاط انجام مي شود كه در اين بين آشنايي با باورها و اعتقادات ديني مردمان آن منطقه مورد غفلت قرار مي گيرد.

 

وي با بيان اينكه در گردشگري مذهبي بايستي تلاش شود كه فهم درست از دينداري مردمان يك منطقه براي گردشگران و مسافران حاصل شود، افزود: به فرموده اميرالمومنين علي (عليه السلام) اگر با قوم و قبيله اي آشنا شويد اما فهم درست انجام نپذيرد همانند چهارپايي كه به دور سنگ آسياب مي چرخد اما به مقصد نمي رسد، خواهد بود.

 

فوقي خاطرنشان كرد: مهمترين دغدغه ما در گردشگري اين است كه هنوز علما، انديشمندان، اماكن مذهبي و...استان كمتر به گردشگران معرفي شده است.

 

اسدي، كارشناس طبيعت گردي با بيان اينكه گردشگري مذهبي بايد با تلفيقي از گردشگري فرهنگي همراه باشد، گفت: گردشگري مذهبي درواقع زير مجموعه گردشگري فرهنگي محسوب مي شود.

 

وي با اشاره به اينكه گردشگري مذهبي در بسياري از كشورها از قدمت بالايي برخوردار است، افزود: بسياري از انسان ها براي آشنايي با دين خود و ساير اديان سفر مي كنند.

 

اسدي با بيان اينكه مكه مكرمه اولين قطب گردشگري مذهبي دنيا است، اظهار داشت: بسياري از اماكن مذهبي ايران اسلامي نظير بارگاه ملكوتي امام رضا(عليه السلام)، مرقد مطهر حضرت معصومه(سلام الله عليها) و... نيز سالانه مقصد بسياري از مافران ايراني و خارجي است كه بايستي براي حفظ اين بازديدكننده و يا زائر برنامه داشت.

 

وي وجود بيش از 3هزار امامزاده در مازندران را فرصتي مناسب جهت پياده سازي طرح هاي گردشگري مذهبي دانست و گفت: بيش از 20امامزاده استان مي تواند به عنوان پايلوت گردشگري مورد استفاده قرار گيرند.

 

خواستار تشكيل كميته گردشگري مذهبي جهت رونق بخشيدن به فعاليت هاي اين حوزه در استان شد و افزود: تعامل اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي، اداره كل تبليغات اسلامي، سازمان حج و زيارت استان و نهادها و انجمن هاي مردمي براي پياده سازي گردشگري مذهبي ضروري است.   

کد خبر 531494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha