راه اندازی دفتر نمایندگی اسناد و کتابخانه ملی در کهگیلویه و بویراحمد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور از آغاز به کار دفتر نمایندگی این سازمان در کهگیلویه و بویراحمد در آینده ای نزدیک خبر داد.

مختار باقری، مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور میراث مستند را نماد هویت فرهنگی هر کشور عنوان کرد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: این اسناد در سه سطح ملی، منطقه ‌ای و جهانی به ثبت می ‌رسند.

 

وی سازمان اسناد ملی کتابخانه‌ مرکزی را تنها مرجع جمع ‌آوری نسخ قدیمی دانست و اظهار داشت: پس از بایگانی اسناد به دو گروه اسناد انتقالی و اسناد امحایی تقسیم می ‌شوند.

 

باقری از جمع ‌آوری اسناد و نسخ قدیمی خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر اسناد و نسخ قدیمی در دست افراد و بزرگان دیده می ‌شود که به دلیل شرایط بد نگهداری، این آثار به مرور زمان از بین می‌ رود.

 

مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور با اشاره به اینکه آثار به چهار روش جمع‌ آوری و برای استفاده مردم در مرکز اسناد کتابخانه ملی نگهداری می ‌شود، افزود: اسناد و نسخ قدیمی به روش خرید کتب و نسخ قدیمی، اسکن نسخ قدیمی، نگهداری به شکل امانت و اعطای کتاب توسط مالک نگهداری می‌ شود.

 

این مسئول فرهنگی در ادامه، عنوان کرد: یونسکو اسناد را به عنوان میراث مستند بشری در برنامه ای با عنوان برنامه حافظه جهانی ثبت می کند.

 

وی با بیان اینکه این سازمان کمیته استانی این برنامه حافظه جهانی را امسال راه اندازی کرده است، خاطرنشان کرد: برای حفاظت و نگهداری پایدار اسناد مورد نظر یونسکو به دنبال شناسایی آثار و اسنادی هستیم که می تواند در یکی از سطوح ملی، منطقه ای و جهانی مطرح و به عنوان میراث مستند در اختیار بشریت قرار گیرد.

 

باقری از پیشنهاد ایجاد دفتر برای همکاری بیشتر این سازمان در استان خبر داد و اظهار داشت: بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد برای پذیرش این نمایندگی آمادگی خود را اعلام و استاندار استان نیز موافقت کردند.

 

مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور گفت: بعد از تعطیلات با اولین درخواست استان مجوز کار نمایندگی را ابلاغ و فعالیت ها و نشست های بعدی را با استان آغاز می کنیم.

 

 

 

کد خبر 531940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha